виене
-
- потребител
- Регистриран: 16 окт 2011, 16:04
- Модел на автомобила: ford mondeo 2.0 tdci 130ks
- Status: Извън линия
виене
здравейте колеги. Имам проблем с мондеото при десен завои се чува едно много яко виена .Минах стенд уж всичко по предницата е наред а вие яко . колата е мондео 2005г. дизел 130 к.с.
-
- потребител
- Регистриран: 15 яну 2011, 01:02
- Модел на автомобила: Форд Мондео 1,8 16v zetec , 95г.
Re: виене
Здр. колега не знам на стенда какво са гледали,но дали някой се е сетил да завърти всяка една от гумите и да чуе шума от тях,защото както го описваш е лагер с това виене при завой,вдигни колата на крик и направи този експеримент и предполагам ще усетиш от коя страна е проблема и за по-достоверно сваляй и гумите при всеки опит
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Ако е лагер, на десен завой трябва да свири левия.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
-
- потребител
маи маи е лагер ляв.Скоро сменях заден лагер там върви с главината та най вероятно и отпред е така цената му беше около 250 лева ако мога да мина по тънко отпред моля да пишете, че тази кола ми излезе златна
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Може да минеш по-тънко, лагер за предна главина в МП е около 160лв., има алтернативи по 120-130лв. но не те съветвам.
Ето тук даже е 100лв -> http://drive.bg/index.php?ModelId=16453 ... 0113_10306" onclick="window.open(this.href);return false;
Ако смяташ да си я караш, вземи си лагера от МП, мисля че беше SKF вътре.
Има патили колеги с такива лагери, уж SKF с 30-40лв. по-евтини от МП. За няколко хиляди км. отново започва да вие.
Смяната в читав сервиз струва около 25-30лв., в МП ще е доста по-скъпо, не рискувай там.
Успех!
Ето тук даже е 100лв -> http://drive.bg/index.php?ModelId=16453 ... 0113_10306" onclick="window.open(this.href);return false;
Ако смяташ да си я караш, вземи си лагера от МП, мисля че беше SKF вътре.
Има патили колеги с такива лагери, уж SKF с 30-40лв. по-евтини от МП. За няколко хиляди км. отново започва да вие.
Смяната в читав сервиз струва около 25-30лв., в МП ще е доста по-скъпо, не рискувай там.
Успех!
-
- потребител
Колеги днес смених предния лагер, но виенето си остана.Казаха ми че можело да е висящия лагер на поуоската. Аз си мисля, че може да е от гумите, но вече не знам ако имате идеи моля пишете. А виенето е СТРАШНО и се усилва в като завивам на дясно
- ceco georev
- потребител
- Регистриран: 08 май 2008, 17:10
- Модел на автомобила: Focus 1.6 Zetec-s Ghia 99.Kombi.
Еми след като си сменил лагерите остава само външното каре.Освен да вие нещо по хидравликата ама ако е от нея би трябвало и на обратната страна да вие.
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Как вие каре?ceco georev написа:Еми след като си сменил лагерите остава само външното каре.....
Иначе- виенето зависи ли от скоростта?
Кой е този сервиз?

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
-
- потребител
оказа се десен преден лагер на главината.Днес го смених и вече всичко е неред жалко, че триябваше да сменя всички други лагери за да стигна до тук.Поне скоро се надяван да не пипан нищо по тях.
Благораря на всички за предположенията
Благораря на всички за предположенията