Форд Сиера проблем със спирачките
- cossie
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2006, 22:35
- Модел на автомобила: SIERRA 1992 2.0i DOHC EFI 125hp.
- Status: Извън линия
Форд Сиера проблем със спирачките
Значи става въпрос за Сиера 1988 2.0 ОХЦ, с АБС
Отзад е с дискови спирачки и се появи проблем- спирачните цилиндърчета започнаха да задържат
Изчистихме ги ама нещата не се оправиха
Та въпроса ми е накой знае ли каде се продават ремонтни комплекти ,защото питахме на много места ама като чуят за доскове отзад при Сиера и не им се вярва, или ако имате друго решение на проблема казвайте 

-
- потребител
- Регистриран: 05 юли 2007, 21:45
- Модел на автомобила: Scorpio 1995 2.0i 16V Ultima
RS2000
I’ve been told that the DOHC2000 16V is from the RS2000. Is this true?
Yes. The 16V is an updated version of the RS2000 engine, sharing some parts, like the valves for example. - Местоположение: Sofia
- Контакти:
Колега, карам същата, но комби '88-ма 2.0 4-диска ABS има два компютъра (казаха ми че единия бил за инжекцията, другия за спирачките). Бнесена е от Швейцария и заради техните закони е с такава спирачна система, която иначе е за скорпио от тези години.cossie написа:Абе аз виждам ама дали няма някаква разлика в самите цилиндърчета
Предни, задни дискове и накладки, както и въжето за ръчната стажат от скорпио, тях съм сменял за комплектите не знам ... Но спирачките са си скорпио ....
П.С.
Внимавай като спираш ряско, сиерата е малко по-лека и спира по-бързо от скорпиона .... а скорпиона му дават 24м от 100 ... да няма някой бус/камион/руско производно на автомобил зад тебе (волга с еленче, май '56г.), че много боли ....
Няма такава и в магазините така казват като ида за части ...
- billy_boy
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2006, 12:40
- Модел на автомобила: Audi a4 1.8TQ AJL, караше Sierra
- Контакти:
Коси извиняваи че ти развалям темата. Но аз имам желание да сложа дискови спирачки отзаде било то със или без абс. От проучването ми разбрах че трябва да сменя главините целия комплект въжето за ръчната и полуоските ако е от сиера със същия диференциал ако не и него. Щом въжето за ръчната спирачните апарати накладките и дисковете са еднакви като на сиерата значи ли това че може да вземаот скорпио, но с главини от сиера за да е с 4 болта, а не с 5? Решавали това проблема ми. И как стои въпроса с инсталацията на АБС в конкретния случаи. Благодаря предварително, защото много съм се надъхал за тази модификация. След като се одарих 2 пъти за 2 седмици макар и лико 

-
- потребител
- Регистриран: 05 юли 2007, 21:45
- Модел на автомобила: Scorpio 1995 2.0i 16V Ultima
RS2000
I’ve been told that the DOHC2000 16V is from the RS2000. Is this true?
Yes. The 16V is an updated version of the RS2000 engine, sharing some parts, like the valves for example. - Местоположение: Sofia
- Контакти:
Колега, мойто лично мнение е: Не си прави експерименти ....billy_boy написа:Коси извиняваи че ти развалям темата. Но аз имам желание да сложа дискови спирачки отзаде било то със или без абс. От проучването ми разбрах че трябва да сменя главините целия комплект въжето за ръчната и полуоските ако е от сиера със същия диференциал ако не и него. Щом въжето за ръчната спирачните апарати накладките и дисковете са еднакви като на сиерата значи ли това че може да вземаот скорпио, но с главини от сиера за да е с 4 болта, а не с 5? Решавали това проблема ми. И как стои въпроса с инсталацията на АБС в конкретния случаи. Благодаря предварително, защото много съм се надъхал за тази модификация. След като се одарих 2 пъти за 2 седмици макар и лико
Не е случайно мосля, че и от Форд не могат да сложат АБС на кола без, след като е излязла така от завода.
Не знам с кое ЕКУ си, ама си мисля че "EEC V" има софтуера за АБС.
Аз съм с два защото инжекциона се управлява от 4-та версия.
Не съм я бъзикал, така я купих внос от Швейцария. Моите главини са с 5 болта и задните апарати са малко странни .... прибират се с навиване като сменяш накладки ....
И малко "Off Topik" на скоро возих един колега, разправяше ми за неговия ситроен (и той с такива цилиндри), как били най-сигурните и ги слагали само на "Ситроен и самолетите" .... Очевадно не караме ситроени, така че който е с такива спирачки да си лети смело със самолета

Няма такава и в магазините така казват като ида за части ...