Смяна амортисьор

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
^^devil_boy^^
потребител
потребител
Регистриран: 15 фев 2007, 16:44
Модел на автомобила: Фиеста 1.8Д
Status: Извън линия

Смяна амортисьор

Мнение от ^^devil_boy^^ » 28 юни 2009, 00:04

инетересува ме как се сменят амортисьорите на фиеста 94г стъпка по стъпка че ми предстои смяна и ще се захващам сам да си ги сменя ако сметна че е по силите ми. :shock:
ima samo dva vida koli Ford i drygi

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Re: Смяна амортисьор

Мнение от cenzor » 28 юни 2009, 00:05

http://www.youtube.com/watch?v=Lw_jewEL ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;

Не е за твоя модел, но идеята е ясна. :)
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

Потребителски аватар
cosworth team ruse
потребител
потребител
Регистриран: 20 апр 2008, 21:39
Модел на автомобила: форд сиера
Контакти:

Мнение от cosworth team ruse » 30 юни 2009, 00:15

тоя човек ако иска да си смъкне макферсоните смяташ ли че ще му стане ясно как става номера,
:-/:

^^devil_boy^^
потребител
потребител
Регистриран: 15 фев 2007, 16:44
Модел на автомобила: Фиеста 1.8Д

Мнение от ^^devil_boy^^ » 05 юли 2009, 12:40

не ми стана ясно определено. Интересува ме точно това свалянето на макферсоните, трябват ли някакви скоби за пружините защото съм чувал че може да се расхварчат при свалянето и т.н , някакви особености тънкости и т.н някой който е сменял да сподели, ако не ще викам неволята май, а и ако също така ако някой има представа кви пари взимат по сервизите за тая работа нека да сподели.
ima samo dva vida koli Ford i drygi

Nikola Iordanov
потребител
потребител
Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6

Мнение от Nikola Iordanov » 05 юли 2009, 13:39

Повдигаш колата на крик, сваляш гумата, вземаш едно трупче по здраво подлагаш го под носача, отпускаш колата докато се охлаби крика, така пружината се е свила максимално. Вземаш някаква здрава тел, свиваш я от няколко ката връзваш 3 навивки от пружината като стягаш хубаво, това го правиш поне на три места на еднакво разтояние. След което повдигаш отново на крик и разглабяш каквото е необходимо. Зглобката става по обратния ред .

harvatin
потребител
потребител
Регистриран: 16 апр 2009, 21:34
Модел на автомобила: FIESTA

Мнение от harvatin » 05 юли 2009, 17:50

Nikola Iordanov написа:Повдигаш колата на крик, сваляш гумата, вземаш едно трупче по здраво подлагаш го под носача, отпускаш колата докато се охлаби крика, така пружината се е свила максимално. Вземаш някаква здрава тел, свиваш я от няколко ката връзваш 3 навивки от пружината като стягаш хубаво, това го правиш поне на три места на еднакво разтояние. След което повдигаш отново на крик и разглабяш каквото е необходимо. Зглобката става по обратния ред .

Не прави това!!! това с тази тел на пружината е......леко казано глупост.Виждал ли си как се къса такова нещо(пружина вързана с тел) в момента на вадене от амортисиора?ЧУПИ РАЦЕ!!!

Процедурата струва 25-30лв(смяната на двата аморт.),но ако държиш да се изцапаш и да спестиш някой лев ти трябват:скоби за пружини и добър инструмент.Ако ги имаш вдигаш колата на крик,подпираш(усигоряваш),развиваш макферсона от главината(два болта един над друг) и от тампона(горната част на амортисиора) разглобяваш и зглобяваш по обратният ред.Това е в общи линии но........трябва да имаш поне мин.технически познания.Успех!

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”