Акумулатор за ФОРД МОНДЕО

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
sssnickersss
потребител
потребител
Регистриран: 21 фев 2011, 17:23
Модел на автомобила: Ford Mondeo Turnier 16V
Status: Извън линия

Акумулатор за ФОРД МОНДЕО

Мнение от sssnickersss » 21 фев 2011, 17:39

Колеги привет,
поразрових се из форума, но дали защото съм с очила /демек кйорав :))) / или наистина няма тема за акумулатори, незнам..... Ето защо ще цъкна една нова темичка, дано няма сърдити :)
Та...... имам малък проблем с акумулатора на моя кораб- майка - Мондео МК2 със Зетек 2.0 16V бензин - от известно време започна да ми прави впечатление, че като пусна аварийки примерно на загасен двиг и всички виове светлини по таблото, габарити и други почват да правят дискотека - мигат на поразия, сякаш точец не им достига. Реших да проверя какво се случва с акумулатора ми и се оказа че една от клетките няма почти никаква течност вътре. Свалих, налях, заредих..... Откара месец и в най-големите студове почна да ми отказва да пали..... Отидох на спец- акумулаторджия и се оказа, че тая клетка е окъсила и не бачка правилно, предупреди ме че ще ми създава ядове и да пристъпя към смяна с нов..... Акумулатора ми е Банер и тъй като сега не мога да си позволя да взема същия, се спрях на един Кайгер - четох по постове че били прилични за цената си. Въпросът ми към ВАС СПЕЦОВЕТЕ е имате ли впечатления към дадената марка и другото по-важно - колко мА да търся? 60 достатъчни ли са? Може би 75? Простете за невежеството ми, но се рових в книжката на мондеото да видя там какво са дали за акумулатора, ама понеже е на Италиянски, нищо не вденах съответно.... И за да не се ровя из нета да търся, реших да постна тук ;)
Едно допълнение - сложил съм си скромно озвучаване в багажника, което привидно смуче доста ток /нищо чудно и заради това да съм преебал аку-то/ и попринцип искам по-силен акумулатор, но въпроса е колата ще може ли да му насмогне да го зарежда.....
ПИЙС :)
Бръм-бръм..... светлина..... дърво.... канавка... Пирогов :)

Потребителски аватар
kkkc100
потребител
потребител
Регистриран: 16 яну 2010, 23:32
Модел на автомобила: Mondeo MK3 TDCI 2.0 130 HP /X.2001/

Re: Акумулатор за ФОРД МОНДЕО

Мнение от kkkc100 » 22 фев 2011, 16:01

sssnickersss написа:Колеги привет,
поразрових се из форума, но дали защото съм с очила /демек кйорав :))) / или наистина няма тема за акумулатори, незнам..... Ето защо ще цъкна една нова темичка, дано няма сърдити :)
Та...... имам малък проблем с акумулатора на моя кораб- майка - Мондео МК2 със Зетек 2.0 16V бензин - от известно време започна да ми прави впечатление, че като пусна аварийки примерно на загасен двиг и всички виове светлини по таблото, габарити и други почват да правят дискотека - мигат на поразия, сякаш точец не им достига. Реших да проверя какво се случва с акумулатора ми и се оказа че една от клетките няма почти никаква течност вътре. Свалих, налях, заредих..... Откара месец и в най-големите студове почна да ми отказва да пали..... Отидох на спец- акумулаторджия и се оказа, че тая клетка е окъсила и не бачка правилно, предупреди ме че ще ми създава ядове и да пристъпя към смяна с нов..... Акумулатора ми е Банер и тъй като сега не мога да си позволя да взема същия, се спрях на един Кайгер - четох по постове че били прилични за цената си. Въпросът ми към ВАС СПЕЦОВЕТЕ е имате ли впечатления към дадената марка и другото по-важно - колко мА да търся? 60 достатъчни ли са? Може би 75? Простете за невежеството ми, но се рових в книжката на мондеото да видя там какво са дали за акумулатора, ама понеже е на Италиянски, нищо не вденах съответно.... И за да не се ровя из нета да търся, реших да постна тук ;)
Едно допълнение - сложил съм си скромно озвучаване в багажника, което привидно смуче доста ток /нищо чудно и заради това да съм преебал аку-то/ и попринцип искам по-силен акумулатор, но въпроса е колата ще може ли да му насмогне да го зарежда.....
ПИЙС :)
колега, чувал ли си за оная работа докрая и душата в рая ,че не било възможно ?
аз лично нито един от двата не съм чувал като марки
където продават акумулатори за всяка марка има каталог със масовите марки и модели на коли кое за къде е се прави справка от там по принцип или във мото фое
когато клетка остане на сухо се сулфатизира и умира рано или късно ....не са те излъгали
аз лично съм привърженик на оригиналното "МОТОРКРАФТ" /цените са зверски/ но има защо
оригиналния акумулатор с който майка ми си закупи навремето една от първите сиери във варна издържа над 10 години
оригиналния ми акумулатор във мондеото ми от 2001 все още е там .... проблеми нямам
препоръчвам ти ГИГАВАТ /по евтиния еквивалент на БОШ/
относно темата за музиката .... тя е като сътворението на света /кокошката или яйцето/
и едиинствения ИЗВОД е изграждането на отделна ел система с отделно генераторче/динамо/ и отделен акумулатор да скъпо и сложно ама веднъж спират проблемите с недозареждане и тн
да има варианти да се влага в кондензатор за компенсиране на пикове и загуби и...... и се оливам да пиша и продължавам
тр да уточниш "всички виове светлини по таблото, габарити и други почват да правят дискотека - мигат на поразия, сякаш точец не им достига"
какво изкаш да кажеж с горното
ако си на контакт е логично да всетят някой лампи на таблото и като ти гърми музиката да мъжделеят но да светят всичките ей така от нищото понеже си на авариини не е мормално и вероятно нещо прави контакт някъде където не трябва :mrgreen:
Цял живот живееш само заради един миг.
Мигът ,заради който си струва да умреш
...и истински са живели само тези,
които са открили този свой миг...

