Лампа за нивото на водата за чистачките?

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
bluelemon
потребител
потребител
Регистриран: 24 окт 2007, 11:22
Модел на автомобила: Ford Focus 2.0 '98
Контакти:
Status: Извън линия

Лампа за нивото на водата за чистачките?

Мнение от bluelemon » 05 ное 2007, 10:45

Искам да питам дали имам такава лампа. Гледам че в книжката пише нещо такова. Като дам на контакт не ми светва лампа с такава индикация. Питам защото пише че не трябвало да се оставя на сухо съда за водата, а няма как да видя какво е нивото. Сипва се от едно такова малко съдче (една шепа) и там няма нивомер.

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 05 ное 2007, 18:48

Мисля че това зависи от нивото на обурудване или е опция не знам, обаче Ориона ми 1983г имаше такива глезотии. Лампа за нивото на охладителната течност, лампа за нивото на маслото, лампа за нивото на течноста за чистачките, лампа за горивото, лампа за минимален размер на предните накладки. А дори не беше джиа, нямаше ел. стъкла и огледала, имаше и централно. Инак е голяма глезотия, качваш се и караш ако нещо не е наред свети лампа.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
debug
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.

Мнение от debug » 05 ное 2007, 19:03

Такава лампа (и датчик) има само при Фокусите с трип-компютър. Намира се в триъгълничето отдясно на таблото. Ако нямаш компютър, нямаш и лампа :wink:. Ако имаш и не свети, или ти е изгоряла лампата, или не работи датчика в казанчето за водата.
Изображение

Изображение

bluelemon
потребител
потребител
Регистриран: 24 окт 2007, 11:22
Модел на автомобила: Ford Focus 2.0 '98
Контакти:

Мнение от bluelemon » 05 ное 2007, 20:13

Да мерси, днес разгледах и видях че на триъгълния компютър има таква лампа. Само дето аз нямам PC :) Тъпото е че няма как да се види докъде е нивото на водата и трябва да си нося бутилка в багажника. Да не оставам на сухо. Бутилка с течност за чистачки де :lol: Иначе е Ghia колата ама то май пак си зависи от нивото на оборудване. Здраве да е!

DTM
потребител
потребител
Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
Модел на автомобила: *
Контакти:

Мнение от DTM » 05 ное 2007, 20:25

Резервоарчето е към 4 литра за течността на чистачките. Слагаш 1л. концентрат допълваш с вода и биеш камшика :wink: . Стига за 2-3 седмици, е зависи колко караш все пак.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”