сонда на резервоара на 1.8D 94г
-
- потребител
- Регистриран: 14 мар 2006, 13:16
- Модел на автомобила: ESKORT 1.8 D 93г
- Status: Извън линия
сонда на резервоара на 1.8D 94г
Колеги,знае ли някой как се вади сондата на резервоара?Намерих я но тези тръбички с щипките нещо не са ми ясни а и после и самата сонда не знам как се вади,като гледам там нямя никакви болтчета.Ако е като капачка в каква посока се завърта?
-
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
- Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с
Отгоре е на капачка,отвива се,но първо се сваля резервоара и тогава,иначе не могат да се свалят маркучите за към двигателя.Резервоара се сваля лесно,мисля че бяха 2 или 3 болта.Само че трябва канал.И трябва да се бележи в какво положение е била сондата,защото после при сглобяването ако я сложиш накриво не засмуквала.
Друг вариант койта съм виждал е без да сваляш резервоара,но трябва да изрежеш ламарината под седалката и да разшириш дупката за да можеш да стигнеш до маркучите с горивото и да ги свалиш
Мисля че се отвиваше обратно на часовниковата стрелка но не съм напълно сигурен,не помня вече как беше,но то е на зъбчета,отвиваш докато освободи зъбчетата и вадиш
Друг вариант койта съм виждал е без да сваляш резервоара,но трябва да изрежеш ламарината под седалката и да разшириш дупката за да можеш да стигнеш до маркучите с горивото и да ги свалиш
Мисля че се отвиваше обратно на часовниковата стрелка но не съм напълно сигурен,не помня вече как беше,но то е на зъбчета,отвиваш докато освободи зъбчетата и вадиш
-
- потребител
Благодаря колега!Първо щте опитам това на място и ако не стане щте търся канал,но ми се струва че ще успея защото вчера успях да откача тръбичките и ги закачих пак без проблем,но от тогава не съм го палил и не знам далли нямя да засмуква въздух от там!Много аланкат ми се вижда цялата работа без скобички.
-
- потребител
Справих се със сондата, но сега нещто не мога да го накарам да показва вярно!Опитах да го закача и на свален акумолатор и на закачен но все показва половин резервоар а в него нямяше повече от 5 литра нафта.Не може да няма някякъв чалъм там,но не вярвам да се налага да пълня резервоара,нали когато я вдигна показва пълен а когато я спусна показва празен но на първото деление а не до край!Мисля че плаче за нова сонда или за нещо което на мен не ми идва на ум!