Фабрична аларма!
- ptashkov
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2006, 14:20
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Бензин 2009 г.
- Status: Извън линия
Фабрична аларма!
Здравейте! Значи имам следния въпрос - имам Фокус 1999 г. и смятам че има заводска аларма - под предния капак имам един модул за управление и на него се сваля вдна капачка, под която има 6 крачета , които могат да се вкл./изкл. И още на тоя модул има ключалка за едно малко ключе , което получих заедно с ключовете и на него има знак "един кръг и вътре в него I".имам и дистанционно за алармата с два бутона -голям и малък -от единия откл. и закл. колата, а от другия бутон се активира алармата и започва да пищи. Та проблема е, че алармата не реагира на удар и шум, а се активира само като отключа и отворя някоя от вратите. Играх си с тези 6 крачета на модула под предния капак -само номер 5 беше вкл. и като го изкл. спря да писука при откл. и закл. Имам и схемата на лаармата, но е на италиански и нищо не разбирам. Моля ако някой има подобна аларма да ми каже как да активирам шоковите датчици, които се намират на предните колконки на вратите и да реагира при удар. Предварително благодаря!!!
- jvspasov
- потребител
- Регистриран: 12 юни 2008, 19:29
- Модел на автомобила: Renault Clio Sport 2.0 16V 00 г.
- Контакти:
Re: Фабрична аларма!
На тези GT алармите направени много кадърно на нашите автомобили не са закачени шокови датчици - те са опция за която явно на италианците не им се дават пари - сменяш с нова и имаш шоков датчик..за съжаление.. и аз си имам една напълно работеща но в къщи - те сработват при промяна в напрежението но нямат датчик и няма в бг фирма която да ги ремеонтира или монтира.. а за оригиналната (тя се намира тоест мидула и е в купето не от вън и не пищи направо си свири с клаксона) ти щом си сигурен че имаш тези датчици ти трябва оригиналното дистанционно - ако то е такова то тогава задържаш бутона за заключване 2-3 сек при заключване и си активираш и шоковите но те са само за движение в буто не реагират на удар...ptashkov написа:Здравейте! Значи имам следния въпрос - имам Фокус 1999 г. и смятам че има заводска аларма - под предния капак имам един модул за управление и на него се сваля вдна капачка, под която има 6 крачета , които могат да се вкл./изкл. И още на тоя модул има ключалка за едно малко ключе , което получих заедно с ключовете и на него има знак "един кръг и вътре в него I".имам и дистанционно за алармата с два бутона -голям и малък -от единия откл. и закл. колата, а от другия бутон се активира алармата и започва да пищи. Та проблема е, че алармата не реагира на удар и шум, а се активира само като отключа и отворя някоя от вратите. Играх си с тези 6 крачета на модула под предния капак -само номер 5 беше вкл. и като го изкл. спря да писука при откл. и закл. Имам и схемата на лаармата, но е на италиански и нищо не разбирам. Моля ако някой има подобна аларма да ми каже как да активирам шоковите датчици, които се намират на предните колконки на вратите и да реагира при удар. Предварително благодаря!!!
Последна промяна от jvspasov на 06 авг 2008, 20:45, променено общо 2 пъти.
Дигитален широкоформатен печат, рязане по контур на винил, рекламни материали, сувенири и други свързани с рекламата!
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
ptashkov написа:да пищи. Та проблема е, че алармата не реагира на удар и шум, а се активира само като отключа и отворя някоя от вратите. !

- ptashkov
- потребител
Значи на дистанционното пише GTи явно е от тоя модел дето го спомена по горе!Искам да попитам и още нещо -няколко пъти ми се е случвало да натисна вместо бутона за откл./закл. , другия бутон на дистанционното и алармата започава да пищи-след което няма спиране-натискам и двата бутона и пак не иска да спре(това се е слувало само два пъти де), та накрая я деактивирам с малкото ключе.Та въпроса ми е как се спира като започне да пищи?Благодаря за информацията!
- jvspasov
- потребител
- Контакти:
Ако си смениш батерията ще се - случва по рядко - натискаш отново малкия бутон но трябва да осетиш че си го натиснал - проблема е в гумените бутони - по трудно се натискат заради времето и че са се поспекли - свиква се .... а с ключето се влиза в сервизен режим освен че се исключва алармата - съвета ми е смени си алармата - от 60-150 лв. са приятни такива - и се използва инсталациата на ГТ то .... Другият ми съвет е купи си оригиналното дистанционно за колата и си сложи няква каквато и да е друга аларма само за шок датчика - просто да свири при удар или опит за сваляне на нещо по колата..ptashkov написа:Значи на дистанционното пише GTи явно е от тоя модел дето го спомена по горе!Искам да попитам и още нещо -няколко пъти ми се е случвало да натисна вместо бутона за откл./закл. , другия бутон на дистанционното и алармата започава да пищи-след което няма спиране-натискам и двата бутона и пак не иска да спре(това се е слувало само два пъти де), та накрая я деактивирам с малкото ключе.Та въпроса ми е как се спира като започне да пищи?Благодаря за информацията!
Дигитален широкоформатен печат, рязане по контур на винил, рекламни материали, сувенири и други свързани с рекламата!
- ptashkov
- потребител
От МП ли мога да си купя оригиналното дистанционно и колко е ориентировъчно цената му? Благодаря ти за полезната информация!
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
По-скоро пробвай ebay.ptashkov написа:От МП ли мога да си купя оригиналното дистанционно и колко е ориентировъчно цената му? Благодаря ти за полезната информация!
-
- потребител
- Регистриран: 17 ное 2007, 21:16
- Модел на автомобила: мондео 2000 джия
Прегледах форума и реших,че тук му е мястото да питам. Имам мондео 2000 джия- комби 1997. Централното му заключване работеше но след една година отказа да действа дистаннционно. От двете ключалки работи. Една година карах само на ключ, но ключалките започнаха да се разбиват. Отидох на сервиз. Там откриха,че ключа не излъчва. Направиха го. Но централното пак не работи. Явно е изключено по някакъв начин. В книжката на колата има инструкция за въвеждане на централното, но е на италиански и не схващам нищо. Някой сблъсквал ли се е с този проблем и може ли да помогне.
Благодаря.
Благодаря.
- jvspasov
- потребител
- Контакти:
Колега във форума продаваше наскоро - в продава..ptashkov написа:От МП ли мога да си купя оригиналното дистанционно и колко е ориентировъчно цената му? Благодаря ти за полезната информация!
Трябва да си въведеш дистанционното в модула на алармата - доста написано имаше по темата a ето и малко помощmond2000 написа: