Регулиране на Фарове - Форд КА
-
- потребител
- Регистриран: 20 сеп 2012, 14:32
- Модел на автомобила: Focus
- Status: Извън линия
Регулиране на Фарове - Форд КА
Здравейте Колеги,
Бих искал да попитам къде точно се намира елемента от който мога да си регулирам предните фарове.
Питам, защото единият от тях свети доста нагоре и не искам да заслепявам каращите срещу мен.
Миналата седмица сменявах крушката на предния фар, но не видях от къде се регулира. (най-вероятно не съм гледал достатъчно или на правилното място).
Като цяло 1ния фар ми е забит в земята а другия свети много нагоре за това бих искал да ги регулирам да са равни колкото е възможно.
Поздрави,
Георги Секулов.
Бих искал да попитам къде точно се намира елемента от който мога да си регулирам предните фарове.
Питам, защото единият от тях свети доста нагоре и не искам да заслепявам каращите срещу мен.
Миналата седмица сменявах крушката на предния фар, но не видях от къде се регулира. (най-вероятно не съм гледал достатъчно или на правилното място).
Като цяло 1ния фар ми е забит в земята а другия свети много нагоре за това бих искал да ги регулирам да са равни колкото е възможно.
Поздрави,
Георги Секулов.
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Регулиране на Фарове - Форд КА
По принцип левия фар (от страната на водача) свети по-ниско да не заслепява насрещните, а десния е по-нависоко и настрани да осветява банкета и пешеходците по тротоара. Зад фара трябва да има врътки с които се регулира нагоре/надолу и наляво/надясно. Най-добре обаче е да дадеш 2-3лв. да ти ги регулират на стенд. Такъв има във всеки пункт за ГТП.