Проблем с алтернатора на Фокус 1.8 TDDI
-
- потребител
- Регистриран: 05 авг 2011, 10:43
- Модел на автомобила: focus
- Status: Извън линия
Проблем с алтернатора на Фокус 1.8 TDDI
Здравейте колеги,имам проблем с алтернатора на моя фокус.При запалването на колата всичко е наред но след това напрежението започва постепенно да пада и ми светва лампата на таблото.Какъв може да е проблема?Благодаря предварително.
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: Проблем с алтернатора на Фокус 1.8 TDDI
Имам същия проблем със същия Фокус. При мен обаче го прави късна есен и през цялата зима, явно има някаква термозависимост. Опитай след като ти светне лампата да изгасиш и запалиш колата отново - при палене при мен лампата изгасва и като поработи минута - две отново светва. Обикалях по майстори повече от половин година - дори и със светеща лампа алтернатора зарежда нормално. Всичките ми казаха, че проблема е в диодния блок на алтернатора, трябвало да се смени. Но като разбрах че трябва да източвам климатика, да махам компресора му за да се свали алтернатора... отказах се. Взех си дигитален волтметър, вземащ ток от запалката и следя тока - зимата като запаля е около 13,2 - 13,5 и лампата не свети. След 30-на секунди вдига на 14,1 - 14,3 и лампата светва, като включа вентилатора, фаровете, заден нагревател ( зима е все пак) пада на 14,0 . Т.е. лампата при мен светва не когато заряда е малък, а когато започне да зарежда нормално. Препоръката ми към теб е да провериш какъв заряд имаш при палене преди да светне лампата и какъв след това и да си решиш какво да правиш. И да споделиш впоследствие какво си решил и как си отстранил проблема, тъй като това е тема която ме вълнува. Успех!
-
- потребител
- Регистриран: 05 авг 2011, 10:43
- Модел на автомобила: focus
Напрежението като запаля колата си е нормално 14.2...4в.но малко след това пада под 13в.и лампата светва.А относно свалянето на алтернатора не е нужно да източваш климатика само сваляш компресора от стойката,маркучите са достатъчно дълги да го преместиш на страни за да не ти пречи много.
- Doin
- потребител
Значи майсторите са ме наплашили за да ме цакат после за труд.... случва се.
При теб като падне под 13 след това стабилизира ли се отново или остава така?
При теб като падне под 13 след това стабилизира ли се отново или остава така?
- to6kooo
- потребител
- Регистриран: 15 дек 2007, 22:13
- Модел на автомобила: MONDEO 2.0 16V GHIA 2003 с ГИ KME
Проверява се инсталацията м/у алтернатор и PCM и ако всичко е ок,нов! Но по често е инсталацията и забрави ремонт на тоя "smart" алтернатор,който и да обещава че ще ти го поправи-нов и то оригинален само!!!
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2011, 08:30
- Модел на автомобила: Focus Turnier 1.8 TDCI Ghia 2002
ПОДОБЕН ПРОБЛЕМ С FOCUS 1.8 TDCI (надявам се авторът на темата да няма нищо против)
От 1 месец съм собственик на FOCUS 1.8 TDCI - 2002г.
Вчера бях до Сф и на таблото ми светна лампичката с червения акумулатор. Прибрах се по тъмно до Пд и на фарове (доста се притесних дали ще ми стигне тока).
Днес запалих колата и работи нормално, т.е. лампичката не свети.
Според вас, какъв е проблемът и да ходя ли в сервиз?
От 1 месец съм собственик на FOCUS 1.8 TDCI - 2002г.
Вчера бях до Сф и на таблото ми светна лампичката с червения акумулатор. Прибрах се по тъмно до Пд и на фарове (доста се притесних дали ще ми стигне тока).
Днес запалих колата и работи нормално, т.е. лампичката не свети.
Според вас, какъв е проблемът и да ходя ли в сервиз?
- Doin
- потребител
А клемите на акумулатора провери ли?
- stoy@n
- потребител
- Регистриран: 22 авг 2008, 08:07
- Модел на автомобила: Galaxy,2.0, DOHC ,115Hp 1999
Daihatsu Cuore 1.0 12V,AT,58Hp 2003 - Status: Извън линия
По скоро да провериш тънкото кабелче което е на алтернатора.То е за индикация за зареждането.Огледай добре и връзките по алтернатора.
-
- потребител
Искам да дам feedback, демек обратна връзка, резултат:
Алтернаторът си беше за ремонт. Смениха му четки и колектор (и 2 лагера, за да се запази във форма), общо за 85 - в ел.сервиза на Сурен, Пловдив, Рогошко шосе, накрая. Препоръчвам го, няколко пъти съм ходил и винаги разбират дефекта до няколко минути и го оправят в деня.
П.С. @Doin, не мога да се въздържа да отбележа, че съветът ти беше откровено аматьорски.
Алтернаторът си беше за ремонт. Смениха му четки и колектор (и 2 лагера, за да се запази във форма), общо за 85 - в ел.сервиза на Сурен, Пловдив, Рогошко шосе, накрая. Препоръчвам го, няколко пъти съм ходил и винаги разбират дефекта до няколко минути и го оправят в деня.
П.С. @Doin, не мога да се въздържа да отбележа, че съветът ти беше откровено аматьорски.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
По-голяма част от пишещите във форума не правят разлика м/у перка и радиатор.focus-nick написа:П.С. @Doin, не мога да се въздържа да отбележа, че съветът ти беше откровено аматьорски.
За това Doin те е подсетил за клемите.
Не ти знае нивото, просто напомня

