Фокус'03 TDCI тежък волан

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
samuil81
потребител
потребител
Регистриран: 03 мар 2011, 20:06
Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI 115HP
Status: Извън линия

Фокус'03 TDCI тежък волан

Мнение от samuil81 » 23 окт 2013, 12:07

Привет на всички!
Видях, че има подобни теми, но моят случай е малко по-различен.
Преди година смених рейката с рециклирана заради тропане. От тогава до днес съм минал около 6 хил. км. През лятото започна да ми прави впечатление, че волана е взел да натежава и с една ръка не е комфортно да се шофира. Тогава го отдадох на гумите, понеже съм със зимни, по ред причини, които не са от значение в момента. Сега, като застудя времето, сутрин на студен двигател (а и през деня, когато мотора е студен), волана е лек и се шофира приятно, но колкото повече мотора влиза в работна температура, толкова повече волана натежава. Всичко става постепенно, без резки промени. Обадих се в сервиза, който ми поддържа колата и където ми смениха рейката и ме посъветваха да се обърна към фирмата, рециклирала рейката. Така и направих - отидох, обясних проблема и ми казаха най-вероятно помпа. Смениха помпата, но ефекта е никакъв - воланът тази сутрин беше лек и постепенно натежа.
Пак ще отида, но ме интересува имал ли е някой подобен проблем или някой има ли други предположения - накрайник, маркуч, шарнир?

Благодаря!

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:
Status: Извън линия

Re: Фокус'03 TDCI тежък волан

Мнение от ЯЛТА » 23 окт 2013, 21:21

Консултирай се с Митака:
http://www.clubford.bg/forum/viewtopic. ... adde9cfd4e
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”