Неработещо серво на спирачките на Фокус 2000г.
- terminatoro
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2007, 08:57
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8tddi 2000г.
Chevrolet Epica 2.5 2009г. - Местоположение: София
- Status: Извън линия
Неработещо серво на спирачките на Фокус 2000г.
Здравейте колеги,
от известно време забелязах че педала на спирачките на фокуса(1,8тдди 2000г) е доста твърд и при тест на чист асвалт се набирам като луд че да се включи абс-а.
Пробвах и да я запаля с натиснат педал на газта- по принцип леко пропада педала като запали колата, но тук нищо.
Можете ли да ме светнете къде до търся проблема и дали някой е имал подобен проблем. Знам че трябва да се провери вакуума да не смуче въздух, но всякакви други полезни съвети ще са ми от полза.
от известно време забелязах че педала на спирачките на фокуса(1,8тдди 2000г) е доста твърд и при тест на чист асвалт се набирам като луд че да се включи абс-а.
Пробвах и да я запаля с натиснат педал на газта- по принцип леко пропада педала като запали колата, но тук нищо.
Можете ли да ме светнете къде до търся проблема и дали някой е имал подобен проблем. Знам че трябва да се провери вакуума да не смуче въздух, но всякакви други полезни съвети ще са ми от полза.
ZETEC POWER!!!!!
- chistacha
- потребител
- Регистриран: 02 окт 2013, 08:16
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk1 GHIA 1.6i '04
Re: Неработещо серво на спирачките на Фокус 2000г.
Провери нивото на спирачната течност и скоро сменяна ли е? Като цяло как ти е спирането - нормално или по-трудно от преди?
Няма логика да ти става твърд педала при въздух в системата. Би трябвало да ти омеква и да потъва повече от нормалното преди да започне да спира колата както трябва.
Няма логика да ти става твърд педала при въздух в системата. Би трябвало да ти омеква и да потъва повече от нормалното преди да започне да спира колата както трябва.
- terminatoro
- потребител
Спирачна течност има, но определено спира доста по трудно колата....според мен има проблем със самото серво...педала е еднакав при запалена кола и при изгасена, което не трябва да е така.chistacha написа:Провери нивото на спирачната течност и скоро сменяна ли е? Като цяло как ти е спирането - нормално или по-трудно от преди?
то данли дизела си е и шумен и не мога да чуя дали има свистене някаде ако има спукан вакуум

ZETEC POWER!!!!!
-
- потребител
- Регистриран: 25 фев 2007, 15:10
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.2 тдци titanium 05
Аз първо бих проверил вакумпомпата/дали създава вакум/.Ако е ок следва връзката м/у помпата и сервото.ако и там е ок значи е мембраната на сервото.
- terminatoro
- потребител
Мерси колега...ако време позволи, още утре ще се порова да видя как стоят нещатаtushan написа:Аз първо бих проверил вакумпомпата/дали създава вакум/.Ако е ок следва връзката м/у помпата и сервото.ако и там е ок значи е мембраната на сервото.
ZETEC POWER!!!!!