!когато вали не пали!-фокус мк1
- niikolai
- потребител
- Регистриран: 07 яну 2008, 21:30
- Модел на автомобила: Ford PUMA 1.7;;;;Ford focus 2001 1.6/16V;;;
Ford FOCUS C-MAX 1.6TDCi - Status: Извън линия
!когато вали не пали!-фокус мк1
здравейте,от близо седмица имам един странен проблем които не мога да открия от къде произхожда.казвам предварително 4е колата не е в българия и климата е разли4ен тук.при хубаво време/да не е валяло или вали/колата си пали без газ от раз и вс е ок,оба4е когато завали или когато мина през локви нещо се мокри предполгам или се овлажнява от някъде и не пали колата.Слу4ва се да запали когато подавам газ,ако пусна газта гасне/ако не е загряла поне малко/!Сега да ви пресъздам какво става когато не иска да запали за да добиета по то4на представа:завъртам ключа изчаквам си лампите да изгаснат,4увам си помпата как качва налягане завъртам за да запаля врътва веднъж и това е,не се 4ува да върти,да върти така както когато е студено сутрин и върти докато запали,врътва секунда неуспява да запали и това е,оба4е това е без газ,ако подам гас ще запали.При хубаво време когато вси4ко си изсъхне си пали без проблем.тук температурите не падат под +5С',вали само дъжд.проблема е от близо седмица.идей някои да има,опипвал съм тук и там,единствено мокро виждам пред филтъра на купето там където е изолацията от двигателя,тази изолация ми се мокри от някъде но не и вътре при филтъра,мокро е и по напред над амортисьора/то е все един район-предполагам 4е от капака и пластмасата се сти4а там,но от там има ли вероятност да оказва влияние на паленето?
- maistorabg
- потребител
- Регистриран: 28 ное 2008, 03:19
- Модел на автомобила: G6A
- Status: Извън линия
Re: !когато вали не пали!-фокус мк1
Стертера ли не върти и не пали,или стартера завърта за много кратко и спира,независимо че си дал ключа на положение да върти стартер,не ми е ясно нещо,я се уточни.
- evg2
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2005, 10:33
- Модел на автомобила: Mondeo-комби 2.0-136 PS-NGA.-GHiA-1993г.
- Контакти:
Ако стартера е наред държи на въртене,трябва да е кабели или бобина там в Г-я е влажен климата сутрин имаш конденз и ако има утечки по силовите кабели и гумените защити на свещите ще е така.
Пробвай с почистването им със спирт после хубаво със сух парцал,ако не помогне при следващия дъжд вероятна смяна.
Пробвай с почистването им със спирт после хубаво със сух парцал,ако не помогне при следващия дъжд вероятна смяна.
Котките си имат поверие,ако негър им мине път....
- niikolai
- потребител
стартера завърта за секунда и опита е неуспешен.друго си е ако стартера върти 2-3-4 секунди но при мен е секунда и край
незапалва!мисълта ми е в отсека където е филтъра на купето влага или вода оказва ли влияние на паленето,мокри ли се нещо което е чуствително на влага?
незапалва!мисълта ми е в отсека където е филтъра на купето влага или вода оказва ли влияние на паленето,мокри ли се нещо което е чуствително на влага?
- niikolai
- потребител
мога ли да изключа като вероятен проблем акумолатора/логи4но ако е слаб при всякакви атмосферни условия ще е трудно паленето/,сега позагледах кабелите на свещите-кабелите са видимо добре,но гумените дръжки са разкъсани на първата и последната свещ,но само видимата част другото в гърлото на свеща е здраво,от там да има проникване на влага към свещ или няма начин?ориентировачна цена за кабели и заслужава ли си да са фабричните или и със заместители се радвам на успех
- evg2
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2005, 10:33
- Модел на автомобила: Mondeo-комби 2.0-136 PS-NGA.-GHiA-1993г.
- Контакти:
Стартера трябва да върти постоянно,дори и да не пали,ако той завърта за секунда и спира да върти двг. то проблема е в него .......а иначе кабелите и гумените капачки към главата и бобината трябва да са здрави 
Цени ако си в Гърция????????как да ти кажа,аз съм с кабели на "Шампион" по евтини са от оргиналните продават се по-еденично,ако си в Гр.провери там да не се окаже че са по-евтини /като месото например...и не само/

Цени ако си в Гърция????????как да ти кажа,аз съм с кабели на "Шампион" по евтини са от оргиналните продават се по-еденично,ако си в Гр.провери там да не се окаже че са по-евтини /като месото например...и не само/
Котките си имат поверие,ако негър им мине път....
- niikolai
- потребител
благодаря,може би клоня към стартер!относно цените питах в България как са,за да ги съпоставя с тук,защото найстина някой неща се оказват по евтину тук и то оригиналните в сравнение с цените на МП.
Ако проблема е найстина в стартера той подлежи ли на ремонт или се сменя/след няколко дни се пребирам и затова,ако ще се човърка то по добре в българия да бъде.
Ако проблема е найстина в стартера той подлежи ли на ремонт или се сменя/след няколко дни се пребирам и затова,ако ще се човърка то по добре в българия да бъде.
- batniky
- потребител
- Регистриран: 10 авг 2008, 19:42
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCi 85кВ
- Контакти:
Старетр се ремонтира. На мен ми взеха 26 лв. да сменят редуктора/планетарния/ .Другото сам си направих