Вентилация на Мондео
- ctpyrap
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2007, 14:26
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 97 hatchback 1.8 Zetec 16V
Ford Mondeo 2004 2.2 Duratorq TDCi, 155 HP - Status: Извън линия
Вентилация на Мондео
Здравейте колеги,
от вчера станах собственик на Мондео 97, 1.8I.
Проблемът е, че вентилацията започва да работи само когато врътна ключа на 4-та степен. На 1, 2, 3 не бачка
Някой имал ли е подобен проблем или идея как се ремонтира?
П.С. Потърсих в търсачката, но нищо конкретно не открих.
от вчера станах собственик на Мондео 97, 1.8I.
Проблемът е, че вентилацията започва да работи само когато врътна ключа на 4-та степен. На 1, 2, 3 не бачка

Някой имал ли е подобен проблем или идея как се ремонтира?
П.С. Потърсих в търсачката, но нищо конкретно не открих.
-
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
- Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с
- Status: Извън линия
слабо търсиш - http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 2%EE%F0%E0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 2%EE%F0%E0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 2%EE%F0%E0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
- Регистриран: 17 авг 2007, 12:54
- Модел на автомобила: Mondeo Mk1 1.6 16V
Ще задам и аз един въпрос тук и ще помоля автора да не го приема като спам

Много трудно намерих снимка на мондео с такова табло - на което врътката която съм оградил е такава (само с толкова степени защото на други мондеота които съм карал има повече ) , може да не се вижда на нея детаилно но има вентилаторче (картинка) 1, 2 , 3 и 4 , при мен всичко си работи и 1 и 2 и всичко но немога да превключа на вентилаторчето - това нормално ли си е ?

Много трудно намерих снимка на мондео с такова табло - на което врътката която съм оградил е такава (само с толкова степени защото на други мондеота които съм карал има повече ) , може да не се вижда на нея детаилно но има вентилаторче (картинка) 1, 2 , 3 и 4 , при мен всичко си работи и 1 и 2 и всичко но немога да превключа на вентилаторчето - това нормално ли си е ?
-
- потребител
- Регистриран: 03 ное 2007, 13:46
- Модел на автомобила: Ford monfeo 2.0
За степените на вентилатора
И аз имах такъв проблем с мондеото - 2.0,95г.- парното работеше само на 4-та степен, но днес го оправих.
Под жабката се намира вентилатора. Отляво на него в тялото на въздухопровода /на парното/ има закрепено с едно болтче, бяло пласмасово тяло с букса с четири крачета. След като се демонтира това, на него се вижда намотка и едно термосъпротивление запоено за две от крачетата. Именно това съпротивление беше изгоряло. Купих такова за около 2 лв. и го смених. Сега бачкат всички степени на парното. Успех !
Под жабката се намира вентилатора. Отляво на него в тялото на въздухопровода /на парното/ има закрепено с едно болтче, бяло пласмасово тяло с букса с четири крачета. След като се демонтира това, на него се вижда намотка и едно термосъпротивление запоено за две от крачетата. Именно това съпротивление беше изгоряло. Купих такова за около 2 лв. и го смених. Сега бачкат всички степени на парното. Успех !