Потребителски аватар
baidido
потребител
потребител
Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002

Мнение от baidido » 22 фев 2011, 16:37

Карел, KAGER също е подмарка на Бош, правят ги в Полша и трите ни Форд-а плюс на още няколко приятеля са с такива акумулатори. Пушка са, проблем нямаме с тях, моя специално вече 2-ра зима върти без проблем :)
Който кара Форд е горд!

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Регистриран: 18 май 2008, 22:50
Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
Контакти:

Мнение от Alexi » 22 фев 2011, 17:20

на Практикер има промоция на Бош ,70Ач е 166 лв

Потребителски аватар
sssnickersss
потребител
потребител

Мнение от sssnickersss » 25 фев 2011, 13:08

kkkc100, относно мигането на светлините, имах в предвид, че дори когато ми е запален двигателя, пусна ли аварийки, момента в който светнат мигачите видимо намалява светлината на плафона, километража, диодите при степенките...... щом изгаснат, светват нормално... и така цък-цък...... и ми лазят по нервите :( акумулаторжийте казаха, че е възможно заради "умиращия лебед" да е, акумулатора демек :) какво трябва да напрая, за да разбера дали "прави някъде контакт където не трябва"? да взема да врътна акумулатора от фордето на брат ми и да видя има ли промяна.....? а относно прокарването на допълнително захранване за музиката....... така или иначе ще си купувам нов аку, този "умиращия" дали мога да го използвам като втори за музиката /поне временно/? следкато ще отговаря предимно за нейното захранване, предп че ще свърши работа...... не съм мислил за такъв вариант, някой от вас има ли опит със закачването на два акумулатора? и има ли смисъл въобще?

johnib
потребител
потребител
Регистриран: 12 яну 2010, 21:13
Модел на автомобила: ford mondeo 2.0 16v.zetek.136hp.agu

Мнение от johnib » 25 фев 2011, 19:10

здрасти колега,от близо 5 год,съм със монбат незнам колко ампера е но едва се сабира на местото си ,колата е същата като твоята и друго 6 часа свири музиката без да работи колата след това пали без проблем.Между другото преди месец се наложи да долея около 100 гр.вода и това е.

Потребителски аватар
chefo_ukr
потребител
потребител
Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ

Мнение от chefo_ukr » 26 фев 2011, 20:54

baidido написа:Карел, KAGER също е подмарка на Бош, правят ги в Полша и трите ни Форд-а плюс на още няколко приятеля са с такива акумулатори. Пушка са, проблем нямаме с тях, моя специално вече 2-ра зима върти без проблем :)
И аз давам глас за KAGER хем е и сравнително ефтин.Е снощи съм забравил плафона да свете цяла вечер сутринта при -8 си запали без грижи печката. :D
Изображение

