Проблем с генератора на Фокус
-
- потребител
- Регистриран: 04 мар 2010, 17:51
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 1.8TDDI 2001
- Status: Извън линия
Проблем с генератора на Фокус
Здравейте колеги и така както си карах вчера вечерта,светна лампата на акумулатора.Спрях след близо 1км. под една лампа и вдигнах капака да видя ремъка и ме лъхна една миризма на изгорял бакелит или нещо подобно.След това веднага я закарах до нас-2км.Днес търсих майстора но не работеше.Ако някой е имал подобен проблем нека да пише колко горе долу ще трябва да се изръся.Благодаря предварително
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: Проблем с генератора на Фокус
Говориш за дизеловия Фокус, предполагам съдейки по другите ти теми?
За цената почти всичко зависи от майстора ти - трябва да развие компресора на климатика за да го отмести така че да свали алтернатора.А вече като го свалиш ще видиш какво е за смяна и дали си заслужава.
Самата плочка на реле регулатора(с четките) я бях намерил за 92 лв. нова, но при мен проблема не е толкоз належащ и отлагам процедурата. Алтернатор за нашите Фокуси втора ръка върви около 80 лв.
За цената почти всичко зависи от майстора ти - трябва да развие компресора на климатика за да го отмести така че да свали алтернатора.А вече като го свалиш ще видиш какво е за смяна и дали си заслужава.
Самата плочка на реле регулатора(с четките) я бях намерил за 92 лв. нова, но при мен проблема не е толкоз належащ и отлагам процедурата. Алтернатор за нашите Фокуси втора ръка върви около 80 лв.
-
- потребител
Да Фокуса е дизел 1.8тди 2001г. Значи е толкова сложно щом трябва да се свали компресора на климатика за да стигне до него
-
- потребител
Re: Проблем с генератора на Фокус-решен
сменен генератор.
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Разкажи подробности около смяната ако си участвал?
-
- потребител
Re: Проблем с генератора на Фокус-решен
Не съм участвал в ремонта но разбрах че е било голяма галимация понеже се свалял компресора на климатика