Спря да ми работи дясното ми Стъкло
- jordj
- потребител
- Регистриран: 27 юни 2005, 22:10
- Модел на автомобила: Форд Фокус МК2 1,6tdci
- Контакти:
- Status: Извън линия
Спря да ми работи дясното ми Стъкло
От няколко дни не ми работи само дясното стъкло ,споделете какво може да е 

-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
Re: Спря да ми работи дясното ми Стъкло
Това при мен се случва две години подред, попринцип на моята кола дясното стъкло се движи малко трудно и като не го свалям през зимата то спира да работи (като казвам спира да работи искам да кажа че моторчето е здраво осещасе че цъка но няма сила да свали стъклото). Първата година отидох на един майстор и той каза моторчето е изгоряло, но ще направя един опит и с чука по корпуса удари няколко пъти мале причерня ми, стъклото започна да се движи. За процедурата ми взе 10 лв и след два дни пак не се движеше. Съответно закарах си я на човека който ми я беше внесъл и ремонта беше следния:jordj написа:От няколко дни не ми работи само дясното стъкло ,споделете какво може да е
1. Сваля се кората - кръстата отверка
2. Леко отлепваш найлона
3. 4 бр. поп нита който държат машинката към вратата се разпробиват - бормашина и сведло ф7 мм
4.Развиват се 3 бр. гайки - който държат моторчето към вратата - гаечен ключ 10
5. Развиваш 2 винта които държат стъклото към машинката ( тук дрябва помошник да държи стъклото ) - кръстата отверка
6. Изваждаш машинката и моторчето
7.Сваляш капачето на корпуса на машинката виждаш червяка който задвижва жилото - напръскваш със спреи против ръжда или друг който да по измие старата грес, гресираш и раздвишваш на ръка машинката
8. Сглобяваш по обратният ред - трябва да имаш нитачка за поп нитове , ако не подходящи 4 бр. гайка и болт.
Дано съм бил полезен , това упражнение го правих две поредни години
- jordj
- потребител
- Контакти:
Колегата petkoff_pl се оказа напълно прав.Опитах по лесния начин без да разпробивам но не успях и утре сутрин ще продължа.Тогава ще кача снимков материал.
Последна промяна от jordj на 14 май 2006, 13:28, променено общо 1 път.

- jordj
- потребител
- Контакти:
Кефи,това го направих.Пробвах дали до мотора идва напрежение и чак тогава се хванах на тази операция по сваляне на механизма. 
Paci ми направи личназабележка че никаде по горе нее ясно дали проблема е решен.
Като свалих,шейната и механизмас елмоторчето ,отворих капака на механизма .Развих двата болта на елдвигателя с еврейска звезда мисля25 (става и с права подходяща отверка).Пробвах двигателя дали работи.Той си работеше перфектно.Смазах с графитна грес червяка и зъбното колело.Също и жилото и шейната на механизма за спускане и дигане.Затворих и пак пробвах.РАБОТИ.
Монтирах всичко на място .Пак пробвах и пак.Сложих корите и Беж на Срещата на Форума.Е работи. 

Paci ми направи личназабележка че никаде по горе нее ясно дали проблема е решен.
Като свалих,шейната и механизмас елмоторчето ,отворих капака на механизма .Развих двата болта на елдвигателя с еврейска звезда мисля25 (става и с права подходяща отверка).Пробвах двигателя дали работи.Той си работеше перфектно.Смазах с графитна грес червяка и зъбното колело.Също и жилото и шейната на механизма за спускане и дигане.Затворих и пак пробвах.РАБОТИ.

-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021