Подсветка табло+уреди+габарити

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
<StarDust>
потребител
потребител
Регистриран: 14 яну 2011, 10:34
Модел на автомобила: Focus Zetec-E 1.8 1998
Status: Извън линия

Подсветка табло+уреди+габарити

Мнение от <StarDust> » 24 май 2012, 01:05

Здравейте.
Проблема е следния,че нямам осветление на таблото като изключим мигачи,акумулатор,ръчна и прочее,няма я подсветката на радио бутоните както и на бутона за регулиране на фаровете,късите светлини ги няма също.
Днес свалях таблото намествах буксата отзад,прегледах всички бушони,всичко си е наред но пак са същите проблеми.

Някакви идеи? :(:
Последна промяна от <StarDust> на 24 май 2012, 10:18, променено общо 1 път.
...и някой бе написал: "Факт е че возих 5 момичета във форда после в бмвто и всички казаха форда ми е по готин от бмвто!!! После гъзетата ми тръгват да свалят мацки с умрелите си е36ци! Абе слезте на земята бе хора!!!"

peigera
потребител
потребител
Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.

Re: Подсветка табло+уреди+къси

Мнение от peigera » 24 май 2012, 08:33

Ако си сигурен, че всички бушони са ОК може би имаш проблем в бушонното табло. Проверявал ли си до самите крушки дали ходи напрежение. Да не би да се касае за изгорели крушки въпреки, че става въпрос за толкова много бройки.

Потребителски аватар
<StarDust>
потребител
потребител

Re: Подсветка табло+уреди+габарити

Мнение от <StarDust> » 24 май 2012, 10:17

Не знам дали е от бушоните.По принцип нали като се даде на контакт (без да палиш) ти светва таблото и бутоните по радиото,подсветката за регулиране на фаровете и т.н. е светят само бутоните за стъклата + за фаровете.И вече след това не си работят габаритите(най-малките крушки във фаровете)
Някаква мистерия ама като ида тия дни до жичкаджията той ще каже.
...и някой бе написал: "Факт е че возих 5 момичета във форда после в бмвто и всички казаха форда ми е по готин от бмвто!!! После гъзетата ми тръгват да свалят мацки с умрелите си е36ци! Абе слезте на земята бе хора!!!"

men1977
потребител
потребител
Регистриран: 15 яну 2011, 01:02
Модел на автомобила: Форд Мондео 1,8 16v zetec , 95г.

Re: Подсветка табло+уреди+къси

Мнение от men1977 » 24 май 2012, 10:20

Колега ако си сигурен,че проблема не е от бушоните,провери ключа за фаровете,защото от там може да ти е проблема,щом нямаш и къси светлини.

MrDgd
потребител
потребител
Регистриран: 04 апр 2009, 23:03
Модел на автомобила: Ford focus 1,6TDCI 2009 g

Мнение от MrDgd » 24 май 2012, 13:42

За нов ключ си колега на 99% :!:

peigera
потребител
потребител
Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.

Мнение от peigera » 24 май 2012, 13:54

Виж отзад на стоповете дали светват крушките на номера крушката провери го на тъмно. Ако не светват подмени някоя друга крушка . Нека първо да започнем с крушките а тогава да стигнем до ключа. Задължително трябва да си сигурен, че бушоните са здрави. Освен това подсветката на контакт няма общо с ключа. Общото е само когато се включат габаритите подсветката да намаля яркостта на светене за да не изморява очите вечер. По вероятно според мен е проблема да е в крушките.

Потребителски аватар
<StarDust>
потребител
потребител

Мнение от <StarDust> » 25 май 2012, 00:56

Днес до колкото успях да видя нямам преди и задни габарити.Надали 4-те крушки отпред и отзад заедно да се изгорели или поотделно.Но знам ли може историята да познава и такива случаи.Аз си мисля че е от ключа за фаровете.Не може да пуска фаровете,а габарити да няма....или нещо е зацапано или някой кабел да се е размърдал.Утре ако не съм изморен отивам на техник...
Поздрави

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 25 май 2012, 14:01

Характерна повреда в ключа за фаровете. Габаритите и фаровете са на различни контакти затова се случва само габаритите и осветлението на уредите да не работи, а фаровете да светят. Пробвай да напръскаш с контактен спрей вътре в ръкохватката, където се върти за превключване, често помага.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
<StarDust>
потребител
потребител

Re: Подсветка табло+уреди+габарити >Решен!<

Мнение от <StarDust> » 26 май 2012, 16:05

Не бях проверил един единствен бушон и той се оказал изгорелия! :D: Защото гледах по едно старо ръководство на Форд,в което явно данните за бушоните са други от реалното.Става въпрос за бушон 32 червен цвят на 10А.Той отговаря за габаритите+таблото+бутоните по радиото и т.н.
Съвета ми е да са проверява всичко де що трябва да се провери и да се мисли не да се разчита на стари и престари ръководства.
Естествено и на съветите на запознати почитатели на марката Форд *00110*
Наско: за всеки случай нафъсках и ключа за фаровете :D:

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”