Срашно стържене като на Икарус
-
- потребител
- Регистриран: 04 апр 2007, 16:37
- Модел на автомобила: Ford Mondeo
- Контакти:
- Status: Извън линия
Срашно стържене като на Икарус
От няколко дни ми се появи едно страшно стържене. За първи пут като се появи бях на един светофар зад Икарус и реших, че това е от неговите спирачки...но уви! ...От моето Мондео си било...
Преди около месец сменях носач и предни накладки, майстора я гледа и каза, че не вижда нещо смущаващо и че е твърде вероятно да е от накладките, но проблемът не минава... за съжаление. И сега се чуда какво да я правя и на какъв "чичо доктор" да я водя
Преди около месец сменях носач и предни накладки, майстора я гледа и каза, че не вижда нещо смущаващо и че е твърде вероятно да е от накладките, но проблемът не минава... за съжаление. И сега се чуда какво да я правя и на какъв "чичо доктор" да я водя
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
че те новите са с 6-7мм феродо....kEFi написа:Ако са износени (примерно под 5 мм) се сменят. .

в книгата за ескорт пише минимална дебелина 1,5мм.
Не споря,казвам какво пише в книгата.........
Колега,можеш да направиш експеримент,да повдигнеш колата и да "тръгнеш"

2-те вероятности са накладки/дискове и лагер,просто това са въртящите елементи .....
- pantata
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07 - Местоположение: Димитровград/София
Мисля че е колежка
При мен се появи странно виене придружено със стържене от предно дясно колело при по загряти спирачки, при рязко и интензивно спиране (разбирай летене с над 120 през котленския проход) се чува яко виене от предно дясно колело. При нормално каране и спиране няма такова нещо.
Смятам че проблема може да е идентичен и да не отварям нова тема, да ме прощава колежката

При мен се появи странно виене придружено със стържене от предно дясно колело при по загряти спирачки, при рязко и интензивно спиране (разбирай летене с над 120 през котленския проход) се чува яко виене от предно дясно колело. При нормално каране и спиране няма такова нещо.
Смятам че проблема може да е идентичен и да не отварям нова тема, да ме прощава колежката

- traqn_savov
- потребител
- Регистриран: 03 май 2007, 20:23
- Модел на автомобила: citroen xsara 1.4i 99 silverlight
Не бяха ли към 10-11 мм новитеmrdds написа:че те новите са с 6-7мм феродо....kEFi написа:Ако са износени (примерно под 5 мм) се сменят. .![]()
.

Форум на българските неспециалисти.
Траян Савов:
Генерален спонсор на Глобул-ад, Виваком, еон българия и ром-петрол....
а мен кой ще спонсорира.?!!?!!?
Траян Савов:
Генерален спонсор на Глобул-ад, Виваком, еон българия и ром-петрол....
а мен кой ще спонсорира.?!!?!!?