малко помощ по смяната на тампони реактивна щанга
-
- потребител
- Регистриран: 25 апр 2014, 14:17
- Модел на автомобила: mondeo
- Status: Извън линия
малко помощ по смяната на тампони реактивна щанга
Здравейте
Първо да се извиня че съм нов и незнам дали съм уцелил темата.
Имам малък въпрос за смяната на тампони на предна реактивна (стабилизираща - в различните магазини като питам за тампоните я наричат ту с едното име ту с другото) щанга. Как става процедурата и да преценя дали сам ще мога да се справя с проблемчето. Колата ми е Форд Мондео мк 2 (мисля че е), година на производство 1999, 1.8 тд, 90 коня комби. Благодаря предварително за отделеното време.
Първо да се извиня че съм нов и незнам дали съм уцелил темата.
Имам малък въпрос за смяната на тампони на предна реактивна (стабилизираща - в различните магазини като питам за тампоните я наричат ту с едното име ту с другото) щанга. Как става процедурата и да преценя дали сам ще мога да се справя с проблемчето. Колата ми е Форд Мондео мк 2 (мисля че е), година на производство 1999, 1.8 тд, 90 коня комби. Благодаря предварително за отделеното време.
- sierras
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2011, 18:20
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 1.8TD CLX->GHIA '96, Endura-DE
Re: малко помощ по смяната на тампони реактивна щанга
Тампоните са закрепени всеки с планка. Планката е хваната с два болта един отпред и един отзад. За да развиеш единия от болтовете (не се сещам кой болт беше) трябва да развиеш болта на магарето, който го хваща в купето и да отделиш с нещо магарето примерно с щанга и да пъхнеш после трупче да го държи докато го смениш. Същото се отнася и за другата страна.
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 991 using Tapatalk 2
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 991 using Tapatalk 2
-
- потребител
- Регистриран: 25 апр 2014, 14:17
- Модел на автомобила: mondeo
Re: малко помощ по смяната на тампони реактивна щанга
Благодаря за бързия отговор, като го свърша ще пиша