смяна на тампони на макферсон

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
Потребителски аватар
kocef
потребител
потребител
Регистриран: 08 сеп 2007, 17:52
Модел на автомобила: ford fiesta 92 god. karburator 1.1
Status: Извън линия

смяна на тампони на макферсон

Мнение от kocef » 13 сеп 2007, 22:05

здравейте на всички с марка форд днеска при поредния оглед на фиестичката по предницата се натакнах на проблем.Дигнах колата на крик,че се чуваше някав шум от предно ляво колело при движвние взех да клатя колелото нагоре надолу да не би лагера да си е заминал.Колелото се клатеше но не като при счупен лагер а заедно с целия амортисиор.Като го клатя с доста сила колелото се клати заедно с амортисиора,вижда се че проблема е горе при амортисиора има тампон маи има и лагерче в тоз тампон.Става дума за макферсона.Имал ли е някои сходен проблем като тоя или да сте сменяли такиз тампони на макферсона.На какви цени са или инфо каде се продават.мерси ако помогне някои
нямам точки запетайки таи ме учиха в даскалото

Потребителски аватар
Gate
потребител
потребител
Регистриран: 25 авг 2006, 19:58
Модел на автомобила: MONDEO MK 1 - 2.0GHIA ; 1.8 16v;
SierraXR4 2.0I;
Status: Извън линия

Мнение от Gate » 14 сеп 2007, 00:07

Зависи какви тампони и лагери ще вземеш ,но не са хич скъпи,аз съм с тампони от по :roll: 7лв.,а лагерчетата ги взех за 6лв. комлекта,но лагерите така и не ги смених защото ги бяха объркали,а не ми се разкарваше да ги сменям,пък и на мойте нищо им нямаше!А и смяната им не е много трудоемка!Влез в раздела софтуер и си свали някое ръководство и там нагледно ще видиш за какво става въпрос! :wink:

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”