Ford Mondeo

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
pol5
потребител
потребител
Регистриран: 31 дек 2007, 00:31
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 16 V
Контакти:
Status: Извън линия

Ford Mondeo

Мнение от pol5 » 31 дек 2007, 19:19

Искам да попитам,дали някой е имал следният проблем и ако да как го е отстранил.Преди три дни си пуснах и задното осветление в купето като се отворят вратите /имам комби/и на другият ден само от вратата на водача светва осветлението в купето и от задната 5 врата.А иначе на борд компютара отчита че вратата е отворена ,предна дясна и задните две.И не се задейства алармата която е слагана допълнително преди това.Имам Ford Mondeo 97g kombi :( :( :(

Потребителски аватар
to6kooo
потребител
потребител
Регистриран: 15 дек 2007, 22:13
Модел на автомобила: MONDEO 2.0 16V GHIA 2003 с ГИ KME

Мнение от to6kooo » 12 яну 2008, 20:33

Малко късно съм видял въпроса,ама ето ти отговора:На всяка врата на колонката има бутон,точно от тези бутони светват плафоните и се задейства алармата.Това което показва борд компа за отворени врати той го взима от бутони вградени в машинките.Така че от която врата не ти светва сваляш бутончето от колонката и си го почистваш и това е :wink:

pol5
потребител
потребител
Регистриран: 31 дек 2007, 00:31
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 16 V
Контакти:

Мнение от pol5 » 13 яну 2008, 02:06

Здравей колега,благодаря за отговора но на моето мондео има само един бутон на врата и той е в часта на ключалката която е на купето.
О него се управляват и осветлението в купето и борд ком чрез "central timer module". Явно че на задна лява врата се беше прекъснал кабела направих байпас и с едно диодче съм готов. И КОЛЕГИ КАТО ВИ СЛАГАТ АЛАРМА ДА ВИ СЛАГАТ ДИОДИ НА ВСЯКА ВРАТА ЧЕ МАЙСТОРИТЕ МИ ИЗГОРИХА ЦЕНТРАЛНИЯ МОДУЛ :evil:

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”