Ксенон за Мондео Мк1
- enemytoall
- потребител
- Регистриран: 21 мар 2011, 16:53
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia Combi 2.0 1995г.
- Status: Извън линия
Ксенон за Мондео Мк1
Здравейте колеги!
Реших да сложа ксенони на Мондеото,че с тия жълти бленди направо е мъчение.Пресметнах,че ми излиза по разумно и евтино да сложа едни ксенони среден клас добре регулирани,от колкото да хвърлям пари за бленди,които след 2 години пак ще са жълти.
Все пак искам да чуя и вашето мнение относно въпроса.Знам,че много от вас за ЗА ксенони,и много от вас са ПРОТИВ.Но все пак все си мисля,че добре поставените и регулирани ксенони,които не са 15 милиона келвина не биха пречили толкова много.
За колегите които са слагали ксенони на Мондеотата си,ако могат да споделят каква марка са избрали и от къде са я закупили,както и как са ги монтирали,сами или в сервиз?
За момента съм се спрял на ето тези http://www.xenonvision-bg.com/products/productstype/h1" onclick="window.open(this.href);return false;
Срешу 110лв получаваш 2 години гаранция независимо къде и кой ги монтира.
Благодаря предварително и поздрави!
Реших да сложа ксенони на Мондеото,че с тия жълти бленди направо е мъчение.Пресметнах,че ми излиза по разумно и евтино да сложа едни ксенони среден клас добре регулирани,от колкото да хвърлям пари за бленди,които след 2 години пак ще са жълти.
Все пак искам да чуя и вашето мнение относно въпроса.Знам,че много от вас за ЗА ксенони,и много от вас са ПРОТИВ.Но все пак все си мисля,че добре поставените и регулирани ксенони,които не са 15 милиона келвина не биха пречили толкова много.
За колегите които са слагали ксенони на Мондеотата си,ако могат да споделят каква марка са избрали и от къде са я закупили,както и как са ги монтирали,сами или в сервиз?
За момента съм се спрял на ето тези http://www.xenonvision-bg.com/products/productstype/h1" onclick="window.open(this.href);return false;

-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Re: Ксенон за Мондео Мк1
enemytoall написа:....
....

- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
Чисто информативно какъвто и ксенон да сложиш е китайски, дори и прехвалените луксима пак са китайски да и имам гаранцията дето дават, няма нищо различно с евтините модели. ксенон имам от 4 години на мондео мк1 доста баласти от началото изгорих, бяха некачествени сега са по-читави, 2 крушки смених за това време просто почнаха да светят в лилаво докато накрая не спря едната и ги смених, така сега за блендите с жълти не става, особено с моите който бяха не подлежеше на реглаж светеше на къде му скимне, без бленди пак не става, затова си купих нови, мисля 40лв някъде вече са ми на 2 години почти, в ибей има стъкла без бленди на добри цени, ако си твърдо решен на такава манипулация защо не си вземеш лупи към 120-130лв са без крушките, вграждат се във фара, аз отдавна си мисля такава интервенция, но само си мисля за сега.
За това нещо говоря, не съм сигурен на 100% но като знам как е фара от вътре може и да не се наложи да се изрязва, имам един рефлектор който бих жертвал за опита.
http://www.bktuning.bg/product.php?ProductID=2702" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Ако някой има желание да си монтира лупи това са замерите на рефлектора на мк1.

За това нещо говоря, не съм сигурен на 100% но като знам как е фара от вътре може и да не се наложи да се изрязва, имам един рефлектор който бих жертвал за опита.
http://www.bktuning.bg/product.php?ProductID=2702" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Ако някой има желание да си монтира лупи това са замерите на рефлектора на мк1.

- enemytoall
- потребител
Това е,че с лупи ще стане баш както си трябва,но и цената ще скочи.
Дилемата ми е между това дали да си сменя блендите и да си взема хубава крушка на Филипс или Осрам (60лв бленди и по 10-15лв крушката=90лв),или да пробвам да почистя блендите и да монтирам ксеноните от линка (110лв + 40лв монтаж = 150лв).
Дилемата ми е между това дали да си сменя блендите и да си взема хубава крушка на Филипс или Осрам (60лв бленди и по 10-15лв крушката=90лв),или да пробвам да почистя блендите и да монтирам ксеноните от линка (110лв + 40лв монтаж = 150лв).
- Didibao
- потребител
Пробвай да ги почистиш ако искаш, но няма ефект, аз съм пробвал даже и в белина ги оставих като ги смених и станаха страшни, на някакви пукнатини целите, иначе в тези лупи дето дадох линка може да се сложи и обикновена Н1 крушка, а друг съвет ще ти дам също в момента на преглед с ксенон няма да минеш имай го в предвид, още миналата година почнаха да се дърпат.
Между другото да си кажа, аватара ми е точно с чисто нова беленда и ксенона когато ги смених.
Между другото да си кажа, аватара ми е точно с чисто нова беленда и ксенона когато ги смених.

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Ксенони вече са по 50-60 лв
Тази селяния с ксеноните отживява вече и по законов път почнаха мерки.
Навърташе се в квартала едно Мондео МК2 със ксенон.
На този голям фар да блесенш с тази крушка без необходимия фокус за тази крушка ... не мога да разбера що за тъпанар трябва да си.
Хем ще ти е по-евтино да си си освежиш фаровете и да им запазиш оригиналния вид, хем няма да пречиш.
Що за зор е нужен да си поредния о***френ, да набиеш сума ти пари и да заслепяваш всичко около тебе.
Тази селяния с ксеноните отживява вече и по законов път почнаха мерки.
Навърташе се в квартала едно Мондео МК2 със ксенон.
На този голям фар да блесенш с тази крушка без необходимия фокус за тази крушка ... не мога да разбера що за тъпанар трябва да си.
Хем ще ти е по-евтино да си си освежиш фаровете и да им запазиш оригиналния вид, хем няма да пречиш.
Що за зор е нужен да си поредния о***френ, да набиеш сума ти пари и да заслепяваш всичко около тебе.
- enemytoall
- потребител
Защо да заслепявам?
Ако сложа лупите,със хубав и регулиран ксенон на кого преча?Новите коли с фабричните ксенони,те какво са виновни,че производителя е решил така да направи колата?
Като цяло и аз искам да запазя вида и да освежа фаровете,но като виждам,че това ще ми излезе на същите пари като да сложа ксенон,много се замислям.За момента събирам мнения,ще говоря и с едни момчета тук до нас,в сервиза,да видим какво ще кажат по въпроса.
Но във всеки случай ако сложа ксенон и видя,че преча на насрещните водачи,ще си върна халогените...и аз както всички останали толкова съм псувал за нерегулирани ксенони,а и не веднъж съм щял да си замина зареди такива хора!
Ако сложа лупите,със хубав и регулиран ксенон на кого преча?Новите коли с фабричните ксенони,те какво са виновни,че производителя е решил така да направи колата?
Като цяло и аз искам да запазя вида и да освежа фаровете,но като виждам,че това ще ми излезе на същите пари като да сложа ксенон,много се замислям.За момента събирам мнения,ще говоря и с едни момчета тук до нас,в сервиза,да видим какво ще кажат по въпроса.
Но във всеки случай ако сложа ксенон и видя,че преча на насрещните водачи,ще си върна халогените...и аз както всички останали толкова съм псувал за нерегулирани ксенони,а и не веднъж съм щял да си замина зареди такива хора!
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Защото на новите коли, геометрията на рефлектора е друга и фокусното разстояние е съобразено с ксеноновата крушка, също така стъклото е със друг релеф.
Когато сложиш ксенонова крушка на рефлектор за халогенна, източника на светлината не е във фокуса на рефлектора и светлината не е на лъч а е разсеяна, релефа на стъклото, който трябва да коригира светлината в случая влошава нещата.
Когато сложиш ксенонова крушка на рефлектор за халогенна, източника на светлината не е във фокуса на рефлектора и светлината не е на лъч а е разсеяна, релефа на стъклото, който трябва да коригира светлината в случая влошава нещата.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- Didibao
- потребител
Между другото има и ксенонови крушки за рефлекторен фар, имат монтирана допълнителна пластина която спира отблясъците, но това важи за кристалните фарове с гладки стъкла.

-
- потребител
- Регистриран: 11 юни 2010, 14:20
- Модел на автомобила: Mondeo
Откъде да си купя бленди колеги от Хасково съм немога да намеря никъде
- Didibao
- потребител
Мотофое, или си поръчай от ebay.SpArCo_o написа:Откъде да си купя бленди колеги от Хасково съм немога да намеря никъде

- kkkc100
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2010, 23:32
- Модел на автомобила: Mondeo MK3 TDCI 2.0 130 HP /X.2001/
няма абсолютно никакъв смисъл от ксенона който ще сложиш смени си блендите и си постави крушки Филипс ЕКСТРИМ ВИЖЪН ПЛЪС Philips Xtreme VIsion Plusenemytoall написа:Здравейте колеги!
За момента съм се спрял на ето тези http://www.xenonvision-bg.com/products/productstype/h1" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
http://drive.bg/product_info.php?cPath= ... dde40736de
Цял живот живееш само заради един миг.
Мигът ,заради който си струва да умреш
...и истински са живели само тези,
които са открили този свой миг...
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Да. Обаче пък ще изкара пълна година. (да се надява човек)urgan написа:Toва за една крушка ли е цената 22 лв?

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Ами, че аз карам 8ма година с оргиналните крушки Моторкрафт, с които дойде от Германия. Не знам дали германския собственик ги е сменял.madboy написа:Да. Обаче пък ще изкара пълна година. (да се надява човек)urgan написа:Toва за една крушка ли е цената 22 лв?
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Оригиналните са си оригинални- стандартни крушки. Тези на Филипс и подобни други, които светят 30-50-100% повече, все още не ги правят да издържат много. (няма и да ги направят, най-вероятно)HACKO написа:Ами, че аз карам 8ма година с оргиналните крушки Моторкрафт, с които дойде от Германия. Не знам дали германския собственик ги е сменял.madboy написа:Да. Обаче пък ще изкара пълна година. (да се надява човек)urgan написа:Toва за една крушка ли е цената 22 лв?

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- kkkc100
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2010, 23:32
- Модел на автомобила: Mondeo MK3 TDCI 2.0 130 HP /X.2001/
живота на крушките е удължен ..със сигурност по-дълъг от на обикновената стандартна халогенна крушка, в сиерата на майка ми сложих използвани пилипс блу вижън Н4 дори съм преправил системата да светят и дългите и късите а не да се превключват .... балоните не са мръднали и те с от кварцово стъкло с УВ филтър нямат грешка от 2008 са в колата
Цял живот живееш само заради един миг.