Чукане в рейката на Фокус
-
- потребител
- Регистриран: 28 апр 2010, 21:31
- Модел на автомобила: форд фокус
- Status: Извън линия
Чукане в рейката на Фокус
Здравей те на всички във форума.Собственик съм на Фокус 1.8 tddi 2001г.От няколко дни забелязах едно чукане от ляво.Снощи я качих на канала и видях, че това чукане идва от рейката.Когато размърдаш волана на ляво на дясно рамото от ляво ,което държи накрайника и влиза в рейката чука някъде в нея. По рейката няма течове.Може ли някой да ме насочи за какво става въпрос и къде може да отстранят проблема качествено в Пловдив.Дали пък немога и аз да го оправя.Грубо колко ще ми се върже? Предварително ви БЛАГОДАРЯ за съдействието.
-
- потребител
- Регистриран: 15 апр 2010, 21:27
- Модел на автомобила: audi a6
Re: Чукане в рейката на Фокус
и аз го имам същия проблем колега,да се надяваме някои да ни даде компетентно мнение по въпроса:)
- autobg
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2009, 19:45
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI 2002 с летни жанки
Привет,
Присъединявам се към темата с подобен проблем, а именно, че при развъртане на волана наляво/надясно и при мен се чува едно чукане, което се пада тоооочно в средата, сякаш има нещо разбито или луфт. При навъртане на волата докрай, се чува същото или подобно тропане.
С две думи, фикуса е страхотна кола, обаче всяка коза си иска пръч и трябва да му се обърне подобаващо внимание
Предварително благодаря за вашето мнение по темата.
Присъединявам се към темата с подобен проблем, а именно, че при развъртане на волана наляво/надясно и при мен се чува едно чукане, което се пада тоооочно в средата, сякаш има нещо разбито или луфт. При навъртане на волата докрай, се чува същото или подобно тропане.
С две думи, фикуса е страхотна кола, обаче всяка коза си иска пръч и трябва да му се обърне подобаващо внимание

Предварително благодаря за вашето мнение по темата.
Последна промяна от autobg на 23 май 2010, 00:39, променено общо 1 път.
-
- потребител
- Регистриран: 30 мар 2008, 10:49
- Модел на автомобила: Ford Focus 1998
5 Door Saloon
ZETEC-E 1.8 EFI (115ps) - Status: Извън линия
Същата работа и при мен. Почукването се появи след 10-тата година на колата. 2 пъти е преглеждана - накрайниците са задрави. Съмненията са за рейката.
Колко сериозен е този проблем всъщност?
Знам още че рейката е бая солена за подмяна.
Мотофое: 2900 лева, 2400 ако върнеш старата.
Друго място: ~500 лева рециклаж със съмнителен резултат/трайност обаче
Колко сериозен е този проблем всъщност?
Знам още че рейката е бая солена за подмяна.
Мотофое: 2900 лева, 2400 ако върнеш старата.
Друго място: ~500 лева рециклаж със съмнителен резултат/трайност обаче
- viktor8881
- потребител
- Регистриран: 24 мар 2009, 16:39
- Модел на автомобила: ford focus 1.6 99г. газов инжекцион
Кои накрайници са проверени?
Възможно е да са разбити вътрешните накрайници.

Възможно е да са разбити вътрешните накрайници.

-
- потребител
- Регистриран: 15 апр 2010, 21:27
- Модел на автомобила: audi a6
накрайниците при мен са проверени и са здрави. като вдигна дясната гума във въздуха и има луфт като я склатя наляво -надясно,луфта идва някъде отзад вътрешния накрайник???
- TheXFiles
- потребител
- Регистриран: 26 сеп 2009, 14:00
- Модел на автомобила: Focus MK2.5 1.8TDCI
При мен има същият проблем. Миналата година почнах да е карам по майстори и след като двама майстора ми казаха, че е рейка, взех, че е направих
Рециклирането е 180лв и 50лв ми взеха за сваляне и качване. Обаче....проблема не затихна дори и за ден, като си мислех, че явно не е бил там проблема. Вчера карах колата пак на сервиз защото това припукване е много дразнещо и се оказа, че най-вероятно са ми сменили само маншоните на рейката без да погледнат втулките. Тези които е рециклираха дадоха гаранция 6мес., която за жалост вече е изтекла. 

- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Проверете си вътрешните накрайници.Ябълката им влиза в кутията и е възможно да ви заблуждава.Дори си заслужава да го смените профилактично- 17,80лв струва в Евро 07 накрайника.
- gazetto
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2008, 19:38
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1997 TDI Endura de 90hp
ЕН7077АН......и разни временни бегачки :) - Местоположение: с.Опанец - Плевен
- Контакти:
Вътрешни накрайници.Аз ги смених и двата.И на мен разни майстори ми казваха че е рейка.Но нали съм "Тома неверни" смених вътрешните накрайници първо и колата се оправи.
-
- потребител
- Регистриран: 15 сеп 2007, 11:23
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.4i 2001
Здравейте колеги,
да се включа и аз по темата. И при мен се чува едно тропане отпред в ляво. На много майстори я карах да ми гледат предницата и всички казваха, че по-здрава не могат да я направят. Смених лагера на амортисьора, но пак се чува. Днес я карах на майстор и според него е рейката. Забелязал сам, и че като сядам сутрин в колата пак се чува това тропане. И се чудя дали е възможно да е рейката. Не е протекла и хем не ми се иска да я рециклират, ама вече много почна да ме дразни това тропане. И ако може да препоръчате някакво място за рециклиране. От София съм и майстора каза, че имало някакви агенти в Техническия университет, които си разбирали от работата и дават гаранция от 1 година. Ще сам благодарен за мнения.
да се включа и аз по темата. И при мен се чува едно тропане отпред в ляво. На много майстори я карах да ми гледат предницата и всички казваха, че по-здрава не могат да я направят. Смених лагера на амортисьора, но пак се чува. Днес я карах на майстор и според него е рейката. Забелязал сам, и че като сядам сутрин в колата пак се чува това тропане. И се чудя дали е възможно да е рейката. Не е протекла и хем не ми се иска да я рециклират, ама вече много почна да ме дразни това тропане. И ако може да препоръчате някакво място за рециклиране. От София съм и майстора каза, че имало някакви агенти в Техническия университет, които си разбирали от работата и дават гаранция от 1 година. Ще сам благодарен за мнения.
-
- потребител
- Регистриран: 08 окт 2006, 19:07
- Модел на автомобила: 2000 Mercedes S500
2006 Toyota Prius
1996 Toyota RAV4 - Местоположение: Бургас
http://cgi.ebay.co.uk/FORD-FOCUS-2000-2 ... 23046870f8" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Конкретният търговец не доставя до България, но при добро желание може да се договори доставка до тук. На мен доставката на комплект съединител с общо тегло към 6-7кг ми струва 20 паунда.
Конкретният търговец не доставя до България, но при добро желание може да се договори доставка до тук. На мен доставката на комплект съединител с общо тегло към 6-7кг ми струва 20 паунда.
-
- потребител
- Регистриран: 07 яну 2008, 20:57
- Модел на автомобила: Focus 1.6
Януари месец ми се появи същия проблем и веднага започнах да се интересувам проблема. Новата рейка беше изключена като вариянт, понеже най-евтините от боклуците бяха над 700 лева. Един приятел работещ в сервиз ме насочи към Технически университет в софия, и конкретно човек който се занимава с рециклирането на хидравлични рейки. Изпратих си рейката с куриер, и за три дни беше отново при мен, напълно ремонтирана. Нямам представа какво е правил човека по нея, но ми я оправи за 160 лева, а в мотофое е 2400 

- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Тази рейка е за десен волан.....да не вземе някой да се излъже да я поръча...AlexP написа:http://cgi.ebay.co.uk/FORD-FOCUS-2000-2 ... 23046870f8" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
- Регистриран: 08 окт 2006, 19:07
- Модел на автомобила: 2000 Mercedes S500
2006 Toyota Prius
1996 Toyota RAV4 - Местоположение: Бургас
Така е. Не бях се сетил за това. Значи трябва да се питат продавачите за LH рейкa или да се хвърли едно око и на ebay.de
-
- потребител
- Регистриран: 02 апр 2010, 20:07
- Модел на автомобила: mondeo mk3

Последна промяна от kokoo142 на 11 яну 2011, 13:09, променено общо 1 път.
-
- потребител
- Регистриран: 29 апр 2009, 19:17
- Модел на автомобила: ФОРД ЕСКОРТ 1.8ТД
- Контакти:
по нагоре пуснах нова тема ама май сьм за тук имам лек луфт в рейката и бих искал да попитам при вас като карате през по малки дупки или като карате на висока предавка с малка скорост усещали се някакво тропане
-
- потребител
- Регистриран: 31 мар 2009, 13:36
- Модел на автомобила: ford focus 1.4
за да не пускам нова тема, да попитам тук: когато колата стои на място и се завърти волана наляво и надясно се чува почукване. поразгледах и според мен чукането идва от под маншона където кормилния накрайник се хваща към рейката. и преди да тръгна по майстори, ще съм благодарен ако знае някой да ми каже какво е захващането под маншона и от какво може да идва чукането. накрайника ли трябва да се смени или има някаква друга част там?
- foggi
- потребител
- Регистриран: 04 окт 2009, 19:42
- Модел на автомобила: Ford Focus Trend 1.4 80PS-LPG year-2008
Здравейте, преди два месеца и аз се борих с това почукване и поскърцване, рециклираха ми рейката, смениха накрайниците и за сега фокусника е пушка, волана е по стегнат, няма го луфта и чукането. За инфо и моята рейка е рециклираха в техническия университет заедно с работата и монтажа и сменено хидравлично масло ми излезе 380 лева, незнам нали е много 

-
- потребител
- Регистриран: 31 мар 2009, 13:36
- Модел на автомобила: ford focus 1.4
ще сменям вътрешен накрайник. В мото-пфое младост обявиха цена 109 лева. в евро 07 има някви BIRTH - 17 лева и OPTIMAL - 21 лева. Слагал ли е някой такива и какви впечатления има ?
- gazetto
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2008, 19:38
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1997 TDI Endura de 90hp
ЕН7077АН......и разни временни бегачки :) - Местоположение: с.Опанец - Плевен
- Контакти:
От двата ни един не изкара повече от 15хил.Сега сложих Лемфьодер от Моторкрафта по 28лв........Ще ги видим и тях.