Тампони на стабилизиращата щанга и накладки за Мондео
- b2d
- потребител
- Регистриран: 25 мар 2007, 19:19
- Модел на автомобила: Мондео 2.0 / 2002
- Status: Извън линия
Тампони на стабилизиращата щанга и накладки за Мондео
Интересува ме следното... Някой колега да каже на Мондео 95г. Хечбег какви са раззмерите на предните и задните тампони на стабилизиращата щанга... че искам да ги сменя а знам, че са 2-размера 14/16 и 16/18 ако не се лъжа... 
Другото мисля, че накладките са ми за смяна с тях и дисковете ще сменя... но дали имам проблем в датчика ? На таблото още не е светвал... да го изчакам ли или да ги сменя преди да е светнал

Другото мисля, че накладките са ми за смяна с тях и дисковете ще сменя... но дали имам проблем в датчика ? На таблото още не е светвал... да го изчакам ли или да ги сменя преди да е светнал

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
За отзад незнам но за предна понеже минах вече по този път за най- сигурно вземи шублер и си я измери. 2 пъти сменявам тампони на стабилизиращата щанга.
1-вия път купих някакви ма мноу оригинални от БОШ за 18 пари на тампонче, вадиха каталожни номера от Микрокат, оригинални ... на баба им фарчилото
. Няма и 2000 км и пак луфт там.
Отивам на друго място от което каквото съм взел не съм се оплакал и човека ме върна да си измеря щангата и тогава ми даде тампони. Дано да карат повече а и бяха по-евтини от тези които взех от БОШ. Май вече минаха 2000 км че май и повече.
За накладките може и да нямаш кабелче за индикация на самите накладки така че ще има си чаакаш да светне лампа. На таблото може да имаш лампичка, системата може да си я има но самите накладки да нямат.
1-вия път купих някакви ма мноу оригинални от БОШ за 18 пари на тампонче, вадиха каталожни номера от Микрокат, оригинални ... на баба им фарчилото

Отивам на друго място от което каквото съм взел не съм се оплакал и човека ме върна да си измеря щангата и тогава ми даде тампони. Дано да карат повече а и бяха по-евтини от тези които взех от БОШ. Май вече минаха 2000 км че май и повече.
За накладките може и да нямаш кабелче за индикация на самите накладки така че ще има си чаакаш да светне лампа. На таблото може да имаш лампичка, системата може да си я има но самите накладки да нямат.
- ford_taunus
- потребител
- Регистриран: 07 апр 2007, 16:00
- Модел на автомобила: FORD TAUNUS 1.6ОНС 68 к.с. '76г, АГУ, 4 врати, 4 скорости
Колега най-добре свали колелата и сам провери състоянието на накладките, зада си сигурен, че всичко е наред. За тампоните мисля, че е най-добре както казва paci да снемеш размерите и тогава да ходиш да купуваш. Съществува и варианта да свалиш тампоните и да отидеш с тях в магазина. Това е най-сигурният начин. Успех.
- b2d
- потребител
- Регистриран: 25 мар 2007, 19:19
- Модел на автомобила: Мондео 2.0 / 2002
Ako никой няма конкретна информация, е до сега само мнения от колеги с НЕ-Мондео ще научквам и така... ще взема 2х2 размерите пък които станат и така... отностно лампата, ако някой има идея и за нея да сподели Мондеото е доста различен автомобил от другите фордове... в смисал трябва си мнение от колега с Мондео.
Мерсаж на колегите за навигацията.
Мерсаж на колегите за навигацията.
-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V
И това е вариант, обачеb2d написа:...ще налучквам и така...

А вероятността да ти отговори собственик на мондео, който САМ, НАСКОРО си е сменял тампоните и ПОМНИ размера им е много малка.
Дали имаш проблем в датчика за накладките кой да ти каже, като дори не знаем колко мм феродо ти е останало. Ако е 2-3 мм-проблем има и той се решава с нови накладки.
- paci
- Модератор
Само щото каза мерси накря и се поуспокойх иначе мноо се агресирах
Ще съм кротък!
Мондеото найистина е мноу различен автомобил особенно твойто Мондео. Всичко изписано във форума не се отнася за ТВОЯ ФОРД особенно щото е Спецялно Мондеото на b2d
Като ти казвам измери си щангата със шублер не те накарах да се засилиш към някоя пропаст да пробваш доло като се приземи кво ще стане. Щом имаш избор в размерите начи има. Може да има разлика м/у тези на комби, дизел и тези на хечтбек и от де си сигурен ТОЧНО ТВОЯ ФОРД с кои е сглобен. Може и някой някога да е сменявал щангата ....
Имаш или нямаш индикация на самите накладки за това че са се износли само ти можеш да кажеш като се навреш под колата и видиш дали има кабели към накладките. Могат да се сложат и накладки без индикация и ние от деа знаем твойте кви са че да ти кажем седи чакай лапмпата да светне докъто накрая се светнеш уу некой дирек.
И си оправи заглавието на темата! В този раздел се предполага, че всички питания са свързани с ходова част.
Сложи нещо като "Тампони на стабилизиращата щанга и накладки на Мондео"
Почна да мрънкаш като един друг преди време и затова ме ядоса.
Petkoff_pl

