светна ми лампа ???
-
- потребител
- Регистриран: 11 мар 2010, 15:00
- Модел на автомобила: ford focus
- Status: Извън линия
светна ми лампа ???
здравейте колеги.Светна ми ялта лампа с двигател опасно ли е? и мога ли да си направя самодиагностика на компа.колата е фоцус2 1.6 тдци и някои ако може да ми каже какво да правя в смисъл дали може да се кара така или е спешна бърза помощ? 

- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: светна ми лампа ???
Само лампата ли свента или има и други симптоми - прекъсане, невъзможност да се изфорсира, липса на мощност...?
Когато ти светне лампата изгаси двигателя и запали отново - би трябвало да изгасне. Ако не гасне си за спешна помощ, ако гасне трябва лекарска намеса, но не спешна - отиди на диагностика да ти проверят дюзите. И карай само с хубава нафта.
Когато ти светне лампата изгаси двигателя и запали отново - би трябвало да изгасне. Ако не гасне си за спешна помощ, ако гасне трябва лекарска намеса, но не спешна - отиди на диагностика да ти проверят дюзите. И карай само с хубава нафта.
-
- потребител
угасих я и пак я запалих но си свети лампата.но лампата си свети а колата си върви супер няма забележки поне за сега може ли само някакъв датчик да се е прецакал?
- Doin
- потребител
Възможно е и датчик да се е прецакал, но когато някой датчик не работи както трябва, то не само лампата ти светва, а и колата влиза в авариен режим и компютъра компенсира грешните данни от датчика с предварително зададени средни стойности. Трябва ти диагностика, така може единствено да се гадае.
-
- потребител
благодаря ти колега ще я закарам на диагностика и ше видя какво е.питах тука в този сайт защото сам в чужбина и ако можеше да се направи без даването на мн. пари но май трябва да се дават 

-
- потребител
- Регистриран: 06 юни 2008, 11:49
- Модел на автомобила: ?
Аз ще заложа на ламбда сонда, ииибаси диагностика съм!
Сподели после, моля, да видим дали съм уцелила.
- Doin
- потребител
Ако наистина се окаже ламбда сонда, а дизела няма ламбда няма да си диагностик, ти ще си факир!belleamie написа:Аз ще заложа на ламбда сонда, ииибаси диагностика съм!
-
- потребител
- Регистриран: 06 юни 2008, 11:49
- Модел на автомобила: ?
Наистина ли няма? Защо няма?
'ку желаеш можеш да ме ограмотиш в говорилнята, че да не спамим на човека темата.
P.s. И по дяволите, къде е справедливостта, аз с две, а дизелите с нито една?
'ку желаеш можеш да ме ограмотиш в говорилнята, че да не спамим на човека темата.
P.s. И по дяволите, къде е справедливостта, аз с две, а дизелите с нито една?