алтернатор-РЕШЕН
- nrainov
- потребител
- Регистриран: 01 авг 2007, 18:13
- Модел на автомобила: Focus 2.0 16v Zetec-E
- Status: Извън линия
алтернатор-РЕШЕН
Колеги днес ми се прецака алтернатора в движение-разбрах го след като рапатрака ме закара до мотопфое и от там след чудене и маене-стигнаха до този извод.та питането ми е някой има ли си на идея за читав майстор в софия или от къде да взема такъв извън мотопфое-може и втора употреба.Там ми казаха цена от 984лв за нов такъв и това е без ддс,плюс монтажа стъпва на 1400-1500лв с ддс.ТЕЗИ СА ЛУДИ
Последна промяна от nrainov на 14 ное 2007, 19:45, променено общо 1 път.
- jordj
- потребител
- Регистриран: 27 юни 2005, 22:10
- Модел на автомобила: Форд Фокус МК2 1,6tdci
- Контакти:
Аз имах проблем с алтернатора.Отидох в сервиз "Автоцентър" на Бул.Симеоновско шосе №36 телефони9655928 и GSM на приемчика 0888 181 121.
Там отидох с колата.Оставих я .оправиха мия и ми излезе ремонта 136 лева.Това включва сваляне на климатик,източване на фреона,саляне на Алтернатора,ремонт на алтернатора ,слагане на алтернатора,слагане на климатика,зареждане с масло и фреон климатика.
Имам тема по този проблем.
http://www.clubford.org/forum/viewforum.php?f=10" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... ght=#70048" onclick="window.open(this.href);return false;
Там отидох с колата.Оставих я .оправиха мия и ми излезе ремонта 136 лева.Това включва сваляне на климатик,източване на фреона,саляне на Алтернатора,ремонт на алтернатора ,слагане на алтернатора,слагане на климатика,зареждане с масло и фреон климатика.
http://www.clubford.org/forum/viewforum.php?f=10" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... ght=#70048" onclick="window.open(this.href);return false;
Последна промяна от jordj на 10 ное 2007, 19:12, променено общо 1 път.
- ewgeny
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
- Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC
И защо по дяволита са ти барали климатика??? Нещо не мога захапя.jordj написа:Аз имах проблем с алтернатора.Отидох в сервиз "Автоцентър" на Бул.Симеоновско шосе №36 телефони9655928 и GSM на приемчика 0888 181 121.
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!
- jordj
- потребител
- Регистриран: 27 юни 2005, 22:10
- Модел на автомобила: Форд Фокус МК2 1,6tdci
- Контакти:
ewgeny Виж
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... ght=#70048" onclick="window.open(this.href);return false; и след това питай.
Климатика ми е най- долу ,след това ми е алтернатора и след това генерацията.
Извинявай за Кофтия тон , но по горе съм описал работата която са свършили за дадената сума .не съм се спускал в подробности дане го обърквам колегата с различни неща които не го засягат .
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... ght=#70048" onclick="window.open(this.href);return false; и след това питай.
Климатика ми е най- долу ,след това ми е алтернатора и след това генерацията.
Извинявай за Кофтия тон , но по горе съм описал работата която са свършили за дадената сума .не съм се спускал в подробности дане го обърквам колегата с различни неща които не го засягат .
-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V
Re: алтернатор
Не са луди, просто са монополисти. Радостното е , че сервизната им дейност бавно, но сигурно се свива. В Щатите твоят алтернатор струва $160-180...с Airforce1 да го транспортират пак по-евтин трябва да е...nrainov написа:TEЗИ СА ЛУДИ
Аз съм доволен от "Одрин"-между Стамболийски и Т.Александров
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...
-
- потребител
Защо не си заредиш акумулатора и да палнеш колата. Виж какви червени лампи светят по таблото. Ако намериш и един мултицет-супер. Огледай кабели, предпазител имаше някакъв 10А май, ремъка...
Без да си 100% сигурен какъв е проблема не се хвърляй да разглобяваш.
Без да си 100% сигурен какъв е проблема не се хвърляй да разглобяваш.
-
- потребител
Въпросната лампа не казва "Заминал ти е алтернатора", а "Алтернаторът не зарежда батерията", за което може да има няколко причини, вкл. и "заминал" алтернатор.
Виж читав ли е предпазител #10.
Допълнителният ремък да не е хлабав или разкъсан.
Разхлабени кабели.
Ако всичко това е наред, ще мериш с мултицет и чак тогава ще разкостваш.
Виж читав ли е предпазител #10.
Допълнителният ремък да не е хлабав или разкъсан.
Разхлабени кабели.
Ако всичко това е наред, ще мериш с мултицет и чак тогава ще разкостваш.
- revmata
- потребител
- Регистриран: 06 апр 2007, 20:14
- Модел на автомобила: FORD TAUNUS 20 M P7a
да не говориш за изправителнния блок,защото ми е наясно всичко перфекно и освен релерегулатора друго реле не зная.На някои японски си спомням,че имаше релерегулатор плюс извода на звездния център за контролната лампа,но то не беше вградено така ,че настоявам да го видя.Преди около осем години правех едно динамо на което изправителния блок струваше точно толкова,но тогава частите бяха кът.И вкрая на краищата-да не да бъркаш нещо-реле или изправителен блок 

КАРАЙ РЕТРО И УСЕТИ ОРИГИНАЛА