Проблем с водата за стъклата

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
Dachy17
потребител
потребител
Регистриран: 21 юли 2008, 11:47
Модел на автомобила: Ford Fiesta MK6
Status: Извън линия

Проблем с водата за стъклата

Мнение от Dachy17 » 13 фев 2009, 11:36

Здравейте, имам следния проблем. Значи машинката за чистачките не работи както трябва. Когато я натисна в положение да пръска на предното стъкло нищо не става. Ако пусна задната чистачка тя работи, а ако дръпна още веднъж за да се пусне водата на задното стъкло почва да пръска на предното, но предната чистачка не тръгва. Та проблема дали е в самата машинка или някой преди мен си е играл и е вързал кабелите неправилно?

Потребителски аватар
tosho
потребител
потребител
Регистриран: 22 авг 2008, 16:38
Модел на автомобила: Focus'03 Tddi 90ps
Focus '08 tdci 115ps

Re: Проблем с водата за стъклата

Мнение от tosho » 13 фев 2009, 12:32

Помпата или работи или не- проблема е или в превключвателя или някой му е "побалгарил" включването(буксата) :D

Потребителски аватар
Poliboy
потребител
потребител
Регистриран: 23 мар 2009, 11:14
Модел на автомобила: мераклия за Ford Fuson 2008-2010 1,4/1,6 TDCI
Контакти:

Мнение от Poliboy » 03 апр 2009, 12:50

И аз имам подобен проблем. Става въпрос за една служебна фиеста 2003г. преди време като я карах работеше пръскалката само за задното стъкло, а сега нито на задното нито на предното стъкло работи. Прегледах бушоните под жабката и не видях да има изгорял. Помпата работи като и подам директно ток, а на лоста на волана не знам кои крачета са точно за пръскалките за да подам от там ток за да проверя трасето на кабелите, а ме е страх да разглобя самия лост, че може да не успея да го събера после . Ако някой има схема на лостчето ще съм благодарен да я прикачи.
А и за идеи от къде може другаде да е проблема слушам :)

А знае ли някой колко струва един превключвател? Той се сваля лесно, ако пък някой с работещи пръскалки е навитак да му пробвам лоста да видя дали ще е от него :D:
Прерових почти целия форум ама не открих много неща за този модел фиести :shock: толкова ли са здрави :D:
Никъде не откривам и ел. схема на въпросната джаджа :(:
Трудолюбив селски труженик с космати гърди и напукани пети, търсещ млади и неуморни агрономки за дълбока пролетна оран!

Потребителски аватар
Poliboy
потребител
потребител
Регистриран: 23 мар 2009, 11:14
Модел на автомобила: мераклия за Ford Fuson 2008-2010 1,4/1,6 TDCI
Контакти:

Мнение от Poliboy » 08 апр 2009, 14:49

Разбрах причината за проблема :(
разглобих модула на лоста за чистачките и видях че крачетата на пластинките за пръскалката са нагорели :(
Лошото е че няма да се продава отделно само тая джаджа а целия модул. Ще питам в мото-пфое и ще видим...

Питах в МОТО ПФОЕ и казаха че се продава цялата джаджа и струва 105лв :shock:
мини.JPG
Е те тва животно отдолу създава дертове!
Трудолюбив селски труженик с космати гърди и напукани пети, търсещ млади и неуморни агрономки за дълбока пролетна оран!

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”