Мондео МК3 - Проблеми с окачването
-
- потребител
- Регистриран: 15 дек 2010, 07:35
- Модел на автомобила: MONDEO МК3 2.0 TDCI '03
- Status: Извън линия
Мондео МК3 - Проблеми с окачването
Здравейте, от скоро съм тук и от скоро имам Мондео МК3 Комби. Два сериозни проблема искам да споделя, и ако някои от вас има подобни, моля да споделите.
От десетина дена забелязах странен шум, все едно нещо опира в гума или джанта, когато карам бавно се чува отчетливо в синхрон с оборотите на гумите и съответно когато увелича скороста, честотата на шума се увеличава. От какво може да е това?
Втория проблем е още от самото начало и е мнгоо сразнещ, когато минавам по неравности се чува ужасно тракане от багажното отделение, и въпреки че махнах резервна гума, капаци и всички други неща заедно със щората и при реглажа на задния мост ми казаха от сервиза че окачването е абсолутно стегнато, това ужасно тракане продължава. Моля ако някои си има на идея какво е това да пише.
Мерси предварително.
От десетина дена забелязах странен шум, все едно нещо опира в гума или джанта, когато карам бавно се чува отчетливо в синхрон с оборотите на гумите и съответно когато увелича скороста, честотата на шума се увеличава. От какво може да е това?
Втория проблем е още от самото начало и е мнгоо сразнещ, когато минавам по неравности се чува ужасно тракане от багажното отделение, и въпреки че махнах резервна гума, капаци и всички други неща заедно със щората и при реглажа на задния мост ми казаха от сервиза че окачването е абсолутно стегнато, това ужасно тракане продължава. Моля ако някои си има на идея какво е това да пише.
Мерси предварително.
-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
Re: Мондео МК3 - Проблеми с окачването
За вторият проблем провери ли гърнетата дали не опират някъде по купето и от тях да идва дрънченето.
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Първия проблем да не е някой лагер да ти вие по-силничко?
А за втория отвътре или отвън е шума, на метал ли чатка, ориентирай ни с каквото можеш... Аз имах един такъв проблем, дето 1 ден седях и гледах от какво може да е, получаваше се чаткане. Накрая установих, че при по-големи неравности, когато купето кляка много надолу, диаметърът на пружината значително се увеличава и витките опират в пластмасовия подкалник и се чуваще зверско чаткане. Това беше отпред. Отзад по описанието нямам идея.
А за втория отвътре или отвън е шума, на метал ли чатка, ориентирай ни с каквото можеш... Аз имах един такъв проблем, дето 1 ден седях и гледах от какво може да е, получаваше се чаткане. Накрая установих, че при по-големи неравности, когато купето кляка много надолу, диаметърът на пружината значително се увеличава и витките опират в пластмасовия подкалник и се чуваще зверско чаткане. Това беше отпред. Отзад по описанието нямам идея.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Може да чатка и от задните облегалки на седалките,- механизма за заключване, поне при мен на МК-2 е така .
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
- Регистриран: 01 юли 2010, 18:56
- Модел на автомобила: ford mondeo 3
Колега, мойто мондео издаваше едно такова тракане отзад и доста трудно намерих майстори които да ми кажат от какво тропа така. накрая се оказа, 4е имам изтарвал амортисйор. Иди на тресачка да видиш да не е от това.
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Колега прочети тази тема Мондео Мк3 ТДЦИ - слаби места ,съвети за покупкаhead2head написа:Здравейте, от скоро съм тук и от скоро имам Мондео МК3 Комби. Два сериозни проблема искам да споделя, и ако някои от вас има подобни, моля да споделите.
Мерси предварително.
По-надолу в темата съм писал за подобно тракане, за малко да подменя цялото окачване отзад оказаха се въпросните тампони. Успех!
-
- потребител
Благодаря ви на всички за инфото.
Като че ли тракането идва от купето, въпреки че оплътних механизма на задните седалки, както и щората. За засъление така като се замисля шума може да идва и от купето и от задното окачване. Май ще трябва да ходя на майстор и по сериозен преглед.
Като че ли тракането идва от купето, въпреки че оплътних механизма на задните седалки, както и щората. За засъление така като се замисля шума може да идва и от купето и от задното окачване. Май ще трябва да ходя на майстор и по сериозен преглед.
- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
Качи някой приятел в багажника да слуша и да опипва, докато минаваш по неравности.
Аз така разбрах, че ми скърца заключването на багажника

Аз така разбрах, че ми скърца заключването на багажника

- chefo_ukr
- потребител
- Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
- Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ
Да ама неговото е комби,което уж е по здраво задното окачване.Аз залагам на биалетки, жило на ръчната или ако е ТДДИ бронята на подкачващата помпа.УспехDTM написа:Колега прочети тази тема Мондео Мк3 ТДЦИ - слаби места ,съвети за покупкаhead2head написа:Здравейте, от скоро съм тук и от скоро имам Мондео МК3 Комби. Два сериозни проблема искам да споделя, и ако някои от вас има подобни, моля да споделите.
Мерси предварително.
По-надолу в темата съм писал за подобно тракане, за малко да подменя цялото окачване отзад оказаха се въпросните тампони. Успех!
-
- потребител
TDCI е двигателя, и наистина не знам от каде е този шум, но мисля че не е от биалетките, понеже от сервиза ми провериха окачването и казаха че е наред, най-вероятно е от задната врата и заклучването там, ще продължа да търся източника.
-
- потребител
Да ви попитам, тези които карат Мондео МК3 от няколко години, дали е скъпа подмяната на окачването, т.е. тампони, биалетки, шарнири. Тъй като ми се иска на пролет да подменя всичка за да знам че е наред.
- didon80
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2007, 20:38
- Модел на автомобила: Мондео МК3 GHIA X 2.2 TDCI 2005г.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 74#p545238 - Местоположение: Сливен
Този шум който се променя в зависимост от оборотите има голяма вероятност да е от триенето на диска и накладките, като причините могат да бъдат много - крив диск, затруднено движение на буталото на спирачния апарат.......направи си една профилактика на спирачната система!
-
- потребител
- Регистриран: 26 дек 2010, 23:14
- Модел на автомобила: ford mondeo 20 tdci 2005 g
за този проблем с тракането от багажника. сложия на един канал вземи 3 4 свински опашки и отдоло до всяка гума има метален маркуч за спирачките. от него идва цялото тракане.аз я карах в сервиз за това моето Мондео 

5,42 l/100km
-
- потребител
- Регистриран: 26 дек 2010, 23:14
- Модел на автомобила: ford mondeo 20 tdci 2005 g
за смяна на цялото окачване (цяла главина,амортесиор,полуоска,шарнир)и каквото се сетиш друго излезе 5500 лв в сервиз на форд като само полуоските не са оригиналниhead2head написа:Да ви попитам, тези които карат Мондео МК3 от няколко години, дали е скъпа подмяната на окачването, т.е. тампони, биалетки, шарнири. Тъй като ми се иска на пролет да подменя всичка за да знам че е наред.
5,42 l/100km
-
- потребител

А за маркучите на спирачките, ще ги вържа със свинси опашки, дано е от това.
Като имам резултат ще споделя.
-
- потребител
да ви попитам, сменял ли е някой от вас тампони за задните амортисьори, т.е. дали са тампони или втулки, благодаря ви предварително