проблем с лампата в купето и др. лампички
- veco
- потребител
- Регистриран: 27 яну 2008, 18:37
- Модел на автомобила: Мондео
- Status: Извън линия
проблем с лампата в купето и др. лампички
Здравейте. Имам следните досадни проблеми: първо лампата за осветление в купето несвети при отварянето на врата,иначе свети нормално като се включи от копчето. Понеже баща ми караше преди колата и при него възникнал съотвентия проблем, но лампата светела постояно или премигвала нещо (вече забравих одавна беше) та той извадил там някакъв бушон намиращ се отпред под капака. И сега се чудя от този бушон ли е проблема и къде точно му е мястото защото може да се постави на 2,3 места мисля. Ако някой има книжка с упътване може да види разпределението на бушоните защото аз нямам такава за съжаление. Втория проблем е че забелязах че не ми свети там където е врътката за фаровете, зарглобих панела долния който е и свалих крушцитата и утре ще ходя да си купя, но до тази врътка в дясно има и др. регулираща силата на светене на таблото и се чудя има ли някъде и по нея крушка та да свети или не. И последно има ли крушка на бутона за размразяване на задното стъкло тоест зад символа за размразяване защото на бутона си има една жълта глим крушка и тя свети само когато работи. А щях да забравя ABS системата ми като ударя малко по рязка спирачка и спира да работи и светва лампата на таблото ако исгася колата за около 5 мин и после като запала всичко си е в ред от къде може да е проблема. Благодаря предварително ето и снимка за местата за който питам. http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... d=10467719" onclick="window.open(this.href);return false;
- cruise
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2007, 11:48
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi '95-LPG X4082
Ситроен С4 '07 (само за подръжка) - Местоположение: Димитровград->Хасково
Re: проблем с лампата в купето и др. лампички
Аз ще мсе изкажа по първичт проблем.
1. Плафона има три положения на копчето: не свет никога, свети само когато се отвори врата, свети постоянно--та поставен ли е положение свети при отворена врата.
2. След като го поставиш в правилното положение отваряш вратите една по една (всичките) и гледаш дали ще светнр плафона,
Отделен бушон за плафона няма (щом свети като го вкл.)
За осветлението по арматурното табло някой с Мондео нека се изкаже
1. Плафона има три положения на копчето: не свет никога, свети само когато се отвори врата, свети постоянно--та поставен ли е положение свети при отворена врата.
2. След като го поставиш в правилното положение отваряш вратите една по една (всичките) и гледаш дали ще светнр плафона,
Отделен бушон за плафона няма (щом свети като го вкл.)
За осветлението по арматурното табло някой с Мондео нека се изкаже

- veco
- потребител
- Регистриран: 27 яну 2008, 18:37
- Модел на автомобила: Мондео
Re: проблем с лампата в купето и др. лампички
Да кажа до къде стигнах с подмяната. Първо отидох до един магазин за части доста голям и им показвам крушката дето седи в гнездото на врътката за фаровете и 15 мин търсиме същата и то няма. Човека ме пита вади ли се от фасунгата аз казвам незнам той опита неможа да я извади. Даде ми 2,3 модела подобни да пробвам ама те невлизат. Отивам в втория магазин за ел. елементи показвам крушката с фасунгата търсихме и там и там нищо по едно време мацката дето продаваше опита да извади крушката и о чудо тя се вадела намери ми съответната сложи я обратно и всичко 6. После свалих и бутона за нагреватела на задното стъкло и се оказа след като го разглобих че точно под символа за размразяването който е има някаква лампа като диодче. Нямаше същата но ми дадоха 1 по малка и след като премислих си купих и още 1 монтирах ги и двете заедно стана много лесно и ефектно. Все още незнам дали има лампичка на уреда за регулиране на светлината в таблото
Мъчих се да го сваля по някакъв начин ама нестана и се отказах ако някой знае точно как става и ако им алампичка там разбира се нали за това искам да го сваля моля нека каже. Хайде колеги дайте малко съвети и по другиоте ми питания.Ето и снимка на мястото където трябва да се ди въпросния бушон от първия ми пост. http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... d=10480076" onclick="window.open(this.href);return false;