питане относно скърцане в задни амортисьори

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
Потребителски аватар
pifivo1
потребител
потребител
Регистриран: 06 май 2007, 10:51
Модел на автомобила: ford fiesta studio 1.25 16V zetec s газов инжекцион
Status: Извън линия

питане относно скърцане в задни амортисьори

Мнение от pifivo1 » 06 сеп 2007, 10:14

Темата за скърцането на фиестичките е всеизвестна.Май това е един от основните недостатъци иначе всичко си е наред,но да не се отклоняваме.Та проблема е следният: свалях левият заден амортисьор защото противопрашният маншон беше скъсан.Свалянето е доста гадно, ако нямаш скоби да свиеш пружината.Всъшност само така може да се свали амортисьора.За маншон може да се ползва такъв от рейка.При сваляне и на другия амортисьор за същата процедура видях, че амортисьора има луфт в горната си част при тампона в бомбето.Възможно ли е тампона да се е износил или това е нормално да има луфт.При другия амортисьор също има луфт.Ако някой знае да помага.Предварително благодаря и се извинявам за дългия пост. :)

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Re: питане относно скърцане в задни амортисьори

Мнение от paci » 06 сеп 2007, 12:04

Не е нормално да има луфт.
Тия тампони се наричали "подпори"
Сменил съм на моята и 4-те, като отпред в комплект с лагерите. :) - луда работа :oops:
Предните подпори ги взех за 36 лв. бройката, лагерите по 18лв. ли бяха. Намерих ги в магазин от който никога не съм имал оплаквания от частите. Уточнявам за магазина защото подпорите са Турски.
Задните - 56 лв. мисля че бяха на бройка
Не намерих алтернативи но ми ги смениха в МП и ми направиха голяма отстъпка.
НО да скърца от тях ... *00147*
Онзи ден си свалях резервната гума, кой знае как съм я сложил и сега имам едно скърцане изодзадзе :) - забравих да я проверя, може и да е спаднала.
Гледам по пантите на багажника има ръжда ...
Гадно беше времето тия дни и музиката оправяше нещата. Днес гледам е усмихнато и ще се позанимая.

Потребителски аватар
pifivo1
потребител
потребител

Мнение от pifivo1 » 06 сеп 2007, 12:21

paci написа:Не е нормално да има луфт.
Тия тампони се наричали "подпори"
Сменил съм на моята и 4-те, като отпред в комплект с лагерите. :) - луда работа :oops:
Предните подпори ги взех за 36 лв. бройката, лагерите по 18лв. ли бяха. Намерих ги в магазин от който никога не съм имал оплаквания от частите. Уточнявам за магазина защото подпорите са Турски.
Задните - 56 лв. мисля че бяха на бройка
Не намерих алтернативи но ми ги смениха в МП и ми направиха голяма отстъпка.
НО да скърца от тях ... *00147*
Онзи ден си свалях резервната гума, кой знае как съм я сложил и сега имам едно скърцане изодзадзе :) - забравих да я проверя, може и да е спаднала.
Гледам по пантите на багажника има ръжда ...
Гадно беше времето тия дни и музиката оправяше нещата. Днес гледам е усмихнато и ще се позанимая.
Ами при друсане и те като има луфт се трият в бомбето и скърцат :twisted: .Може да се казват подпори- аз ги намерих по 25 лв. бройката теимат чоп за да не се въртят в бомбето, ама за сега пари не ми се дават.Явно ще компенсирам с музика :oops: или може с нещо да се уплътни :?:

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 06 сеп 2007, 12:26

pifivo1 написа:Ами при друсане и те като има луфт се трият в бомбето и скърцат :twisted: .
Начи все пак си се занимавал да оглеждаш преди да питаш :) Щото повечето седят пред компютрите и само си питат :)
Вземи силиконов спрей и виж ако можеш да ги напръскаш от някъде. Ако спре начи е от тях и ела кажи да си знаем и ние.
Че моите може да са нови но нищо не се знае.
Не пръскай със WD-40, масло или грес да ръчкаш!
Маслото разяжда!

Потребителски аватар
pifivo1
потребител
потребител

Мнение от pifivo1 » 06 сеп 2007, 12:49

paci написа:
pifivo1 написа:Ами при друсане и те като има луфт се трият в бомбето и скърцат :twisted: .
Начи все пак си се занимавал да оглеждаш преди да питаш :) Щото повечето седят пред компютрите и само си питат :)
Вземи силиконов спрей и виж ако можеш да ги напръскаш от някъде. Ако спре начи е от тях и ела кажи да си знаем и ние.
Че моите може да са нови но нищо не се знае.
Не пръскай със WD-40, масло или грес да ръчкаш!
Маслото разяжда!
Мерси, това за маслото и греста от теб го зная.А силиконов спрей пръсках на подпората, когато свалях амортисьора, но е временно и затова попитах дали подпорите не са се износили и са за смяна или е нормално.Друг вариант ми се върти в главата - нещо с монтажна пяна, ама не зная дали не скърца от там където влиза оста на амортисьора - дали отвора на подпората не се е разширил.

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”