Проблем с Focus II tdci

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
yumyum
потребител
потребител
Регистриран: 19 юни 2010, 16:24
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 tdci (110 к.с.)
Status: Извън линия

Проблем с Focus II tdci

Мнение от yumyum » 25 ное 2010, 19:31

Здравейте колеги,
Понеже не съм голям специалист ,моля да дадете малко акъл по проблема или да подтвърдите диагнозата която си поставих.Значи вчера както си карах изведнуй светна лампата за акумулатора и се появи леко виене.Помислих че съм намокрил ремъка и до сутринта ще се оправи.Да ама не,на сутринта паля колата и светна първо лампата за ABS след това за вдигната ръчна и в следващите 50 метра се запалиха лампите за колан аърбега и какво ли още не.Хидравликата на волана и спирачките изчезна,даде си съобщение на дисплея за проблем във волана но колата още се движеше.След около 200 метра просто си загасна и до там със всичката електроника,нямаше ток дори и дисплеите да светят или централното да се включи.Измерих акумулатора - мъртъв е (0.04волта) нямаше от къде да взема ток да запаля да видя дали алтернатора зарежда нещо.Моето подозрение е именно в него че се е бъгнал и дал фира.Сега се чудя дали трябва нов или може да се отремонтира и дали си е заминал само той или още нещо е завлякъл със себе си.Моля ако някой знае да помогне със съвет как да процедирам и дали има представа колко приблизително ще трябва да се охарча за ремонта.
Благодаря предварително за отговорите.

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Re: Проблем с Focus II tdci

Мнение от HACKO » 25 ное 2010, 19:36

Ами опитай се да заредиш акумулатора.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
synthez 3D
Потребител
Потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008,

Мнение от synthez 3D » 25 ное 2010, 23:23

Колега,щом ти е светнала лампата,най-вероятно алтернатора е изгорял.След като заредиш акумулатора и запалиш колата ще си 100% сигурен дали е от него(естествено след измерване),но натам отиват нещата.Обикновено гори някой от диодите в диодния мост,но не съм сигурен,че може да се намери такъв мост като резервна част.Знам за някои неуспешни опити за смяна само на изгорелия диод,но това не е за препоръчване и затова май най-добре е да се замени целия алтернатор.Би трябвало да струва около 350лв,които за оригинален генератор не са твърде много.
Изображение

yumyum
потребител
потребител

Мнение от yumyum » 08 дек 2010, 14:24

synthez 3D написа:Колега,щом ти е светнала лампата,най-вероятно алтернатора е изгорял.След като заредиш акумулатора и запалиш колата ще си 100% сигурен дали е от него(естествено след измерване),но натам отиват нещата.Обикновено гори някой от диодите в диодния мост,но не съм сигурен,че може да се намери такъв мост като резервна част.Знам за някои неуспешни опити за смяна само на изгорелия диод,но това не е за препоръчване и затова май най-добре е да се замени целия алтернатор.Би трябвало да струва около 350лв,които за оригинален генератор не са твърде много.
Колега къде да го търся въпросния алтернатор?В моторкрафт ми обявиха една цена в диапазона на 330-540 лв като е по вероятно да е по скъпото.Направо се чудя как може да струва толкова един алтернатор.

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Регистриран: 18 май 2008, 22:50
Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
Контакти:

Мнение от Alexi » 08 дек 2010, 14:43

демонтирай го и го дай на ремонт ,ремонта ти ще е около 100 лв най много

Milcho
потребител
потребител
Регистриран: 16 дек 2006, 17:49
Модел на автомобила: BMW E46 325i, '04 Focus C-Max 2.0 TDCi, '92 Sierra TD, разни НЕ Фордове

Мнение от Milcho » 08 дек 2010, 15:58

yumyum написа:Здравейте колеги,
.... Хидравликата на волана и спирачките изчезна, даде си съобщение на дисплея за проблем във волана но колата още се движеше ...
Каналния (пистов) ремък здрав ли е?

yumyum
потребител
потребител

Мнение от yumyum » 08 дек 2010, 16:29

здрав е.Май диодния блок е заминал.Ще го мъча днес пък дано ремонта удържи фронта ако пак се повреди търся нов алтернатор.
В крайна сметка се оказа диодния блок.Със свалянето и ремонта ми излезе тамън 150 камъка.Сега почваме със залозите колко ще изкара...

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”