Как се сменя каренцето на кормилната уредба?
- cruise
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2007, 11:48
- Модел на автомобила: FORD FIESTA 1.1MI "95 с LOVATO АГУ
Ситроен С4 '07 (само за подръжка)
FORD C-MAX 1.6 LPG " 06. BRC АГУ
FORD Galaxy MK2 2.0 "11 TDCI - Местоположение: Димитровград->Хасково
- Status: Извън линия

Ако някой ще го сменя съветвам да си търси с маншонче, но откъде незнам

http://www.meyle.com/Home/reference.asp?lan=us" onclick="window.open(this.href);return false;
Напишете 7147250001
- cruise
- потребител
Върнах карнцето на собственика на магазина и тои ми даде това от картинката с маншон и два болта и ми взе 5 лв Така каренце с маншон, два болта Meyle 50лв. (Само каре 45 лв)cruise написа:Най накрая си купих каренце
( 45 лв Meyle). След като се интересувах доста по темата не само във форума ме посъветваха да го сложа в маншонце (гумена обвивка). Питам по магазините нищо не били чували викам ще пригодя някакво. влизам в сайта на Meyle и намирам моето каре по каталожен номер и какво да видя (виж снимката) има си маншонце и болтчета и сега много съм ядосан.
Ако някой ще го сменя съветвам да си търси с маншонче, но откъде незнам
http://www.meyle.com/Home/reference.asp?lan=us" onclick="window.open(this.href);return false;
Напишете 7147250001
пс Не взимайте нищо от жена магазинерка и от момченце, а мойте бяха заедно и пак осраха работата

- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
Кофти избор - ще изкара около 1-2 месеца - зависи как караш де.jlpetkov написа:
мисля да си взема ей такова каренце + още 2-3 да видим дали ще кара поне 3-4 месеца...
Разликата между това и хубавите каренца е огромна. В това каренце НЯМА лагери, а е само втулка. Докато при хубавите има иглени лагери в четирите края на "кръстачката".

- cruise
- потребител
по добре си вземи едно за 30 40 лв. италиянско ще те изкара повече от година препоръчвам с маншон вече така ги продават на някой места. не пести пари за тая част от колата поне така е моето мнениеjlpetkov написа:
мисля да си взема ей такова каренце + още 2-3 да видим дали ще кара поне 3-4 месеца...
- jasonsmith
- потребител
- Регистриран: 20 мар 2005, 15:07
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1991 1.1mi
Re: Как се сменя каренцето на кормилната уредба?
Здравейте колеги - вчера и аз сменях същото каре на волана откъм рейката- елементарна е смяната, единствения проблем е да ти е прав волана след смяната (моя е малко в дясно). Същото каре мейле го закупих от магазина в Люлин за 34 лв в комплект с маншон и два болта, точно както е на снимката. Проблема е че точно преди година (и около 20000 км.). сменях същото каре и то със същата марка.. Надявам се това да изкара повече време. Учудването ми е, че след като го свалих и сложих новото, го разгледах и установих, че е здраво - единствено трябва да се смаже малко и със сигурност щеше да изкара поне до зимата - нямаше луфт, и имаше перфектен ход. единствено маншончето беше скъсано и предполагам че е влизала вода зимата и малко е клеясало но определено с малко смазка ще изкара още. Жалко че не го установих това преди да си купя новото и да се набутам
. Другото което установих е, че ако волана ти е прав, и съответно гумите в право положение - каренцето излиза и влиза много лесно.