бутон за багажник
- georgiyog
- потребител
- Регистриран: 16 май 2008, 23:08
- Модел на автомобила: ford fiesta 1.25 16v
- Контакти:
- Status: Извън линия
бутон за багажник
здравейте колеги аз нямам коп@е в купето за отваряне на багажника,но искам да го направя да се отваря с коп@е от купето и въпросът ми е следният как може да стане това....благодаря предварително 

-
- потребител
- Регистриран: 02 фев 2009, 18:54
- Модел на автомобила: Сеат Алхамбра тди 2001,Fiesta Jas 1,25 2000
Re: бутон за багажник
Като за начало ти трябват копче,елктромагнит на 12В,и към 6-7 м кабел 2x1.5mm.Хубаво е, да е на оделен бушон.Можеш да си свалиш една ключалка от някоя морга,за да стане по лесно.Фиестите преди 2000 г. са с такова копче.
-
- потребител
- Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6 - Местоположение: Дупница
Едно време се правеха такива изобретения от включвател от стартер .
- bikercho
- потребител
- Регистриран: 06 авг 2009, 22:04
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 2.0 sedan Ghia,
Ford Mondeo MK1 2.0 sedan Ghia - Status: Извън линия
при мене на Мондео МК2 си сложих много лесно взех го точно от фиеста както каза колегата понеже машинката за заключване на багажника ми е електрическа само си прекарах кабели и си монтирах бутончето на централната конзола ако си в час със жиците си го връзваш и караш 

- georgiyog
- потребител
- Контакти:
аха ясно значи ще го направя.... благодаря за отговорите 

-
- потребител
- Регистриран: 02 фев 2009, 18:54
- Модел на автомобила: Сеат Алхамбра тди 2001,Fiesta Jas 1,25 2000
Сетих се още нещо,ще е добре ако захранването се прекара през нормално затворените клеми на едно реле и когато колата е на контакт или двигателя работи релето да е постоянно под напражение,демек нормално затворените клеми са разделени и няма ток до копчето.Това е в случаи,че по време на път случайно натиснеш копчето, капака да не ти се отвори.Разбира се в този случай капака ще се отваря само когато двигателя е загасен,но си е за предпочитане.
- georgiyog
- потребител
- Контакти:
стана перфектно прекарах инсталацията копчето работи и махнах отварачката която стоеше от ваншна страна 

- chistacha
- потребител
- Регистриран: 02 окт 2013, 08:16
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk1 GHIA 1.6i '04
А някой има ли идея на Фокус каква е схемата на бутона? Действа ли при включен двигател или не? Има ли отделен бушон за бутона?
Проблемът ми е, че не ми работи копчето на таблото. Багажникът се отваря с бутона от ключа, но не и от таблото и ми е малко дразнещо... Като остане време ще го разглобя, но ако някой го е правил - нека каже
Проблемът ми е, че не ми работи копчето на таблото. Багажникът се отваря с бутона от ключа, но не и от таблото и ми е малко дразнещо... Като остане време ще го разглобя, но ако някой го е правил - нека каже

-
- потребител
- Регистриран: 15 ное 2010, 08:37
- Модел на автомобила: Focus
При мен (зетек комби 1.6 2000г) бутона на таблото където дават контактите е гумен с метализирата точка, която дава контакт на платчица с писти отзад. Нещо на принцип на дистанционно за телевизор. И като се зацапа или поизноси от ползване се създава впечатление че неработи.
Ако не ти е проблем и ако твоят бутон е такъв, можеш да го отвориш и почистиш, също да провериш дали като окъсиш пистите на малката платка (симулиаш натискане) ще заработи отварянето.
Алармата трябва да е деактивирана за да можеш да отвориш багажника от този бутон.
Ако не ти е проблем и ако твоят бутон е такъв, можеш да го отвориш и почистиш, също да провериш дали като окъсиш пистите на малката платка (симулиаш натискане) ще заработи отварянето.
Алармата трябва да е деактивирана за да можеш да отвориш багажника от този бутон.
Карам бавно.
- chistacha
- потребител
- Регистриран: 02 окт 2013, 08:16
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk1 GHIA 1.6i '04
Ахааа, ясно какво трябва да очаквам от този бутон. Тея дни ще го разглобя и ще го подкарам, ако не е заминал тотално де. Мерси!