Бърз въпрос за тресене при спиране!
- dydo
- потребител
- Регистриран: 03 юли 2007, 15:19
- Модел на автомобила: Най-различни!
- Status: Извън линия
Бърз въпрос за тресене при спиране!
Колеги,
От известно време и при скорост над 60-70 км./ч. забелязвам, че като да има леко тресене при натискане на спирачката. Интересното е, че този номер го прави само когато е на скорост, но не и на свободна. Не става дума за това, че когато колата например е на 5-та предавка и съм намалил до 20 км./ч.- тогава е нормално да започне да притриса при такава ниска скорост и на такава висока предавка. Аз и не правя такива номера, тъй като при спиране обикновено си ми е кеф да ги редя надолу до 3-та, преди окончателно да спра. Става дума например, когато намалявам от 100 на 80 или да кажем от 80 на 60 км./ч. Знам, че при тресене може да е причината в дисковете, но скоро ги гледахме и нямаше проблеми. Също така то ако е от дисковете, ще го прави и при спиране на свободна предавка.
Някакви идеи, щото до колкото знам, нямам АБС..........т.е. направо нямам.
От известно време и при скорост над 60-70 км./ч. забелязвам, че като да има леко тресене при натискане на спирачката. Интересното е, че този номер го прави само когато е на скорост, но не и на свободна. Не става дума за това, че когато колата например е на 5-та предавка и съм намалил до 20 км./ч.- тогава е нормално да започне да притриса при такава ниска скорост и на такава висока предавка. Аз и не правя такива номера, тъй като при спиране обикновено си ми е кеф да ги редя надолу до 3-та, преди окончателно да спра. Става дума например, когато намалявам от 100 на 80 или да кажем от 80 на 60 км./ч. Знам, че при тресене може да е причината в дисковете, но скоро ги гледахме и нямаше проблеми. Също така то ако е от дисковете, ще го прави и при спиране на свободна предавка.
Някакви идеи, щото до колкото знам, нямам АБС..........т.е. направо нямам.
-
- потребител
- Регистриран: 15 май 2008, 09:19
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 96г
Sedan 1.8i Zetec-E - Местоположение: Plovdiv
Re: Бърз въпрос за тресене при спиране!
Ако си и със газов инжекцион....
Абе що гори толкова много тоя Ford бе?!? Щото много върви ли?
- dydo
- потребител
- Регистриран: 03 юли 2007, 15:19
- Модел на автомобила: Най-различни!
Колата принципно ми дава доста голям разход на градско - поне 14 / 100 в задръстванията през делничен ден...............но нямам газова уредба, та дори и нжекционна. Принципно съм върл враг на всякакви други горива, различни от бензин. Изключение може да направи само някой дизел и то с мотор минимум поне 2.5 куб. см.
Явно не е от това
Явно не е от това

-
- потребител
- Регистриран: 15 дек 2008, 16:21
- Модел на автомобила: ford mondeo
има голяма вероятнос да е от някои тампон на мотора,огледаи ги