Разбиха се рефлекторите на фаровете от хубави патища

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
NoBody85
потребител
потребител
Регистриран: 01 яну 2008, 21:09
Модел на автомобила: Mondeo
Контакти:
Status: Извън линия

Разбиха се рефлекторите на фаровете от хубави патища

Мнение от NoBody85 » 03 мар 2009, 22:44

Здравейте колеги.Рефлекторите на фаровете като тръгна на път ми играят ламбада и е супер изнервящо вечерно време :shock: .
Какво ще ме посъветвате ....нови фарове или може да се измисли нещо за ремонт ? . А и забравих да кажа че врътките за дигане и сваляне и те не работят сигурно са излезнали от винтовете ...с една дума много зле :-/: ..колата е мондео 98г.

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Re: Разбиха се рефлекторите на фаровете от хубави патища

Мнение от S_C » 03 мар 2009, 23:13

Фарове не могат да се разбият от дупки-това е градска легенда.Нещо им е имало преди това...лепени,преправяни и т.н.Ако до фаровете стигаха такива вибрации...то мани рефлекторите...крушки ще сменяш на килограм.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

фук-фук
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2008, 09:19
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 96г
Sedan 1.8i Zetec-E

Мнение от фук-фук » 04 мар 2009, 12:08

Рефлекторите се крепят от машинките за регулиране ъгъла на светене на фаровете. Връзката е тип - става (не ми идва наум някой термин) и много трудно се разкъсва. Абсурдно е да се разкъса сама. Ако обаче лостчетата от машинките са счупени... ламбадата е в кърпа вързана. Ако не си отварял такава машинка - зъбните колелца са пластмасови и много лесно "замазват" зъбците. От това също може лостчето да остане хлабаво. Така че най вероятно - машинки. Търси фарове втора употреба. Новите машинки за безбожно скъпи.
Абе що гори толкова много тоя Ford бе?!? Щото много върви ли?

Потребителски аватар
samsung_bg
потребител
потребител
Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г

Мнение от samsung_bg » 04 мар 2009, 15:11

Отвори фара и виж какво е положението. При мен рефлектора се беше извадил от двата "шиша", чрез които се регулира и трябаше само да се щракне.
Изображение

Потребителски аватар
NoBody85
потребител
потребител
Регистриран: 01 яну 2008, 21:09
Модел на автомобила: Mondeo
Контакти:

Мнение от NoBody85 » 04 мар 2009, 22:40

Колеги много благодаря за разбирането,но фаровете станаха едно на ръка.Вчера се прибирам от работа с колата ...влизам вътре и какво да видя - имобилайзера не свети вообще.Поизпотих се 2-3 пъти , повЪртях се малко из колата и 1-вото нещо което ми хрумна беше да откача клемата на акумулатора.След 10 минути я закачих и започна да мига като грешка (постоянно).По някакъв кЪсмет натиснах спирачката след поредното завъртане на ключа да запали и имобилаизера заработи нормално.Прибирам се в нас гася я и имобилайзера пак започва да свети като грешка,натискам спирачката - работи нормално.Значи имобилайзера ми е Lucas с плочка на ГНП-то.Звънах на един приятел който се занимава с аларми и като го питах дали може да махнем имобилайзера,казах му че е Lucas а той каза само -забрави-.Другото което е наскоро сменях горивен филтър и гледам че като изгася колата моторчето което е за автоматичната газ ми се пуска.ОбезвЪздуших горивната система от която незнам откЪде доста въздух беше събрала и за 1 2 паления колата се беше оправила, имобилайзера си работеше нормално и после пак същата работа.Значи в момента единствения вариант за да си запаля колата е с натисната спирачка.Гася колата и чувам след 2 3 сек как моторчето за автоматичната газ се пуска.Напръсках всички връзки и клеми с контактен спрей но това не помогна.Тия дни се каня да ида на диагностика да видим дали те ще кажат нещо :-/: .Ако вие сте имали подобни проблеми или имате нещо в предвид ще съм ви много благодарен. >:D<:

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”