-
- потребител
НЕ ЧЕТАТ! - виж. http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=8&t=50947" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;paci написа: По-голяма част от пишещите във форума ...
@paci, благодаря за доброжелателното мнение и за усмивката.
Няма ли начин еднаквите теми да се събират в общи "папки", във форума е пълно с такива и е страшно неподредено.
Поздрави

- MapTo_D
- потребител
- Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
- Модел на автомобила: С колелото
Добре бе мой, няма проблем, нареди ме че не чета, много важно. И да, признавам, че след като пуснах тая тема ползвах търсачката, май нещата ги направих в обратен ред, но както и да е, модератора може да я затрие, ако сметне че няма да е полезна за в бъдеще... >:D<:focus-nick написа:НЕ ЧЕТАТ! - виж. http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=8&t=50947" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;paci написа: По-голяма част от пишещите във форума ...
@paci, благодаря за доброжелателното мнение и за усмивката.
Няма ли начин еднаквите теми да се събират в общи "папки", във форума е пълно с такива и е страшно неподредено.
Поздрави
-
- потребител
От две седмици се случи 3 пъти да ми светва лампичката при стартиране и тръгване. Като светне, в движение загасям и отново запалвам дв-ля и така загасва. Но ме притеснява, че може пак да има нещо.focus-nick написа:Алтернаторът си беше за ремонт. Смениха му четки и колектор (и 2 лагера, за да се запази във форма).[/size]
Мнения? (моля, само от опитни колеги)
-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
- Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.
focus-nick Според мен четките ти са износени и не винаги контактуват добре с колектора на ротора.Като за начало пробвай с тях. Друга причина е лоша връзка на тънкото кабелче (възбуждането ) на алтернатора.
-
- потребител
@peigera
Благодаря за мнението.
Все пак, четките ги смениха преди 3 месеца, няма и 8000км.
Кабелчето ще го проверя.
Благодаря за мнението.
Все пак, четките ги смениха преди 3 месеца, няма и 8000км.
Кабелчето ще го проверя.
-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
- Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.
Да в такъв случай провери кабелчето и ако си сменял само четки а не цялото обърни внимание дали четките се движат свободно. Понякога при смяна на четки в гнездата им има прах и пречи на предвижването им.
-
- потребител
- Регистриран: 01 авг 2010, 22:45
- Модел на автомобила: Ford Fokus 2003
Привет и от мен,колеги. Нека и аз да драсна 2-3 реда по тази тема. Преди 3 години си взехме фокус 2003 год ТДДИ мотор,и 1 седмица по късно ни светна лампата на акомулатора, 1 път закъсахме на магистрала,явно се беше изтощил акомулатора,подадохме ток и запали след тва никакви ядове въпреки светещата лампа. Тръгнахме по сервизи прехвалени и нищо. Накрая ми препоръчаха един сервиз в Пазарджик (приличаше на гараж на бат Тошко ) 1 час по късно ми се обадиха, че колата е готова и ми казаха,че Форд имат проблем с кабел от алтернатора към акомулатора ( често прегаря този кабел) от тогава никакви проблеми не сме имали с него.
- Fiesta_ribarka
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2011, 15:25
- Модел на автомобила: Ford Fokus 1.8TDDI
Да изтупаме прахта от темата 
Онзи ден ремонтирах динамо и аз, но от време на време святка лампата(при повече консуматори), в динамото ми влиза букса с три кабела, та кой е проблемния или да проследявам всички.
Интересното е че при светеща лампа зарежда нормално

Онзи ден ремонтирах динамо и аз, но от време на време святка лампата(при повече консуматори), в динамото ми влиза букса с три кабела, та кой е проблемния или да проследявам всички.
Интересното е че при светеща лампа зарежда нормално

- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
Свали си интеркулера и си оправи кабелите на малката букса с 3те кабелчета скъсани са някъде под интекулера!
Когато този алтернатор е изправен при изключване на малката букса зарежда около 14,2 до 14,4 и съответно лампата свети на таблото.
Когато този алтернатор е изправен при изключване на малката букса зарежда около 14,2 до 14,4 и съответно лампата свети на таблото.

- Fiesta_ribarka
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2011, 15:25
- Модел на автомобила: Ford Fokus 1.8TDDI
ще ги проследя да видя къде е проблемаDidibao написа:Свали си интеркулера и си оправи кабелите на малката букса с 3те кабелчета скъсани са някъде под интекулера!