eskort 1.6 16v проблем с тоците (според мен)
-
- потребител
- Регистриран: 01 ное 2007, 22:10
- Модел на автомобила: 1.6 16v zetec
- Status: Извън линия
eskort 1.6 16v проблем с тоците (според мен)
Не ми се беше случвало да ме изостави така. Колицата е ескорт 1.6 16в 90 коня , 98г комби . Проблема е следния : както си карах трябваше да намаля малко по рязко за да не изтърва пресечката , намалям си аз завивам , гледам лампичките за АБС и тази другата за ASR (ghia изпълнението и доколкото знам е някаква система против приплъзване) светнаха на таблото , колата не угасна а оборотите на таблото показват нула ? , а чувам си брамчи (гарнето ми е издухано и за това съм сигурен - мотора си работеше. Спрях изгазих двигателя , и пробвах да го запаля , врътвам ключа - нормално светват си лампичките за акумулатора , Абс и тази другата (АSR - изобразена е като колело жълта пак) , въртя да запали да ама не , всичко угасва нито завърта стартер нито нищо в момента който трябва да запали всичко в колата угасва де що свети по принцип (не да премигне ами направо умря ) и така няколко пъти. Изчаках приятелите дойдоха да ме дърпат , ама решихме да пробваме да я бутнем .Бутнаха ме лекичко и чак запали от 1вия път мн лесно .Сега се сещам че точно преди да се случи всичко ми се стори , че осветлението на таблото свети по слабо от обичайното. След като запали , дадчика за температурата не мръдна , реших да отбия пак изчаках малко качих се запалих и следа малко стрелката си се качи бързичко някаде малко след бялото в началото на натписа normal
поне тя тръдга .На връщане пак я видях - освеленито на таблото намали, фаровете също но само за миг и се възтанови и си дойдох .Очевидно трябва да отида на ел.техник за това някой ,ако има идей за по-лесно решение на проблема ще съм мн благодарен, а и ако знае добър техник в бургас да пише.

-
- потребител
- Регистриран: 02 авг 2007, 22:41
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8/115 АГУ/хетчбек 1994
Re: eskort 1.6 16v проблем с тоците (според мен)
Така както го описваш ми прилича на неработещо динамо. Провери какво е напрежението на клемите на акумулатора, трябва да е 12-12.6 V при незапален двигател. При запален двигател трябва да е от 13.8-14.2 V , ако при запален двигател напрежението остава 12 V алтернатора е за ремонт.Може и да се е скапал акумулатора . Вземи от накой приятел друг акумулатор сложи го и виж как са напреженията с него при запален и незапален двигател .
Провери си и клемите на акумулатора , че понякога заради едни окислени клеми може да си разглобиш половината кола.
Весело посрещане на Новата година !!
Провери си и клемите на акумулатора , че понякога заради едни окислени клеми може да си разглобиш половината кола.
Весело посрещане на Новата година !!

-
- потребител
- Регистриран: 01 ное 2007, 22:10
- Модел на автомобила: 1.6 16v zetec
Re: eskort 1.6 16v проблем с тоците (според мен)
Колега благодарско за инфото , още утре мисля да мина през някой еладжия да погледне нещата
Но мисля ,че ще излезе динамото защото сега си карам колицата, но на моменти се вижда как осветлението и фаровете намаляват и като я изфорсирам лекичко си светва нормално
до след малко когато пак почвата да намаля и така ..... Благодаря и всичко най - добро през новата вече година