алтернатор-РЕШЕН
-
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
- Контакти:
- Status: Извън линия
Това е при Мондео 94' TD .
1. Винтове които държат четкодържача към плочката и правят електрическа връзката между четките и плочката.
2. Винтовете които държат плочката към генератора-алтернатора.
3. Поглед отзад.
4. Генератора-алтернатора без реле-плочка регулатора.
5. и 6. Генератора-алтернатора с реле-плочка регулатора.
7. Кабела който подава/зарежда плюс към акомулатора. Стъпва на бендикса /при стартера/ и от там на акомулатора.
8. Мой това беше за оборотомера при дизела.
По-добре късно, отколкото 1 мнение по-малко
.
1. Винтове които държат четкодържача към плочката и правят електрическа връзката между четките и плочката.
2. Винтовете които държат плочката към генератора-алтернатора.
3. Поглед отзад.
4. Генератора-алтернатора без реле-плочка регулатора.
5. и 6. Генератора-алтернатора с реле-плочка регулатора.
7. Кабела който подава/зарежда плюс към акомулатора. Стъпва на бендикса /при стартера/ и от там на акомулатора.
8. Мой това беше за оборотомера при дизела.
По-добре късно, отколкото 1 мнение по-малко

Небойте се роби Спартак е с вас!
- revmata
- потребител
- Регистриран: 06 апр 2007, 20:14
- Модел на автомобила: FORD TAUNUS 20 M P7a
хе ....хе грешка.Релерегулатор-работи на някои видове от към плюса,а от други от към минуса/които са в час ще ме разберат/.9-диода -от тях три са за самовъзбуждането т.е. клема д плюс.Обротомер-w.Клема 30-постояннен кабел притегнат с гайка 6 мм., а от там/на някои има предпазител около 60 ампера/ на стартера към дебелия кабел около 40/50 квадрата-на 8 мм.болт на стартера и от там дирекно към плюса на акумулатора.Дано сте ме разбрали правилно 

КАРАЙ РЕТРО И УСЕТИ ОРИГИНАЛА
-
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
- Контакти:
Я поясни къде е грешката, та да се поправя, че нещо неможах да разбераrevmata написа:хе ....хе грешка..................

http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=979" onclick="window.open(this.href);return false;
Аз си мислех, че като е трифазен генератор има 6 диода, за други 3 на възбуждането сега чувам

Небойте се роби Спартак е с вас!
- revmata
- потребител
колегата от варна писа много ясно по въпроса.А що се отнася до допълнителните 3 ,те са по малък размер.Докато на руските коли имаше само 6,по късно руснака,,открадна,,технологията и сега 7-мици ,самари са на същия принцип-т.е. липсва външното реле за възбуждане на което имаше индекси 15 и 67 и естествено предпазител.Предимството на възбуждането с лампа е че може колата да е по дълго на контакт с което не се прецаква същото а пък и дърпа по малко ток/на старите релета беше окола 2/3 ампера
- revmata
- потребител
след като го видях, би ли ми пратил каталожния номер на динамото след което по каталога ще узная за истинската цена на същото от фирмата.Наистина този модел са по -скъпи защото мязат на японските реле- регулатори.Ако е от този модел за него имам други виждания които ще споделя по късно