Джанти

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
Потребителски аватар
isoiso
потребител
потребител
Регистриран: 08 яну 2007, 19:15
Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8 zetec 98г
Status: Извън линия

Мнение от isoiso » 05 фев 2007, 18:06

За тоя размер нормални 14-ки, обаче по-важното е дали няма да ти избяга размера на гумата като диаметър, дали няма да опира на калниците, да избяга километража и т.н. Иначе като занесеш джантата на един гумаджия веднага ще ти каже става ли, не става ли, втулки ли ще иска, нови болтове ли, фланци ли и т.н. И най-добре да ги завърти на машината, че изправянето на ал. джанти е цол - лев. Това е :)

Потребителски аватар
Bukstar
потребител
потребител
Регистриран: 16 ное 2006, 15:26
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDI

Мнение от Bukstar » 07 фев 2007, 10:15

ами колега мойта фиеста е от 89г края...не знам дали има разлики но джантите ми са 6J14 а гумите ми са 185/55 R14 отпред и 185/60 R14 отзад, отзад малко опират ама ако са за тази красавица която е на аватара мисля , че няма да имаш този проблем...все пак като гледах стандартно на тези модели фиести слагат 185/60 R14 :)

petkoff_pl
потребител
потребител
Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021

Мнение от petkoff_pl » 07 фев 2007, 10:29

cenzor написа:Тъй и тъй ninormal си получи отговора, да питам пък аз.
След месец - два като гледам времето отново ще слагам летните гуми. Смятам да си сложа лети джанти , но съм тотално бос по въпроса.
Знам, че за Фиестите са следните размери:
Focus / Cougar/Fiesta---Централен Отвор-63,3---PCD-4x108mm
Дотук добре, но като чета има още една камара неща, с които трябва да се съобразя - ET, дали ще опират някъде.. :roll:
Има ли лесен начин да определя дали дадени джанти ще станат за моя автомобил.
Отделно - ще слагам гуми 175/65/14 - тези размери какви джанти означава, че трябва да търся? :shock:
Ето тук трябва да намериш решение на твоето питане за лети джанти http://www.clubford.org/portal/content/view/103/95/" onclick="window.open(this.href);return false;

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”