Проблем с багажника - показва, че е отворен, а той не е.
-
- потребител
- Регистриран: 19 май 2013, 18:51
- Модел на автомобила: Mondeo MK4 2.0TDCI Ghia
- Status: Извън линия
Проблем с багажника - показва, че е отворен, а той не е.
Здравейте,
нов съм във форума, потърсих но не открих отговор на проблема ми.
Само от 3 дни имам форд и вече започна да ме ядосва.
Става въпрос за Мондео МК4 2007.
от 2 дни индикатора на таблото показва, че багажника е отворен, а той определено е добре затворен.
Пробвах какво ли не: пръскх WD40 - не стана, изключих акумулатора за 10-ина минути - нищо, отворих кората, откачих машинката и я раздвижвах - никава ралика.
Интересното е, че багажника се отваря и затваря без проблем. Пали лампата в багажника при отваряне и я гаси при затваряне.
Обаче фабричната аларма не ще да се активира, дава ми само да я заключа, но не и да пусна алармата.
Ще ми се да го оправя тоя датчик илки да го нулирам, че още и се радвам а тя взе да ме разтройва.
Забравих да спомена, че я измих с водоструйката и от тогава го прави тоя номер. Преди това си беше ОК. Не забелязах вода в багажника, но има следи от теч през средния стоп, който е много паянатво закрепен по принцип.
Иначе в самата машинка за заключване има едно цък-цък ключе с 3 пина, ама е залято в смула, немога да го премеря. От там определено се пали и гаси лампата вътре. Друго ключе не намерих. Дали това ключе дава инфо и на компутера освен на лампата???
Мисля си нещо проблем с масата да не е, ама как да я разбера?
Май стана цял роман, за което се извинявам.
Ако някой може да ми помогне ще бъда благодарен.
Поздрави
нов съм във форума, потърсих но не открих отговор на проблема ми.
Само от 3 дни имам форд и вече започна да ме ядосва.
Става въпрос за Мондео МК4 2007.
от 2 дни индикатора на таблото показва, че багажника е отворен, а той определено е добре затворен.
Пробвах какво ли не: пръскх WD40 - не стана, изключих акумулатора за 10-ина минути - нищо, отворих кората, откачих машинката и я раздвижвах - никава ралика.
Интересното е, че багажника се отваря и затваря без проблем. Пали лампата в багажника при отваряне и я гаси при затваряне.
Обаче фабричната аларма не ще да се активира, дава ми само да я заключа, но не и да пусна алармата.
Ще ми се да го оправя тоя датчик илки да го нулирам, че още и се радвам а тя взе да ме разтройва.
Забравих да спомена, че я измих с водоструйката и от тогава го прави тоя номер. Преди това си беше ОК. Не забелязах вода в багажника, но има следи от теч през средния стоп, който е много паянатво закрепен по принцип.
Иначе в самата машинка за заключване има едно цък-цък ключе с 3 пина, ама е залято в смула, немога да го премеря. От там определено се пали и гаси лампата вътре. Друго ключе не намерих. Дали това ключе дава инфо и на компутера освен на лампата???
Мисля си нещо проблем с масата да не е, ама как да я разбера?
Май стана цял роман, за което се извинявам.
Ако някой може да ми помогне ще бъда благодарен.
Поздрави
Последна промяна от margata на 19 май 2013, 22:04, променено общо 1 път.
-
- потребител
- Регистриран: 19 май 2013, 18:51
- Модел на автомобила: Mondeo MK4 2.0TDCI Ghia
Re: Проблем с багажника - показва, че е отворен, а той не е.
Отговарям си сам.
Проблема е решен. Оказаха са 2 скъсани жици в гумения защитен кожух, който пренася кабелите между купето и вратата на багажника.
Дано на някой да му е полезна темата.
Проблема е решен. Оказаха са 2 скъсани жици в гумения защитен кожух, който пренася кабелите между купето и вратата на багажника.
Дано на някой да му е полезна темата.
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Re: Проблем с багажника - показва, че е отворен, а той не е.
При мен едното краче на буксата, която захранва ключалката се беше счупило и правеше същата мизерия. Алармата се включваше на 30 мин., а лампата в багажника си светеше.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.