прекъсва при малко вода по шосето

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
spas aleksov
потребител
потребител
Регистриран: 01 ное 2008, 13:54
Модел на автомобила: fiesta 1.8 16v dohc 92г.
Status: Извън линия

прекъсва при малко вода по шосето

Мнение от spas aleksov » 21 яну 2012, 16:47

здравейте колеги,искам да ви попитам за един проблем с колата на баща ми. и той коато мен има фиеста,но неговата е 1.3 карбуратор .92г. при него има следния проблем-единия край на кабелите на свещите влиза във двигателя,а другия другия ми се пада отдолу под двигателя. делко ли се води,точно не знам. но когато кара и има малко мокро шосе,колата започва да прекъсва да пука и въобще не работи както трява. той избягва да кара когато е мокро,но не си е работа. на бензин е малко по -добре,но на газ е голямо приключение. преди време смени тази част,беше се напукала,явно от топлината и мокрото се е цепнала. смени я ,но резултата е същия. сега върна старата пак на колата,като я уж опакова със една ламарина,но пак няма голям резултат. ако някой може да помогне,ще съм му много благодарен. на моята фиеста тези неща са отгоре,запърви път виждам да е под двигателя.

Потребителски аватар
peterdi_bg
потребител
потребител
Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
Модел на автомобила: n/a

Re: прекъсва при малко вода по шосето

Мнение от peterdi_bg » 22 яну 2012, 10:09

Според мен става дума за някаква недоизмислена aftermarket доработка. Нека смени кабелите и след това ги изолира допълнително - може да им се измислят някакви пластмасови или гумени маркучи. Още ако има възможност да се направи някакъв капак, който да покрива цялото това чудо отпред и отстрани, поне да не го пръска директно. 1,3 такъв двигател съм виждал на Ескорт с електронно запалване което се пада точно отзад, да не се окаже че вместо отгоре кабелите са прекарани отдолу (въпреки че за да вървят отдолу или трябва нещо да е преместено, или да са по-дълги)? Как точно се падат кабелите отдолу, ако и изпускателния колектор и свещите се падат отпред? Можеш ли да пуснеш снимка?
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!

Потребителски аватар
spas aleksov
потребител
потребител

Мнение от spas aleksov » 22 яну 2012, 13:00

ще направя снимки тия дни и ще пусна. свещите са си отгоре над двигателя но другия край отива под него. не знам дали може да се обърка нещо,понеже отдолната страна си има легло за тази джаджа. уж го закрихме с ламарина отвсякъде ,но според мен вода винаги ще стига до там.

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 22 яну 2012, 14:42

Има хиляди Фиести по същия начин и нямат проблем със Водата, ако кабелите ти са си отишли където и да е бобината все тая.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
spas aleksov
потребител
потребител

Мнение от spas aleksov » 22 яну 2012, 17:37

кабелите и свещите са сменяни преди половин година

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 22 яну 2012, 18:59

spas aleksov написа:кабелите и свещите са сменяни преди половин година
Това не е критерий, може и вчера да са сменяни и като не ги бива все тая. Фиестата на жената е с кабели незнайно на колко години (може и да са оргиналните от 89г) и няма такъв проблем. Просто при вас има нещо с нарушена хидроизолация и окъсява като се намокри.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

citizen
потребител
потребител
Регистриран: 21 дек 2008, 08:37
Модел на автомобила: ford fiesta 99,1,3i ENDURA-E

Мнение от citizen » 27 фев 2012, 15:57

И аз се мъчих с тоя проблем от есента.Смених свещи Бош,не стана,смених кабели Тесла,не стана,макар че бях казал на майстора да огледа бобината,каза ми че е добре.Вчера в тая киша пак почна с прекъсването,особено на 2-ра и 3-та при ускоряване,не издържах и отидох да купя нова бобина 68 лв Ера.След смяната и колата заспа,тест през локви и където най-мокро,няма вече проблеми.Като огледах старата открих дебела пукнатина минаваща през лулата за 2-ри цилиндър и продължаваща през челната част на бобината,като се вземе и предвид къде са и намерили място инж. на форд ниско долу.... :roll: .За мен проблема е решен,бъдева смених свещи и кабели.

Потребителски аватар
madboy
Администратор
Администратор
Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран."
Контакти:

Мнение от madboy » 27 фев 2012, 17:41

Двигателите с делко, което се пада ниско зад двигателя при влага имат проблем с капачката. Под дистрибуторната капачка има едно уплътнение, което с времето се е вдървило и/или със счупена периферия, откъдето влиза влага вътре в капачката и разсейва искрата от палеца.
Аз си реших проблема като уплътних е обикновен силикон. След това не съм имал никога ядове във влажно време- локвите ги взимах като НАСКО.
Изображение Фен на служителите на OMV "Белозем"
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.

Потребителски аватар
peterdi_bg
потребител
потребител
Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
Модел на автомобила: n/a

Мнение от peterdi_bg » 28 фев 2012, 15:52

citizen написа:И аз се мъчих с тоя проблем от есента.Смених свещи Бош,не стана,смених кабели Тесла,не стана,макар че бях казал на майстора да огледа бобината,каза ми че е добре.Вчера в тая киша пак почна с прекъсването,особено на 2-ра и 3-та при ускоряване,не издържах и отидох да купя нова бобина 68 лв Ера.След смяната и колата заспа,тест през локви и където най-мокро,няма вече проблеми.Като огледах старата открих дебела пукнатина минаваща през лулата за 2-ри цилиндър и продължаваща през челната част на бобината,като се вземе и предвид къде са и намерили място инж. на форд ниско долу.... :roll: .За мен проблема е решен,бъдева смених свещи и кабели.
Ако не са заминали на боклука, поне ще си имаш резервни и 5-6 години няма да мислиш за смяна.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!

dreadx
потребител
потребител
Регистриран: 06 апр 2011, 20:26
Модел на автомобила: FIESTA 89г/1.1/OHV

Мнение от dreadx » 02 мар 2012, 20:16

madboy написа:Двигателите с делко, което се пада ниско зад двигателя при влага имат проблем с капачката.
Един колега преди няколко години май заради този проблем си бракува фиестата. Тук прочетох много добра идея за уплътняване с хирургическа латексова ръкавица, като през пръстите да излизат кабелите: http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 08#p257508

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”