Проблем с водата за стъклата
- Dachy17
- потребител
- Регистриран: 21 юли 2008, 11:47
- Модел на автомобила: Ford Fiesta MK6
- Status: Извън линия
Проблем с водата за стъклата
Здравейте, имам следния проблем. Значи машинката за чистачките не работи както трябва. Когато я натисна в положение да пръска на предното стъкло нищо не става. Ако пусна задната чистачка тя работи, а ако дръпна още веднъж за да се пусне водата на задното стъкло почва да пръска на предното, но предната чистачка не тръгва. Та проблема дали е в самата машинка или някой преди мен си е играл и е вързал кабелите неправилно?
- tosho
- потребител
- Регистриран: 22 авг 2008, 16:38
- Модел на автомобила: Focus'03 Tddi 90ps
Focus '08 tdci 115ps - Местоположение: Poland, Warsaw
Re: Проблем с водата за стъклата
Помпата или работи или не- проблема е или в превключвателя или някой му е "побалгарил" включването(буксата) 

- Poliboy
- потребител
- Регистриран: 23 мар 2009, 11:14
- Модел на автомобила: мераклия за Ford Fuson 2008-2010 1,4/1,6 TDCI
- Контакти:
И аз имам подобен проблем. Става въпрос за една служебна фиеста 2003г. преди време като я карах работеше пръскалката само за задното стъкло, а сега нито на задното нито на предното стъкло работи. Прегледах бушоните под жабката и не видях да има изгорял. Помпата работи като и подам директно ток, а на лоста на волана не знам кои крачета са точно за пръскалките за да подам от там ток за да проверя трасето на кабелите, а ме е страх да разглобя самия лост, че може да не успея да го събера после . Ако някой има схема на лостчето ще съм благодарен да я прикачи.
А и за идеи от къде може другаде да е проблема слушам
А знае ли някой колко струва един превключвател? Той се сваля лесно, ако пък някой с работещи пръскалки е навитак да му пробвам лоста да видя дали ще е от него
Прерових почти целия форум ама не открих много неща за този модел фиести
толкова ли са здрави
Никъде не откривам и ел. схема на въпросната джаджа
А и за идеи от къде може другаде да е проблема слушам

А знае ли някой колко струва един превключвател? Той се сваля лесно, ако пък някой с работещи пръскалки е навитак да му пробвам лоста да видя дали ще е от него

Прерових почти целия форум ама не открих много неща за този модел фиести

Никъде не откривам и ел. схема на въпросната джаджа

Трудолюбив селски труженик с космати гърди и напукани пети, търсещ млади и неуморни агрономки за дълбока пролетна оран!
- Poliboy
- потребител
- Регистриран: 23 мар 2009, 11:14
- Модел на автомобила: мераклия за Ford Fuson 2008-2010 1,4/1,6 TDCI
- Контакти:
Разбрах причината за проблема
разглобих модула на лоста за чистачките и видях че крачетата на пластинките за пръскалката са нагорели
Лошото е че няма да се продава отделно само тая джаджа а целия модул. Ще питам в мото-пфое и ще видим...
Питах в МОТО ПФОЕ и казаха че се продава цялата джаджа и струва 105лв

разглобих модула на лоста за чистачките и видях че крачетата на пластинките за пръскалката са нагорели

Лошото е че няма да се продава отделно само тая джаджа а целия модул. Ще питам в мото-пфое и ще видим...
Питах в МОТО ПФОЕ и казаха че се продава цялата джаджа и струва 105лв

Трудолюбив селски труженик с космати гърди и напукани пети, търсещ млади и неуморни агрономки за дълбока пролетна оран!