Форд фиеста 1997 тракшън контрол?
-
- потребител
- Регистриран: 01 юли 2011, 17:53
- Модел на автомобила: ford fiesta 1997
- Status: Извън линия
Форд фиеста 1997 тракшън контрол?
Здравейте ,на скоро се сдобихме с форд фиеста 1997 година.Като завъртя ключа да запаля колата,на таблото светват няколко лапички и след това изгасват.На една от тях е изобразена гума как хвърля чакъл,това го оприличавам на тракшън контрол.Но от друга страна няма копче никаде от кадето да се спре или пусне.Смятам,че явно е пуснат постоянно и не може да се спре,обаче пък понякога ми се струва,че това изобщо не е тракшън,защото на няколко пъти се случи колата да забуксува и ми се струва сякаш нищо не се задейства за да спре буксуването.Вие как мислите? 

-
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2009, 13:47
- Модел на автомобила: 2006 Focus 1.6i
Re: Форд фиеста 1997 тракшън контрол?
Не знам какво е, но 97 май само с-класите ги правеха с тракшън.
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Някой от колегите с такава фиеста беше писал, че има тази екстра. Най добре пусни номера на рамата (VIN) и ще проверим в Microcat дали имаш.
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Мне, има едни английски, дето нивото на оборудването им е Zetec-S и те са с трашкънче. Карах една такава (с малко друг мотор, де...
) и тя си имаше и ABS и тракшън. Може и на други модификации да е слаган, че Zetec-S е наистина доста рядък 

- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
Моята е такава и си има тракшън, който постоянно си действа. Така че, не са само S-класите. Много хубава екстра, особено зимата.expl0de написа:Не знам какво е, но 97 май само с-класите ги правеха с тракшън.
- yellowblack
- потребител
- Регистриран: 23 ное 2006, 00:49
- Модел на автомобила: Cougar 2.5 V6 24V Duratec
Екстрата е пълен т**** !Особено зимата ,ако завъртиш колата мъжката и се налага с много газ да излизаш от завоя може само да се прекръстиш,защото ти връща педала на газта ! Погледни на задните колела ,ако имаш ABS имаш и тракшън.Иначе бушоните не съм ги махал скоро ,че се разработваме още и е рано за избруталяване ,но бяха 32 или 33 (по спомен)да го изключиш.
Desire for Cosworth ...
- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
Че тази кола я кара жена. За какви мъжки завъртания ми говориш.
А иначе, за тръгване от място на баир си върши работа.

- yellowblack
- потребител
- Регистриран: 23 ное 2006, 00:49
- Модел на автомобила: Cougar 2.5 V6 24V Duratec
Който иска да я кара всичко се случва ! Точно за зимни условия не ми обяснявай колко помага ... но щом с фиестата катерите баири
.Честно ти казвам аз това не мога да го повярвам при положение ,че имам същата кола горе долу и зимата е ужас при потегляне в дълбок сняг...пляка,трещи тоя ABS.На мокро и асфалт по съм съгласен ,че ще върши нещо ама то въпросната екстра бачка само на първа предавка и до 1500 оборота за първо поколение фиеста/пума (оборудвани с тая екстра)и 2800 оборота за следващите.

Desire for Cosworth ...
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Здравей колегаstefko1992 написа:Здравейте ,на скоро се сдобихме с форд фиеста 1997 година.Като завъртя ключа да запаля колата,на таблото светват няколко лапички и след това изгасват.На една от тях е изобразена гума как хвърля чакъл,това го оприличавам на тракшън контрол.Но от друга страна няма копче никаде от кадето да се спре или пусне.Смятам,че явно е пуснат постоянно и не може да се спре,обаче пък понякога ми се струва,че това изобщо не е тракшън,защото на няколко пъти се случи колата да забуксува и ми се струва сякаш нищо не се задейства за да спре буксуването.Вие как мислите?

Тази екстра се води BTCS 'Brake Traction Control System'
Работи на принципа- когато едното колело забуксува му се подава спирачно усилие и диференциала веднага задвижва другото.
Екстрата си е много добра според мен.

- Kostadin21
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2009, 21:32
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 16V Zetec-SE 75HP Ghia 1996
Къса кола,с малко междуосие и едни тънки 155 зимни гуми не върви по снега ли?А кое върви?БМВ 5 1998-ма(заводско оставаш без броня и фарове зиматаyellowblack написа:Който иска да я кара всичко се случва ! Точно за зимни условия не ми обяснявай колко помага ... но щом с фиестата катерите баири![]()

Всеки който няма пари за кола,кара форд!
-
- потребител
- Регистриран: 01 юли 2011, 17:53
- Модел на автомобила: ford fiesta 1997
Благодаря за мненията , да на двигателя пише Ztec S или нещо такова 1.25 16v - 75 к/с,Abs - а смятам че работи но 2 ,3 пъти като завъртя гуми по скоро имам чувството ,че буксуват и 2 те колела от колкото че нещо връща газта или че има някакво спирачно въздействие.А за (VIN)-а сега нямам възможност да го видя,по нататък ще го напиша