Свързване на инфо дисплей Мондео
-
- потребител
- Регистриран: 05 авг 2010, 12:52
- Модел на автомобила: Ford Mondeo '94
- Status: Извън линия
Свързване на инфо дисплей Мондео
Колеги, ще присаждам инфо дисплея от форд в друга кола. Някой има ли идея кой кабел за какво е? Някъде да намеря схеми...
Всякаква информация ще ми е от полза
Благодаря!!!

Всякаква информация ще ми е от полза

- mcdilan
- потребител
- Регистриран: 31 дек 2007, 16:29
- Модел на автомобила: Ford mondeo 1.8TDI / 98г.
Re: Свързване на инфо дисплей Мондео
Е как може толкова къси кабели да са оставени... По цветовете не можеш ли да се оправиш, предполагам няма да го монтираш на друга кола.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
mcdilan написа:.... предполагам няма да го монтираш на друга кола.
Blazer4o написа:Колеги, ще присаждам инфо дисплея от форд в друга кола.
- momo76
- потребител
- Регистриран: 21 окт 2006, 16:11
- Модел на автомобила: Фиеста 1.25 2001г.
Трудна работа. Сигнала от ключетата на вратите минава първо през този модул - да индикира коя врата е отворена.
Трябва ти и:
1.Термодатчика - да светят снежинките.
2.Датчиците за ниво на антифриза и течност чистачки
3.Модула през който минава захранването на фаровете, габаритите и стоповете.
Това мисля е достатъчно да се откажеш - ако не инсталирай си Ford TIS и рови по схемите да видиш кое къде и как се свързва. Ако не разбереш нищо по схемите - направо се отказвай.
Трябва ти и:
1.Термодатчика - да светят снежинките.
2.Датчиците за ниво на антифриза и течност чистачки
3.Модула през който минава захранването на фаровете, габаритите и стоповете.
Това мисля е достатъчно да се откажеш - ако не инсталирай си Ford TIS и рови по схемите да видиш кое къде и как се свързва. Ако не разбереш нищо по схемите - направо се отказвай.
-
- потребител
- Регистриран: 05 авг 2010, 12:52
- Модел на автомобила: Ford Mondeo '94
Заспах малко ама ... 
Колеги, няма да взимам всички датчици от форд-а
Все пак и на моята ги има повечето.
Разгъдах с един мултицет какво става. Намерих как и къде да вържа сигнала за отворени врати - ще пусна кабели от моите датчици.
За резервата на бензина ще взема от моята индикация, която на сегашното ми табло е спестена, но сигнала го имам.
За грешка в двигателя не знам какво ще закача.... за ниво на течност за чистачки нямам датчик, но съм измислил- Ще сложа капачка с поплавък от серво казанчето с удължено рамо до нивото, което искам да показва.
Индикацията за фарове/габарити и стопове няма да я връзвам.
ОБАЧЕ снежинките са проблема сега.... Аз всичко това ще го закача директно (утре ще сложа снимки с разглобен дисплей за да е по-ясно)
ама има много електроника, която ще елиминирам или по-скоро прескоча, а точно там някъде е модула който при определен показател на температурния датчик кара някоя снежинка да светне... Може би ....като разгадая всички кабели тези които останат ще са за това... ама имаме бая повече кабели от колкото индикации, значи някои от тях се нуждаят от нещо повече от маса - целия модул е с постоянен плюс, а индикациите са с прекъсната маса.
Ще го интегрирам
няма къде да ходи 

Колеги, няма да взимам всички датчици от форд-а

Разгъдах с един мултицет какво става. Намерих как и къде да вържа сигнала за отворени врати - ще пусна кабели от моите датчици.
За резервата на бензина ще взема от моята индикация, която на сегашното ми табло е спестена, но сигнала го имам.
За грешка в двигателя не знам какво ще закача.... за ниво на течност за чистачки нямам датчик, но съм измислил- Ще сложа капачка с поплавък от серво казанчето с удължено рамо до нивото, което искам да показва.
Индикацията за фарове/габарити и стопове няма да я връзвам.
ОБАЧЕ снежинките са проблема сега.... Аз всичко това ще го закача директно (утре ще сложа снимки с разглобен дисплей за да е по-ясно)
ама има много електроника, която ще елиминирам или по-скоро прескоча, а точно там някъде е модула който при определен показател на температурния датчик кара някоя снежинка да светне... Може би ....като разгадая всички кабели тези които останат ще са за това... ама имаме бая повече кабели от колкото индикации, значи някои от тях се нуждаят от нещо повече от маса - целия модул е с постоянен плюс, а индикациите са с прекъсната маса.
Ще го интегрирам