Пружини - окачване
- red
- потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
- Контакти:
- Status: Извън линия
Пружини - окачване
Чудя се, колеги, по какво да позная дали задните пружини са ми за смяна. Някък ниска ми изглежда задницата.
- jordj
- потребител
- Регистриран: 27 юни 2005, 22:10
- Модел на автомобила: Форд Фокус МК2 1,6tdci
- Контакти:
Ако тие по ниска от предницата най вероятно са омекнали.Все пак от пред винаги тежи двигателя,а от зад се товари само ако има пътници и товар в багажника.
Ако са ти еднакви предните и задните гуми,взимаш ролетка и замерваш от купето до земята от пред и от зад.(На равен терен разбирасе)
Е това е мойто мнение а може да има още хиляди.

Е това е мойто мнение а може да има още хиляди.

- ewgeny
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
- Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC
По мои наблюдени и размисли, задницата трябва да е с около 3-4 см. по-висока от предницата! То колегата казва че двигателя тежи, ама като се качат 3 човека по 100 кг.
А сега нещо по конкретно! Наблюдавай много внимателно как ти се износват задните гуми! Ако дори и съвсем леко, но пък забележимо се износват от едната страна, то са за смяна! Това се получава защото когато клекне задницата, гумите се накланят като долната им част излиза по навън или просто казано се разчекват 

Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!
- vaskoneti
- потребител
- Регистриран: 09 ное 2006, 22:18
- Модел на автомобила: форд ескорт 1.6i 16v zetek Ghia Combi'96 max speed 210 km/h 089/663-52-52
VW GOLF 1.9 TDI 110 ps 1999г. - Местоположение: Разград
Малко не съм съгласен с теб, колега. Ако износва задните гуми само от едната страна, то не само пружините са за смяна, ами и даже целият заден мост, щото от товарене се е смарангьосал завалията !!!
With knowledge, comes great power.
With power, comes great responsibility.
With responsibility, comes great wisdom.
With power, comes great responsibility.
With responsibility, comes great wisdom.
- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
Е аз пък да ви кажа - мондеото не е със заден мост а с независимо окачване. И още нещо - на мондеото /комби/ се прави реглаж на задницата - също като на предницата - такаче износването на гумите няма да е много показателно в случая.
И аз си мисля, че мойте пружини са заминали и си мисля да ги сменям скоро. Този който би могъл да каже дали пружините са за смяна би трябвало да е МП - те трябва да имат подробни данни.

И аз си мисля, че мойте пружини са заминали и си мисля да ги сменям скоро. Този който би могъл да каже дали пружините са за смяна би трябвало да е МП - те трябва да имат подробни данни.

- ewgeny
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
- Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC
Извинявам се много за това че пренебрегнах факта, че е със предно предаване, но пък не се сещам как се регулира заден мост??? Там няма накрайници!? Особенно пък щом е с независимо окачване. Ако беше със заден мост, има и вариант ако магарето се е изкривило.
ПП: Не съм експерт в областта и не искам да успорвам мнението на колегите, което може да е правилното, но скоро гледахме на моята сиерка задницата, дали ще трябва да се купуват нови пружини, или проблема другаде в окачването.
Желая здраве, щастие и успехи на всички през новата година
ПП: Не съм експерт в областта и не искам да успорвам мнението на колегите, което може да е правилното, но скоро гледахме на моята сиерка задницата, дали ще трябва да се купуват нови пружини, или проблема другаде в окачването.
Желая здраве, щастие и успехи на всички през новата година

Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!
-
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2006, 10:36
- Модел на автомобила: Mondeo 1,8 TD 94'
Задно дясно окачване няма признаци за регулировка, НО това е снимка от хечбек. А при комби незнам.
Aleks = aaleks
Petkoff_pl: Какво е ставнало че aaleks е трябвало да си смени ника на Aleks. Защото и аз вчера следобед неможех да влеза във форума с ника си
Aleks= aaleks: Нямах проблем с влизането, ами отвреме на време по невнимание изключвам прозореца с форума вместо друг и ми изчезват новите теми. И затова имам втори ник от месец, ама пак по невнимание съм писал от него и кото зацепих рекох да поясня че съм аз.
Aleks = aaleks

Petkoff_pl: Какво е ставнало че aaleks е трябвало да си смени ника на Aleks. Защото и аз вчера следобед неможех да влеза във форума с ника си
Aleks= aaleks: Нямах проблем с влизането, ами отвреме на време по невнимание изключвам прозореца с форума вместо друг и ми изчезват новите теми. И затова имам втори ник от месец, ама пак по невнимание съм писал от него и кото зацепих рекох да поясня че съм аз.

Последна промяна от Aleks на 10 яну 2007, 16:54, променено общо 1 път.
- red
- потребител
- Контакти:
Разходих се по магазините - могат да се намерят неща на по-прилични цени от МП, но това което ме изуми беше че като попиташ какви са амортесьорите в магадините масово почват да гледат умно.... те какви продавачи са?
Мисля да си взема монро заради гаранцията - 3 години 140 лв.
най-тъпите са за 90 лв. без гаранция
-
- потребител
- Регистриран: 17 фев 2006, 15:40
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8i DOHC 1796cc 16V Zetec 85KW (115PS); 95 - комби,АГУ BRC Sequent Injection
Ford Fiesta 1,4i 2008г. - Местоположение: гр Сопот
red написа:Разходих се по магазините - могат да се намерят неща на по-прилични цени от МП, но това което ме изуми беше че като попиташ какви са амортесьорите в магадините масово почват да гледат умно.... те какви продавачи са?
Дай по-подробно!
Предни, задни какви ?
А пружини ?
- jordj
- потребител
- Регистриран: 27 юни 2005, 22:10
- Модел на автомобила: Форд Фокус МК2 1,6tdci
- Контакти:
E погледнали френските амортисъори Рекорд почти двойно по евтини са http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... c&start=45" onclick="window.open(this.href);return false;

- red
- потребител
- Контакти:
Малко закъснявам с поста, но вчера правих обстоен преглед на ходовата част, със сваляне на амортесьори т.н.
Добрата новина е, че се оказаха Monro Reflx в отлично състояние.
Другите истории по окачването - също са ОК има два тампона, за които да питам, но ще отворя нова тема и накрайник, ляв на кормилото който е за смяна.
Пружините няма обаче как да разбера дали не са омекнали - иначе са здрави - няма строшено.
Като цяло искам твърди пружини отзад, но не знам как да ги подбера- съвети?
Добрата новина е, че се оказаха Monro Reflx в отлично състояние.
Другите истории по окачването - също са ОК има два тампона, за които да питам, но ще отворя нова тема и накрайник, ляв на кормилото който е за смяна.
Пружините няма обаче как да разбера дали не са омекнали - иначе са здрави - няма строшено.
Като цяло искам твърди пружини отзад, но не знам как да ги подбера- съвети?