Поддръжка и превенция на кормилната уредба на Фокус 2
-
- потребител
- Регистриран: 25 сеп 2020, 17:56
- Модел на автомобила: Форд Фокус 1.8 бензин 125к.с., 2006г.
- Status: Извън линия
Поддръжка и превенция на кормилната уредба на Фокус 2
Здравейте,
Питането ми е какво е добре да се направи след покупката на употребяван Фокус 2, 2006г., 1.8 бензин 125к.с., комби, за да се удължи живота на кормилната рейка, защото предполагам, че там ремонтът ще е доста скъп, ако се изпуснат нещата?
Благодаря предварително за добронамерените Ви отговори!
Питането ми е какво е добре да се направи след покупката на употребяван Фокус 2, 2006г., 1.8 бензин 125к.с., комби, за да се удължи живота на кормилната рейка, защото предполагам, че там ремонтът ще е доста скъп, ако се изпуснат нещата?
Благодаря предварително за добронамерените Ви отговори!
Много автомати-слаби резултати!
-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
Re: Поддръжка и превенция на кормилната уредба на Фокус 2
Смени си хидравличната течност провери си маншоните и ако скъсан или напукан го смени друго няма какво да се направи. Ако имаш разбит шарнир или накрайник сменяй го веднага защото от почукванията се отразяват на рейката .
-
- потребител
Привет,
Днес от МП закупих литър хидравлична течност, като за модела(надявам се)-цена 39лв. за литър. Цялостната и смяна е 50лв.(с ДДС).
Преди това свалих десният фар, едвам развих с клещи капачката на съдчето с хидр. течност, бръкнах с пръст-настоящата е съвсем бистра, което ми се стори странно, като за кола на 14години-вероятно предишният собственик я е сменял, ама с каква...? Бъркайки с пръст в центъра на казанчето на върха на пръста ми оставаше доста чернилка-не съм в час какво има в центъра на казанчето, което стърчи нагоре и оставя гъста чернилка?
Нямам оплаквания от кормилното у-ние, ама, за да не се стигне до много скъпи ремонти ще сменя хидр. течност с оригинална.
Руснаците дискутират, че АТФ за автоматични ск. кутии е с по-високи показатели от предписваната от производителя- аз съм на принципа "страх лозе пази"-дано го опазя!
По темата толкова от мен и дано съм бил полезен!
Днес от МП закупих литър хидравлична течност, като за модела(надявам се)-цена 39лв. за литър. Цялостната и смяна е 50лв.(с ДДС).
Преди това свалих десният фар, едвам развих с клещи капачката на съдчето с хидр. течност, бръкнах с пръст-настоящата е съвсем бистра, което ми се стори странно, като за кола на 14години-вероятно предишният собственик я е сменял, ама с каква...? Бъркайки с пръст в центъра на казанчето на върха на пръста ми оставаше доста чернилка-не съм в час какво има в центъра на казанчето, което стърчи нагоре и оставя гъста чернилка?
Нямам оплаквания от кормилното у-ние, ама, за да не се стигне до много скъпи ремонти ще сменя хидр. течност с оригинална.
Руснаците дискутират, че АТФ за автоматични ск. кутии е с по-високи показатели от предписваната от производителя- аз съм на принципа "страх лозе пази"-дано го опазя!

По темата толкова от мен и дано съм бил полезен!
-
- потребител
Както е редно да продължа-тези дни смених хидр. течност, закупена от МП по бабешкият начин-не че исках да спестя 50лв., ами защото, като ми кажат "оставете ключа и тел. си номер и ще ви се обадим" ми призлява-работа за няма и час, и денят ти отишъл, а време много нямам! Също така изобщо не бях убеден, че в МП ще подменят хидр. масло, както трябва-със свалено дясно предно колело, разкачане на долната тръба на казанчето и един на работещ двигател да върти волана, а друг да долива отгоре. Затова се захванах сам изсмуквайки със голяма спринцовка с надянато маркучле течност от казанчето(около 250 грама), после доливайки, палейки двигателя, въртейки наляво-надясно за около минута и после пак изсмуквайки, доливайки и така 4 пъти, докато изпразних литровото шише. Първата течност се оказа доста гнусна, последващите по-чисти. Важно е да кажа, че откакто застудя при стартиране сутрин имах нЕкви неприятни звуци, като от почукване и потропване, които след смяната на маслото напълно изчезнаха-остана само едно виене при студен старт сутрин за около две минути, което след натискане на съединителя изчезва...лагер на съединител, лагер на първичен вал на скоростната кутия...?
Руснаците пишат, че при старо хидравлично масло при температури под-10С има затруднено въртене на волана и след смяната му всичко е точно. Ремонтите на тия пущини са много скъпи, та ако искате го имайте предвид, като профилактика.
Спецификацията на хидр.масло при Форд е: WSS-M2C204-A2
Надявам се да съм Ви бил полезен!
Поздрави и наздраве!

Руснаците пишат, че при старо хидравлично масло при температури под-10С има затруднено въртене на волана и след смяната му всичко е точно. Ремонтите на тия пущини са много скъпи, та ако искате го имайте предвид, като профилактика.
Спецификацията на хидр.масло при Форд е: WSS-M2C204-A2
Надявам се да съм Ви бил полезен!
Поздрави и наздраве!

- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Това е напълно нормално. Все пак всичкото масло е на дъното на кутията и не се е раздвижило. Щом като натиснеш съединителя шумът изчезва, значи всичко е наред, не се притеснявай. При тази скоростна кутия е така.