Помагайте, ще се разболея с тая проклетина .........
-
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:56
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1Mi 92
- Контакти:
- Status: Извън линия
Помагайте, ще се разболея с тая проклетина .........
Втори лагер на предното ляво колело и слагам за 1 седмица и на 20тия километър и лагера вече е история .........Главината не е скапана, диска е поизносен но видимо няма наранявания или изкривявания, накладките са нови ............ще и драсна клечката на пущината, вече се предавам , не знам ко иска да и сменя
Страх ме е да отида при майстора ми ,че ще ме бие вече 
А да , прословутият лагер е АЛКО, 48 лева ..........да мина ли на СКФ които са само 90 лева ........?

А да , прословутият лагер е АЛКО, 48 лева ..........да мина ли на СКФ които са само 90 лева ........?

- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Доколкото се сещам лагера върви комплект с болта, който също се сменя...Освен всичко друго е много важно как ще бъде набит и затегнат. Повечето се скапват от лошо набиване и прекомерно стягане, както и от лошо уплътняване (впоследствие влиза вода, смазка аут , както и лагера)! Според мен сменяй майстора или лагера да е за негова сметка! Иначе аз използвам само СКФ. По гореупоменатите причини сменях заден ляв оня ден за 3-ти път в рамките на година и половина
(докато оригиналния от другата страна хич не мърда
)
П.П. Ментетата (дори и СКФ) си личат по гайката (10х, колега) - обикновено е по-широка и не остава място за захващане на контриращия щифт, в подобни случаи се използва старата.

П.П. Ментетата (дори и СКФ) си личат по гайката (10х, колега) - обикновено е по-широка и не остава място за захващане на контриращия щифт, в подобни случаи се използва старата.
Последна промяна от kEFi на 07 юни 2005, 12:04, променено общо 1 път.
-
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
- Контакти:
Смених с SKF /78 лв./и на 1000 км се появи лек луфт но само на пипане, не се чува в движение като предния/оригиналния ... 400 х.км/ и след 6500 км луфта си е пак същия и няма шумове при движение. И немисля да го сменям ако не се промени нищо от вече наличното! Гайката си е с лагера, при мен.
А, карах тия 1000 км с крива предна гума, ама бая си бе крива, някъде пях писал.
А, карах тия 1000 км с крива предна гума, ама бая си бе крива, някъде пях писал.
Небойте се роби Спартак е с вас!