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 27 фев 2011, 13:54

Айдеееее, умря ми акумолатора, вчера караме, а днес няма никой, на 6-тата година се предаде.
Силвър-Бош 75 ач. 720 ач.-стартов ток, ама беше !
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
sssnickersss
потребител
потребител

Мнение от sssnickersss » 03 мар 2011, 00:55

здравейте колеги,
значи в крайна сметка няма да си го вкарам мн надълбоко с КАЙГЕР :) ми.... стрелям, па то ще си покаже >:D<: скоро ще дам мнение :D:

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 03 мар 2011, 10:37

ЯЛТА написа:Айдеееее, умря ми акумолатора, вчера караме, а днес няма никой, на 6-тата година се предаде.
И още на 28.02.11г. го смених с БОШ-СИЛВЕР- 74 ач. 750 ач. стартерен ток, 3 год. гаранция, произведен в Турция,- 239.99 лв. от ПРАКТИКЕР-най близо ми е .

vency79
потребител
потребител
Регистриран: 07 юни 2011, 15:09
Модел на автомобила: ford mondeo ghia 2001

Мнение от vency79 » 11 юли 2011, 14:34

ЯЛТА написа:Айдеееее, умря ми акумолатора, вчера караме, а днес няма никой, на 6-тата година се предаде.

Абсолютно същия вчера го наредих до контейнера,ама да те питам като умираше кви симптоми имаше щото моето мондео в движение беше и губеше светлини радио километраж оборотомер табло въобще секакви тоци ама си бръмчеше и със 120 хварчеше,заредих го 2 дена без проблеми ипак така иначе от няколко месеца усещам,че кат намаля скороста и силата на звука на цд-то намаля и то бая

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 11 юли 2011, 22:12

Е трябва да провериш и зареждането на алтернатора . Моя след движение предния ден, сутринта паля, няма никой - всичко гасне, заредих го 22 часа слагам го въртя, пак всички лампи изгасват, и на другия ден аре нов 239.99 лв.

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 12 юли 2011, 22:11

Най-долнопробна БГ батерия кара вече втора зима.Една зима изкара на сиерата,една на мондеото.Цената беше 102 лева.Като започнете с тия акумулатори за по 250+ лева,дето карали по пет години...ми те и евтините пак толкова карат.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Edinuser
Потребител
Потребител
Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.

Мнение от Edinuser » 12 юли 2011, 22:21

И моя е най-обикновен "Монбат" 62Аh, обслужваем , сложил съм го август 2007г., значи вече е на 4г., и досега колата пали от четвърт лятото,а зимата при -20 от половин оборот.
Ще го видя колко още години ще изкара.

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 12 юли 2011, 23:26

На дизела ми няма да сложа "МОНБАТ" дори да ми го продадат за 5 лв. нов, и как от 36 год. си опит да обяснявам защо, трябва роман да напиша. Българският компромис е от гр.Добрич. А за бензинови всичко може да се сложи, дори и манивела, който обаче знае кокво е това.

vency79
потребител
потребител

Мнение от vency79 » 16 юли 2011, 22:29

ЯЛТА написа:Е трябва да провериш и зареждането на алтернатора . Моя след движение предния ден, сутринта паля, няма никой - всичко гасне, заредих го 22 часа слагам го въртя, пак всички лампи изгасват, и на другия ден аре нов 239.99 лв.

E kупих нов сложих 2 дена пак същата история значи зареждането ,как мога да проверя дали бачка...щот тия тук у испания дерат яко, струва ми се че е някъв дребен проблем графитчетата....

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 16 юли 2011, 22:53

Не съм професионално на ти с токовете, но при включени фарове и климатик трябва да зарежда 14.4 - 14.8 волта. Дизел ли е колата ?

vency79
потребител
потребител

Мнение от vency79 » 17 юли 2011, 00:34

ЯЛТА написа:Не съм професионално на ти с токовете, но при включени фарове и климатик трябва да зарежда 14.4 - 14.8 волта. Дизел ли е колата ?

дизел е и отчита 11,40 волта

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 17 юли 2011, 08:50

Добре, 1 минута след като я запалиш провери дали на подгревателните свещи има ток,-ако няма е добре, но ако има значи е прецакано релето на свещите. Може също да откачиш захранващия кабел на свещите и тогава да измериш зареждането. Ако не е от това то явно или релето на алтернатора е дало фира, или пък четките на алтернатора.

vency79
потребител
потребител

Мнение от vency79 » 26 юли 2011, 13:15

Aлтернатора беше 500 евро ми струваше ,да мие честито!!! поне е чисто нов

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”