НЕ МИ РАБОТИ КЛАКСОНА
-
- потребител
- Регистриран: 11 окт 2005, 14:38
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 2.0 16V
- Status: Извън линия
НЕ МИ РАБОТИ КЛАКСОНА
Здравейте!
От скоро съм в този форум и поразгледах тук там. Но имам един проблем за който не мога да открия инфо.
Автомобила ми е Ford Modeo 93g. Ghia изпълнение. На волана имам бутони за автоматично подаване на газ които не работят. Клаксона също не ми работи. страх ме е да го разглобя заради AIRBAG-a Имал ли е никой такъв проблем и как го е отстранил?
От скоро съм в този форум и поразгледах тук там. Но имам един проблем за който не мога да открия инфо.
Автомобила ми е Ford Modeo 93g. Ghia изпълнение. На волана имам бутони за автоматично подаване на газ които не работят. Клаксона също не ми работи. страх ме е да го разглобя заради AIRBAG-a Имал ли е никой такъв проблем и как го е отстранил?
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Re: НЕ МИ РАБОТИ КЛАКСОНА
Вчера на срещата правихме свирки-те на админа на мондеото
Откачи пищялките виж дали отива ток на тях и евентулно ги пробвай с един кабел на акумулатора. Това с цел да не бараш волана.
По-вероятно е пищялките да са заминали. Точно отпред са и поемат всичко - вода, кал, сняг, луга ..

Откачи пищялките виж дали отива ток на тях и евентулно ги пробвай с един кабел на акумулатора. Това с цел да не бараш волана.
По-вероятно е пищялките да са заминали. Точно отпред са и поемат всичко - вода, кал, сняг, луга ..
- methodboy
- потребител
- Регистриран: 13 юни 2006, 00:22
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 D TCI '94 CLX; Mondeo 2.0 DOCH 16V GHIA; Cougar 2.0 DOCH 16V, Jeep Cherokee '99 2.5TD Limited
- Контакти:
Cruise control-ла се активира с белия бутон в ляво на airbag-а. След това се натиска плюса в дясно. Като купишме колата на един приятел 150 км се чудехме как се активира. А за клаксона виж дали хода на airbag-а е нормален. Аз имам такъв проблем но се оказа че не е от тромбите а от някаква спирала. И във форума със сигурност имаше такава тема. Някой от модераторите ако се сеща да ти прати линка.
- BadAngel
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2005, 00:07
- Модел на автомобила: '06 Ford Focus
- Контакти:
Re: НЕ МИ РАБОТИ КЛАКСОНА
при тия порои нищо чудно проблема да е от пищялката отпред... на старата ми кола беше така, като се понамокри малко клаксона даваше багажа..GOGETO написа:Здравейте!
Играчките се променят,
момчетата - не.
момчетата - не.
-
- потребител
Оправих проблема с бибитката. Оказа се че ми се губи масата. Какво направих - Свалих AIRBAG-a и почна едно яко замерване. пказа се че до клаксона не стига маса. Наложи се да прекарам от корпуса на кормилото под таблото и сега всичко е наред. Само тези бутони за автоматичното подаване на скорост не бачкат. Явно и там има някъде не действащ кабел или нещо подпобно. Как ли не ги натисках но не се задействат.
-
- потребител
Не се сваля трудно, но задължително сваляне на минусовата клема на акомулатора. Възглавницата се сваля от двата средни болта които са отзад на волана. Завърташ на дясно отвиваш после на ляво пак и е свалена. Много внимателно се оставя с гърмящата повърхност на горе и внимавай да не я ударисх в нещо:)))
-
- потребител
Не се сваля трудно, но задължително сваляне на минусовата клема на акомулатора. Възглавницата се сваля от двата средни болта които са отзад на волана. Завърташ на дясно отвиваш после на ляво пак и е свалена. Много внимателно се оставя с гърмящата повърхност на горе и внимавай да не я ударисх в нещо:)))