Не съм сигурен дали темата е за тук но все пак...
- b2d
- потребител
- Регистриран: 25 мар 2007, 19:19
- Модел на автомобила: Мондео 2.0 / 2002
- Status: Извън линия
Не съм сигурен дали темата е за тук но все пак...
Ако не е да се премести
Да попитам на Мондео като му светне лампата тази на комп-а дето е заедно с вратите, ключета и др. датчици, колко км. може да се мине и като светне веднъж това означава, че колата е в резерва или? Когато светне постоянно колко км. би трябвало да се минат 

- b2d
- потребител
- Регистриран: 25 мар 2007, 19:19
- Модел на автомобила: Мондео 2.0 / 2002
Ехеее това е форума на ФОРД все пак, чак пък толкоз да не разбирате... За бензиновата колонка, която светва когато горивото ти намалява (свети в оранжаво) сега по ясно ли е или не
Въпросът е ясен! А именно когато светне лампата 1-път съм влязъл в режин на резерва или
И когато светне постоянно значи привършва... ?
А въпроса е колко км. се минават при двата сигнала (еднократно светнала лампа и постоянно светеща такава)

А въпроса е колко км. се минават при двата сигнала (еднократно светнала лампа и постоянно светеща такава)

- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Re: Не съм сигурен дали темата е за тук но все пак...
Е от това как да се разбере, че питаш за лампата на бензина?b2d написа:Ако не е да се преместиДа попитам на Мондео като му светне лампата тази на комп-а дето е заедно с вратите, ключета и др. датчици, колко км. може да се мине и като светне веднъж това означава, че колата е в резерва или? Когато светне постоянно колко км. би трябвало да се минат
Присветването означава, че бензина ти е намалял до толкова, че при разклащане бензина в резервоара се измества и поплавъка пропада. Това означава, че въобще няма как да разбереш с приблизителна точност колко гориво остава в резервоара- зависи от разклащането и дали караш по път с наклон нагоре или надолу. Трябва да следиш лампата, когато караш равномерно по път без наклон, тогава ще е горе-долу точно.

Сега остава и някой да каже при колко литра почва да свети лампата непрекъснато.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- demiro
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
- Модел на автомобила: голяма печка :)
Ся Лудото Момче,за кво мислиш съм сложил горе главно Б,а!?Точно така за бъзик.Наш ква ламбада ще ти дам,ако дода с бухалката 
А относно лампата-При така зададен въпрос "...тази на комп-а дето е заедно с вратите, ключета и др. датчици, ...."
Първо лампата за резервата на Моню,не е на този дисплей,а на този над кормилната колона.Тъй че де да знам какво имате в предвид.
Второ,вече се разбра за какво питаш,така че: Лампата светва на различни Монита различно.При мен светва на около 7-8 литра преди да свърши горивото.За колко километра ще ти стигне,сметни си сам.

А относно лампата-При така зададен въпрос "...тази на комп-а дето е заедно с вратите, ключета и др. датчици, ...."
Първо лампата за резервата на Моню,не е на този дисплей,а на този над кормилната колона.Тъй че де да знам какво имате в предвид.
Второ,вече се разбра за какво питаш,така че: Лампата светва на различни Монита различно.При мен светва на около 7-8 литра преди да свърши горивото.За колко километра ще ти стигне,сметни си сам.
Тъй ли,аз пък помислих да не е форума на отнесените от вихъра при писане на мнения и най-вече на заглавията към тяхb2d написа:Ехеее това е форума на ФОРД все пак, чак пък толкоз да не разбирате...

- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
...резервата неофициално (а може и офисиално, незнам) за всички леки автомобили трябва да гарантира минимум 80км пробег. Колко са се подсигурили отделните производители....те си знаят точността на уредите, така че предполагам могат да се минат и повече. Аз съм стигал до 110км пробег, но не ми се е рискувало повече...