Стопове за мъгла.

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
FordSierra1.6L
потребител
потребител
Регистриран: 28 фев 2005, 22:11
Модел на автомобила: Ford mondeo MK2 2.5 V6 "ST"
Status: Извън линия

Стопове за мъгла.

Мнение от FordSierra1.6L » 23 яну 2006, 23:10

Значи стопа за мъгна на Сиерата е един отзад само отлявата страна.от дясната в конзолата няма изведени жици за свързване,само гнездо за крушката!та идеята ми е как да прокарам дотам втора крушка и двете да светят едновременно с една и съща светлина???има ли начин??мерси предварително!

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 23 яну 2006, 23:17

Ми запояваш една жица на кабелчето което ти е за крушката за мъгла. Опъваш го до другия стоп и го вържеш към клемата на другата фасунга. Слагаш си крушка - със същата мощност и си готов

Потребителски аватар
FordSierra1.6L
потребител
потребител

Мнение от FordSierra1.6L » 23 яну 2006, 23:23

DigiPro написа:Ми запояваш една жица на кабелчето което ти е за крушката за мъгла. Опъваш го до другия стоп и го вържеш към клемата на другата фасунга. Слагаш си крушка - със същата мощност и си готов
а като взима ток от другата крушка ще светят ли двете с една и съща светлина?щото съм го правил тоя номер с 2 еднакви крушки и при 2-рата крушка се губи светлина?мерси предварително.
ПС:А няма ли да е по лесно от цялата конзола дето влизат жиците да си бодна в клемата дето е крушката още един кабел и готово?? :lol:

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 23 яну 2006, 23:27

Ами според мен като са паралелно свързани трябва да си светят еднакво. Предполагам че жицата която е пусната фабрично е с достатъчно голямо сечение и не би трябвало да има проблем

Потребителски аватар
FordSierra1.6L
потребител
потребител

Мнение от FordSierra1.6L » 23 яну 2006, 23:28

DigiPro написа:Ами според мен като са паралелно свързани трябва да си светят еднакво. Предполагам че жицата която е пусната фабрично е с достатъчно голямо сечение и не би трябвало да има проблем
мерси много! само малко да се постопли времето и ще пробвам! :lol: че сега е малко клинч :o

Потребителски аватар
kEFi
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi

Мнение от kEFi » 24 яну 2006, 12:48

Те хората по принцип нарочно са го направили така! Интензитета на светлината е по-голям, свети от едната страна, така че който идва отзад да се сеща за какво става дума, а не примерно че това са си стопове или габарити...а и при по-ясно време направо си заслепяват...

Любо
Администратор
Администратор
Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г.
Контакти:

Мнение от Любо » 24 яну 2006, 13:41

kEFi написа:Те хората по принцип нарочно са го направили така! Интензитета на светлината е по-голям, свети от едната страна, така че който идва отзад да се сеща за какво става дума, а не примерно че това са си стопове или габарити...
Е при мен като стандартно светлините за мъгла са и от двете страни да взема да махна дясната крушка ли? :shock:

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”