Предницата ми потропва

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
kaling
потребител
потребител
Регистриран: 21 мар 2007, 18:41
Модел на автомобила: ford fiesta
Status: Извън линия

Предницата ми потропва

Мнение от kaling » 27 апр 2007, 19:49

Здравейте колеги.Наскоро си купих една Fiesta 90 г. 1,4 чист карбуратор с газова уредба за 1500лв.И както се се6тате не е в перфектно състояние ,но какволи да очакваш за 1500лв.започнах да я стягам и стигнах до предницата за която знам че дясната рейка има луфт които се усеща при неравности по патя.Притесняваме обаче че след смяна на карето на кормилниа лост(външното) има малко потропване като въртя волана.Също така самиат волан има голям луфт който ме притеснява.Питането ми е следното ,дали всичко това е от разбитата рейка или може и от друго да .

Потребителски аватар
isoiso
потребител
потребител
Регистриран: 08 яну 2007, 19:15
Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8 zetec 98г

Мнение от isoiso » 27 апр 2007, 20:11

Щом си я взел за 1500лв давай газ и много не я мисли да не отива към 3000 :D междувременно се оглеждай по моргите за това онова, ако се наложи някой ден да си ориентиран :lol:

Потребителски аватар
valboy
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2005, 16:12

Мнение от valboy » 28 апр 2007, 00:22

isoiso написа:...... давай газ и много не я мисли .....
Те това ти решава проблема изцяло! :shock:

На рейката точно срещу мястото където влиза пръта от кормилото трябва да има нещо като капачка, на резба е(поне при мен е така)-пробвай да я притегнеш малко, ако няма ефект върху луфта на волата търси друга рейка. За кое каре говориш? На кормилния прът не е ли само едно?

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”