Проблем с Форд Ка
- hellrazor
- потребител
- Регистриран: 07 сеп 2008, 18:37
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDdi
- Status: Извън линия
Проблем с Форд Ка
Здравейте колеги,
Моля за малко помощ и/или съвет за един странен проблем!
Миналия ден купих Форд Ка '98 на жена ми, като в два дни се движеше без проблеми, но снощи с първото каране на жена ми колата внезапно загуби мощност и угасна. В при опит за запалване - дори не върти стартера (все едно няма акумулатор), но акумулатора е чисто нов Bosch и по ред причини съдя, че не е това проблема. С бутане почти веднага пали, след което работи малко и гасне отново. За да добиете по-ясна представа ще го оприлича на кола с карборатор, която гасне като свърши горивото в карборатора. Възможен е проблем и със смукача (би трябвало да има електорнен такъв) - имах отдавна едно моторче с подобно държание.
Със сигурност отиваме на диагностика на двигател и преглед за грешки следващата седмица, но до тогава исках да попитам по-опитните от мен колеги с бензинови коли дали могат да ме уриентират къде да търся проблема.
Благодаря предварително!
Моля за малко помощ и/или съвет за един странен проблем!
Миналия ден купих Форд Ка '98 на жена ми, като в два дни се движеше без проблеми, но снощи с първото каране на жена ми колата внезапно загуби мощност и угасна. В при опит за запалване - дори не върти стартера (все едно няма акумулатор), но акумулатора е чисто нов Bosch и по ред причини съдя, че не е това проблема. С бутане почти веднага пали, след което работи малко и гасне отново. За да добиете по-ясна представа ще го оприлича на кола с карборатор, която гасне като свърши горивото в карборатора. Възможен е проблем и със смукача (би трябвало да има електорнен такъв) - имах отдавна едно моторче с подобно държание.
Със сигурност отиваме на диагностика на двигател и преглед за грешки следващата седмица, но до тогава исках да попитам по-опитните от мен колеги с бензинови коли дали могат да ме уриентират къде да търся проблема.
Благодаря предварително!
- stoy@n
- потребител
- Регистриран: 22 авг 2008, 08:07
- Модел на автомобила: Galaxy,2.0, DOHC ,115Hp 1999
Daihatsu Cuore 1.0 12V,AT,58Hp 2003 - Status: Извън линия
Re: Проблем с Форд Ка
Ами може на първо време да смениш горивният филтър....провери клемите на акумолатора,на стартера плюса и замасяването на двигателя...
Не даваш много информация за автомобила....

- hellrazor
- потребител
Благодаря и съжалявам, че не съм дал по-подробна информация.
Успях да изтегля колата до сервиз и на първи оглед се оказа, че не държи ток и затова гасне. Със запалвачка нямаше проблем.
Оставих я за пълна и подробна диагностика и ще пиша повече инфо, когато ми я върнат от сервиза.
Успях да изтегля колата до сервиз и на първи оглед се оказа, че не държи ток и затова гасне. Със запалвачка нямаше проблем.
Оставих я за пълна и подробна диагностика и ще пиша повече инфо, когато ми я върнат от сервиза.
- hellrazor
- потребител
Стана ясно, че проблема е от динамото. Ако на някой му се намира алтернатор модел "97 KB 10300 AA" за Форд Ка '98 1.3 с климатик да се обади 
Или ако може да ми препоръчате къде могат да ми го оправят, ще съм ви благодарен!

Или ако може да ми препоръчате къде могат да ми го оправят, ще съм ви благодарен!
-
- потребител
- Регистриран: 08 апр 2011, 16:25
- Модел на автомобила: Ford KA
Ще съм благодарна ,ако някои ми каже каде е шок бутона на Ford KA ?:)
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
От дясната страна под мокета. Имай предвид, че има и бушон за горивната помпа, може и той да е заминал.naty написа:Ще съм благодарна ,ако някои ми каже каде е шок бутона на Ford KA ?:)