Смяна на главината ..

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
Потребителски аватар
kartagen27
потребител
потребител
Регистриран: 23 дек 2011, 10:57
Модел на автомобила: Ескорт - 1,8; ТД; 2000г - комби
Status: Извън линия

Смяна на главината ..

Мнение от kartagen27 » 01 яну 2012, 20:10

Здравейте и Честита Нова Година !! :))
Ей го още един от списъка с проблемите на скъпото ми Фордче .... Джантите буквално залепват за главините .... заради раждата ли заради незнам си кво свалането на гума е нечовешко препядствие всеки път (това важи и за 4те колелета) ..... първо реших да сложа Алуминиеви джанти (тях поне ръждата не може да ги барне), но пък и в момента главините не са с болтове а с гайки и напрактика резбата е открита и се замърсява, ръждасва прави проблеми и при отвиване на гайките ...... общо взето мъки и недай си Боже спукам гума по път няма сменяне, а и заради всичките напъни при сменянето на летни и зимни гуми през последните години имам опасението, че са се поразбили тук там ........ та въпроса ми е следния: Какви главини ми препоръчвате да сложа, мога ли сам (в домашни условия) да направя цялата процедура и понеже и тъй и тъй ще се занимавам на задните колела да сложа ли дискови спирачки или да си остане с барабани?
Колата е като жената - отнасяй се добре с нея за да ти е спокоен живота!

varby
потребител
потребител
Регистриран: 15 фев 2010, 17:36
Модел на автомобила: Форд Фокус МК3 1.6 EcoBoost 150 к.с.2011 г. .
Status: Извън линия

Re: Смяна на главината ..

Мнение от varby » 01 яну 2012, 20:58

Вземи си гайки за лети джанти,почисти си главините и няма да имаш проблеми с ръждата.Колкото за дискови спирачки на заден мост за комби трудно ще намериш,да не кажа невъзможно.

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”