Ще съм кротък!
Мондеото найистина е мноу различен автомобил особенно твойто Мондео. Всичко изписано във форума не се отнася за ТВОЯ ФОРД особенно щото е Спецялно Мондеото на b2d
Като ти казвам измери си щангата със шублер не те накарах да се засилиш към някоя пропаст да пробваш доло като се приземи кво ще стане. Щом имаш избор в размерите начи има. Може да има разлика м/у тези на комби, дизел и тези на хечтбек и от де си сигурен ТОЧНО ТВОЯ ФОРД с кои е сглобен. Може и някой някога да е сменявал щангата ....
Имаш или нямаш индикация на самите накладки за това че са се износли само ти можеш да кажеш като се навреш под колата и видиш дали има кабели към накладките. Могат да се сложат и накладки без индикация и ние от деа знаем твойте кви са че да ти кажем седи чакай лапмпата да светне докъто накрая се светнеш уу некой дирек.
И си оправи заглавието на темата! В този раздел се предполага, че всички питания са свързани с ходова част.
Сложи нещо като "Тампони на стабилизиращата щанга и накладки на Мондео"

Почна да мрънкаш като един друг преди време и затова ме ядоса.
Petkoff_pl

-
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
- Контакти:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=7310" onclick="window.open(this.href);return false;
"Само тампоните са от МП на цена от 47лв /1бр./ заедно със скобите. Тъй като старите са леко сферични /скобите и тампоните/ а новите не са, затова купувах и двете. И поради трудната им смяна /още ме болят ръцете/ затова ги купих от МП. "
Тъй като ги купувах от МП не ме вълнуваше особено размера, по спомени 18 мм. Но ако ще купуваш само тампони /колегите са прави/ измери си дебилината на щангата.
Всичко се отнася само за предна стабилизираща щанга.
Успех!
"Само тампоните са от МП на цена от 47лв /1бр./ заедно със скобите. Тъй като старите са леко сферични /скобите и тампоните/ а новите не са, затова купувах и двете. И поради трудната им смяна /още ме болят ръцете/ затова ги купих от МП. "
Тъй като ги купувах от МП не ме вълнуваше особено размера, по спомени 18 мм. Но ако ще купуваш само тампони /колегите са прави/ измери си дебилината на щангата.
Всичко се отнася само за предна стабилизираща щанга.
Успех!
Небойте се роби Спартак е с вас!
- red
- потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
- Контакти:
Задължително. Ака не са оргинални търси с меко феродо, за да спира по- добре. Тампоните май по-ефтини бяха. аз от МП пазарувах ава не помня. Няма смисъл с ментета да гисменяш и да се разкъсват на 100кмgreek написа:ако накладките са без датчик ще свети постоянно лампичката на компютъра,а пък ако са със датчик трябва да светнат като им дойде времето,но тъй като ще сменяш дисковете така или иначе е желателно да смениш и накладките.
- paci
- Модератор
Обаче из цялата лудница не се намери нито един да има датчици за износени накладки.
Вчера на един познат с Опел Омега 2.0 136 коня '98 ходихме да му сменим предните накладки.
Има датчици и те са отделно от накладките. Едно каблече с накрайник некъф, има си място на съпортите и като стигне определено ниво опира на маса и светва лампата. Индикатора е отделен от накладките и ако се кара продължително време със светеща лампа се износва индикатора и следва смяна. Казаха ни, че индикаторите са по-скъпи от накладките:) Пича избърза със смяната и като чу това за индикаторите смята и следващия път да ги смени по-рано
А това за елипсите на скобите за тампоните на стабилизиращата щанга некък си има логика и ако в скоро време пак почнат да ми досажат тези тампони ще видя да сменя и скобите.
Кво като темата е за Мондео? Ето, че и за другите модели намираме и обменяме ценна информация.
Само не разбрах нямаме никой с индикатори за износени накладки или не му се пише ?
Вчера на един познат с Опел Омега 2.0 136 коня '98 ходихме да му сменим предните накладки.
Има датчици и те са отделно от накладките. Едно каблече с накрайник некъф, има си място на съпортите и като стигне определено ниво опира на маса и светва лампата. Индикатора е отделен от накладките и ако се кара продължително време със светеща лампа се износва индикатора и следва смяна. Казаха ни, че индикаторите са по-скъпи от накладките:) Пича избърза със смяната и като чу това за индикаторите смята и следващия път да ги смени по-рано

А това за елипсите на скобите за тампоните на стабилизиращата щанга некък си има логика и ако в скоро време пак почнат да ми досажат тези тампони ще видя да сменя и скобите.
Кво като темата е за Мондео? Ето, че и за другите модели намираме и обменяме ценна информация.
Само не разбрах нямаме никой с индикатори за износени накладки или не му се пише ?